Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΟΡΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΩΝ

 ΠΑΣΕΓΕΣ: "Πάρτι" εκατομμυρίων, 67.000 ευρώ για Lexus και πάνω από 97.000 για γαλοπούλες



Όπως αποκαλύπτει το Έθνος, στο πόρισμα-φωτιά των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εμπεριέχονται μποναμάδες, πλούσια εφάπαξ, συνταξιοδοτήσεις-μαϊμού, δωρεάν κινητά ακόμη και στα χρόνια της κρίσης στην περίοδο 2001-2011. Παράλληλα, διαπιστώνει ανυπαρξία κανονισμού προμηθειών αλλά και πλήρη ανεπάρκεια ελέγχου δαπανών. 

Από τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι από τα ταμεία της ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτονταν δαπάνες για ενοίκιο και κοινόχρηστα της οικίας του προέδρου στον Χολαργό, αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου 3.000 κυβικών (Lexus) και αξίας 67.000 ευρώ για τις μετακινήσεις του προέδρου, έξοδα λειτουργίας οργάνων της διοίκησης, όπως εδέσματα και πιστωτική κάρτα προέδρου, διάφορα απρόβλεπτα έξοδα για αγορές λουλουδιών, κινητών τηλεφώνων, δαπάνες για πρωτοχρονιάτικα φλουριά, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.




Μεταξύ άλλων, καταγράφεται ότι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Τζανέτος Καραμίχας, τα περνούσε... ζωή και κότα με τα ύψους 184.189 ευρώ έξοδά του να είναι πληρωμένα, ενώ, μεταξύ άλλων, 246.074 ευρώ δόθηκαν για κοπή χόρτων, 245.053 ευρώ για δαπάνες του κυλικείου, 1.964 ευρώ για εορταστικά καλάθια, 97.562 ευρώ για γαλοπούλες και αρνιά και 9.663 ευρώ για πρωτοχρονιάτικα φλουριά.



Από την πλευρά του ο κ. Καραμίχας, μιλώντας στο Μega, δηλώνει ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τις γενικές συνελεύσεις. Όσο για το πολυτελές αυτοκίνητο ανέφερε ότι "δεν είναι από τα δικά σας λεφτά ή του κρατικού προϋπολογισμού αλλά των αγροτών". Αναφορικά με τις δαπάνες για τις γαλοπούλες και τα φλουριά, υποστηρίζει ότι αυτές οι δαπάνες και οι παροχές ήταν προς τους εργαζομένους.

Παράλληλα, στη λίστα με τις δαπάνες που εμπεριέχονται στο πόρισμα γίνεται αναφορά για έξοδα κίνησης και αποζημιώσεων υπαλλήλων χωρίς να τα δικαιούνται, έξοδα της ΠΑΣΕΓΕΣ σε μη ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν τον ίδιο τόπο κατοικίας και ενδεχομένως συγγενική σχέση, διευκολύνσεις με σημαντικά χρηματικά ποσά σε εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.

Από το 2001 μέχρι το 2011 αποχώρησαν 68 υπάλληλοι, κοστίζοντας 3,5 εκατ. ευρώ. Η αποχώρηση υπαλλήλων με κίνητρα εξόδου γινόταν με καταβολή του 100% της αποζημίωσης και όχι του 75% βάσει νόμου. Δίνονταν ποσά για εξαγορά στρατιωτικής θητείας και καθαρά ποσά 4.522 για τις γυναίκες. Το 2012 αποχώρησαν τρία στελέχη, λαμβάνοντας κίνητρα εξόδου και επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Για την κάλυψη μάλιστα της δαπάνης των αποζημιώσεων η ΠΑΣΕΓΕΣ σύναψε δάνειο με τραπεζικά ιδρύματα.

Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι παραχωρήθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ αγρόκτημα για την ανέγερση συνεταιριστικής σχολής δωρεάν όπου ενώ μέχρι το 2007 η οργάνωση μέσω του ΚΕΚ ΠΑΣΕΓΕΣ διοργάνωνε εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγράμματα κλπ με αντικείμενο τον αγροτικό τομέα, το 2014 η οργάνωση σύναψε σύμβαση με εταιρεία συμβούλων για την παροχή υπηρεσιών αξιοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ δαπάνησε ούτε λίγο ούτε πολύ 3 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του γραφείου Βρυξελλών, καταβάλλοντας εκτός των άλλων για τους τρεις εργαζομένους που απασχολούνταν εκεί διάφορες εισφοροκρατήσεις και επιδόματα σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία του Βελγίου παρότι σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και το ΙΚΑ εξαιρούνταν από το βελγικό σύστημα κοινωνικής ασφάλειας και δεν υπήρχε λόγος να επιβαρύνεται η οργάνωση.

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΑΚΟΣ: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας γυρίζει στο '85 και τον "Αυριανισμό"...»
    «Σύστημα αξιολόγησης υπήρχε και υπάρχει. Δεν το έφερα εγώ... Απλά μπήκε η ποσόστωση γιατί κατά το παρελθόν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν... 10 κατά την
    αξιολόγηση» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, σήμερα το πρωί, στο mega, για να προσθέσει:

    «Ρητά και κατηγορηματικά δε συνδέεται η αξιολόγηση με απολύσεις, ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο στο νόμο. Άρα όσοι το λένε αυτό ψεύδονται, όπως ψεύδονται όταν λένε, ότι υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων το 2015».

    «Σε όλα τα Υπουργεία έχει εφαρμοστεί η ποσόστωση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους. Σχετικά με τους Δημάρχους που έχουν εμποδίσει την αξιολόγηση θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Το αν θα τύχουν έκπτωσης του αξίωματός τους, θα το αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι εγώ. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι και εκεί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Υπάρχει αυτή η αντίδραση γιατί κάποιοι φοβούνται» συμπλήρωσε.

    «Επαναφορά στη νομιμότητα και την κανονικότητα ζητώ ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το 2015, τονίζοντας, πως απολύσεις θα υπάρξουν και μέσα στο έτος αυτό, από όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, ή παρατύπως έγινε η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. «Δεν πιστεύω να μη θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ο ποσοτικός στόχος λήγει στο τέλος του έτους;» διερωτήθηκε.

    «Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ότι πρέπει να υπάρξει μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης για μένα είναι σωστή. Δεν μπορεί κάποιος που ήταν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα που θα βγει να πάει να τρέξει Μαραθώνιο...» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα της ολοκλήρωσης του Μνημονίου την 31/12/2014 και το από πού θα βρεθούν χρήματα, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

    Με το «ξαναζώ το '85 και τον "Αυριανισμό". Αυτό το έργο δεν θέλω να το ξαναδώ...» ολοκλήρωσε ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συνέντευξή του, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφορικά με την Προεδρική εκλογή.

    http://www.epoli.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ