Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ...


    ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ !!!



ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΣΤΟ OUIZ :

o iakxos: "ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ , Ο ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑΣ ...": OUIZ :  ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΠΛΟΥ" " ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ : ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΙ ή ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ 
ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑΣ" ...


 

Η καθιέρωση της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και το Σύνταγμα του 1975 ... "δια χειρός Τριανταφυλλίδη" 

Με την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, τον Ιούλιο του 1974, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας έθεσε ως πρώτο στόχο της την εδραίωση της Δημοκρατίας και επανέφερε εν μέρει σε ισχύ το Σύνταγμα του 1952, με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούσαν τον βασιλέα. Τις πρώτες ελεύθερες βουλευτικές εκλογές (17 Νοεμβρίου 1974) και το δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος (8 Δεκεμβρίου 1974), το οποίο απέβη υπέρ του πολιτεύματος της αβασίλευτης δημοκρατίας, ακολούθησε το Σύνταγμα του 1975. Το Σύνταγμα αυτό, μολονότι ψηφίσθηκε τελικώς μόνο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκέντρωσε σταδιακώς κατά την εφαρμογή του την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

*

Επανέφερε "εν μέρει σε ισχύ το Σύνταγμα του 1952" ... όπως λέμε δηλαδή "ολίγον απο γιουβέτσι"
 


Αυτά είναι ανηρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της βουλής των Ελλήνων  !!!!!

Ευτυχώς δηλαδή που "ο Εθνάρχης" δεν παίζει με τους θεσμούς ... φαντάζεστε λοιπόν τι θα γινόταν εαν έπαιζε;

  Τάδε έφη Θείος Βρασίδας  

1 σχόλιο:


  1. Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τζιτζικώστας;

    Αν και Βορειοελλαδίτης ο κ. Τζιτζικώστας το κρατάει «μανιάτικο» στον Σαμαρά που δεν τον επέλεξε για περιφερειάρχη και τώρα που βγήκε πιστεύει ότι θα πάρει τη ρεβάνς, κάνοντας όμως κακό στην παράταξή του.

    Στο χωριό μου λένε μια παροιμία την οποία μάλλον στα μέρη του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν την ξέρουν. Λένε λοιπόν «έκανε και η μύγα....» τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

    Ξαφνικά ένας ακόμη πορφυρογέννητος, ένα ακόμη παιδί του κομματικού και οικογενειακού σωλήνα της ΝΔ αποφάσισε ότι «ψήλωσε» και ότι μπορεί να γίνει μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής. Αν και Βορειοελλαδίτης το κρατάει «μανιάτικο» στον Σαμαρά που δεν τον επέλεξε για περιφερειάρχη και τώρα που βγήκε πιστεύει ότι θα πάρει τη ρεβάνς, κάνοντας όμως κακό στην παράταξή του.

    Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι δηλώσεις του με τις οποίες είπε ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    «Η ΝΔ έχει χάσει τον προσανατολισμό της, δεν βρίσκεται στην υπηρεσία της φιλελεύθερης ιδεολογίας, η αστική τάξη βάλλεται από παντού, έχει επιβληθεί υπέρμετρη φορολογία, εφαρμόζονται καθημερινά αντιαναπτυξιακές πολιτικές. Αυτά είναι πράγματα που δεν συνάδουν με τη φιλελεύθερη ιδεολογία», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

    Μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές. «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές και πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρει τις 180 ψήφους και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Μία λύση θα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, που να έχει ως χαρακτηριστικό την αλλαγή πολιτικής. Δεν φοβάμαι το αποτέλεσμα των όποιων εκλογών, αλλά την ακυβερνησία. Η χώρα δεν έχει την άνεση να μπει σε μία περίοδο απανωτών εκλογικών διαδικασιών», είπε.

    Σε ερώτηση για αν ουσιαστικά προτείνει παραίτηση Σαμαρά, ο κ.Τζιτζικώστας τόνισε «προτείνω να γίνει ό,τι πρέπει και ότι μπορεί να γίνει για να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Εάν μπορούν να βρεθούν διαφορετικά οι 180, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παραταθεί η θητεία της όποιας κυβέρνησης, χωρίς να πάμε σε πολιτικό πρόβλημα, τότε αυτό θα ήθελα να δω».

    Με απλά λόγια ο κ. Περιφερειάρχης προτείνει εμμέσως (αλλά δεν έχει τα πολιτικά κότσια να το πει στα ίσα) ένα... συνταγματικό πραξικόπημα. Να ανατρέψουν.... δημοκρατικά (όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ) την κυβέρνηση και να βρεθεί κάποιος άλλος που θα πάει τη χώρα σε Προεδρικές εκλογές. Ποιος να είναι άραγε αυτός; Ποιον προτείνει ο Τζιτζικώστας; Την Ντόρα; Μήπως τον Κώστα Καραμανλή; Ποιον άλλον έχει στο νου του;

    Ξεχνάει μάλλον ότι αν υπάρχει αυτή η παράταξη, κι αν δεν έχει γίνει σκορποχώρι σαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το οφείλει στον Σαμαρά. Κι ο ίδιος αν είχε διαλυθεί η ΝΔ δεν θα ήταν τίποτε τώρα. Αλλά η αχαριστία είναι ίδιον των πορφυρογέννητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ