Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 



Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση της νομοθεσίας αναφορικά με το ζύγισμα του ψωμιού ξεκινούν από σήμερα Τρίτη υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης. Το υπουργείο αναζητά μέτρα για να πέσουν οι τιμές, τόσο στο ψωμί, όσο και στο γάλα, και εκτιμά ότι με το υποχρεωτικό ζύγισμα η τιμή μπορεί να πέσει και στα 70 λεπτά το κιλό.

Η σχετική διάταξη προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Βάσει της παραπάνω διάταξης, γίνονται οι έλεγχο και προβλέπονται κυρώσεις για όσους δεν τις τηρούν.

Δηλαδή, το λεγόμενο μισόκιλο, που είναι 350 γραμμάρια, θα πρέπει να ζυγίζεται και ο καταναλωτής να πληρώνει λιγότερο...

Με την τιμή του ψωμιού να είναι αυτή την ώρα από 1,40 ως και 2 ευρώ το κιλό, οι καταναλωτές θα πρέπει να απαιτούν οι πωλητές να ζυγίζουν το ψωμί και έτσι, να προκύπτει το ανάλογο αντίτιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να ζητούν να ζυγίζεται το ψωμί, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.



4 σχόλια:

  1. Δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και μερικά μινι μαρκετ ή ψωμαδικα βάζουν το ψωμί στη ζυγαριά για μερικα δευτερολεπτα και μετα το χρεώνουν παραπάνω απο πρίν 2 το κιλό .Πώς γινεται όλα τα ψωμια να είναι 350 γραμμαρια χωρίς να χρειάζονται συμπλήρωμα ή να χρεώνονται λίγα λεπτα περισσότερο ή λιγότερο. Άλλη μια μικροπονηριά των καταστηματαρχών αντίσταση(!!!) στην τρόικα και κοροιδια στον πελάτη καταναλωτή.Το θέμα είναι άν πήρε το υπουργείο και οι ενώσεις καταναλωτών ειδηση αυτή τη λύση και πώς εφαρμόζονται ο αποφάσεις του πρός όφελος(!!!)του καταναλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τιμη κιλού κυμαίνεται από 2.10 μέχρι 2.57 το κιλό. Το μέσο βάρος ενός ψωμιού είναι 380-420 γραμμάρια. Ο φούρνος είναι υποχρεωμένος να αναγράφει την τιμή κιλού. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλαξε η τιμή πρός τα κάτω έστω και λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψωνισα απο δυο επωνυμα ψωμαδικα.Ουτε στη ζυγαριά ανεβηκε το ψωμι για τα μα΄τια του κοσμου. Η πολιτεια και οι υπουργοι φαινεται μενουν ικανοποιημενοι που βγαλαν αποφαση και οι ψωμαδες που δεν την εφαρμοζουν . μπραβο στους τύπους χωρίς ουσία.Ο άνεργος ,ο μισθωτός πληρωνουν το ιδιο με πρίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ