Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΕΞΩ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ "45ΑΡΙΑ"

" ΕΞΩ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ..." 


o iakxos: "ΤΑ 45ΑΡΙΑ - ΑΦΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗ Α.Ε." ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ .:   ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ...  ΣΩΣΤΑ , "ΕΞΩ ΟΙ ΝΟΝΟΙ " , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Τα μπλεξίματα των Αφων Ψωμιάδη με τ...

Ελεύθεροι με εγγύηση 20.000 ευρώ έκαστος, αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην ειδική ανακρίτρια Ανθία Τσαφίτσα την Δευτέρα (07/07), οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης για την υπόθεση με τα “45άρια”. Οι πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, για ηθική αυτουργία στην απιστία, ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε αυτή. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα αδέρφια Ψωμιάδη είχαν αναθέσει απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς 456 έργα, την περίοδο 2006-2010.


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εντοπίστηκαν τρεις τρόποι ανάθεσης των έργων. Ο πρώτος ήταν κατάτμηση μεγάλων έργων σε μικρότερα των 45.000 ευρώ, με τους κωδικούς ωστόσο των μεγάλων έργων και εκτελούνταν ως “45άρια” με πρόχειρους διαγωνισμούς. Ο δεύτερος ήταν η ανάθεση συμπληρωματικών έργων. Έτσι το κύριο έργο είχε έκπτωση μέχρι 40%, στα συμπληρωματικά “45άρια” όμως έφτανε το 3%. Ο τρίτος τρόπος ήταν έγκριση αυτοτελών έργων των 45.000 ευρώ, που αποτελούσαν, ωστόσο, τμήματα μεγαλύτερου έργου.

Επίσης ο Π. Ψωμιάδης κρίθηκε ότι είχε εμπλοκή και στις συμβάσεις έργου που υπέγραψε ως νομάρχης Θεσσαλονίκης για εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε διαφορετικές υπηρεσίες από αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι απλά ήθελε να προχωρήσει η διαδικασία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, άσχετα με το εάν έχουν ολοκληρωθεί ή όχι τα έργα, από τη στιγμή που αυτοί ήταν εκεί και εργάζονταν.


3 σχόλια:

  1. Ώρα για δουλειά .

    GOTSIOΛΑΓΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πσωμιαδης μωυσης μωυσιαδης
    δημ αναψυκτηριο
    το δουλευατε κ μας δουλευατε ΜΟΝΟ βραδυνο μπαρ με 8 ευρω τ βισκυ
    ουτε πρωι ουτε φτηνα ουτε αναψυκτηριο
    τωρα κλεγεστε, στο μωυση τα παραπονα

    γκρεμιστε το το ΠΑΡΑΝΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΤΕΜΠΕΛ ΧΑΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ?
    ΕΣΥ?
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΤΗΜΕΛΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ......ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ....ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΣ...ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ ΗΣΟΥΝΑ.
    ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ