Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ "ΣΟΚΑΡΕΙ" ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ...

Το εθνικιστικό κόμμα της Μαρίν ΛεΠέν είναι η πρώτη δύναμη στη Γαλλία καθώς φαίνεται να κερδίσει στις ευρωεκλογές με ποσοστό 25%. 

  

Ήδη, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου ζήτησε διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές.

Το αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Μαρίν ΛεΠεν συγκεντρώνει ιστορικό ποσοστό και φαίνεται να έχει τετραπλασιάσει τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009.
Την ώρα που το Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει 25%, η δεξιά αντιπολίτευση του UMP έρχεται στη δεύτερη θέση με 20% και οι Σοσιαλιστές (PS) του Φρανσουά Ολάντ υφίστανται νέα ήττα, συγκεντρώνοντας ποσοστό μικρότερο του 15%.

"Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά από μια τέτοια απόρριψη;" είπε η 45χρονη Λεπέν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να διαλυθεί η παρούσα Βουλή. 

"Τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να εφαρμόσει το αναλογικό εκλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπείται ο κάθε Γάλλος" στο κοινοβούλιο "και να οργανώσει νέες εκλογές;", είπε η Λεπέν.
"Είναι απαράδεκτο το κοινοβούλιο να μην είναι αντιπροσωπευτικό του γαλλικού λαού", πρόσθεσε η ίδια.
Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έσπευσε πάντως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό εξέφρασε την ικανοποίησή του για το "ιστορικό ποσοστό" χαρακτηρίζοντας το FN "πρώτο κόμμα της Γαλλίας".
Το FN φαίνεται ότι επωφελήθηκε από την αντιδημοτικότητα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης αλλά και από το διχασμό της δεξιάς. Το ποσοστό που συγκεντρώνει ωστόσο ερμηνεύεται και από τον ευρωσκεπτικισμό των Γάλλων, οι οποίοι εμφανίζονται ολοένα και πιο δύσπιστοι απέναντι στις Βρυξέλλες, εννέα χρόνια αφότου είπαν "όχι" στο ευρωπαϊκό σύνταγμα.
Περίπου 46 εκατομμύρια Γάλλοι κλήθηκαν να εκλέξουν τους 74 αντιπροσώπους της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως οι εκλογές σημαδεύτηκαν από υψηλή αποχή, γύρω στο 58%. 
Το 2009, επί προεδρίας του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί, το δεξιό UMP είχε κερδίσει με ποσοστό 27,8%. Οι Σοσιαλιστές είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση με 16,48% ενώ την έκπληξη είχαν δημιουργήσει οι Οικολόγοι, με 16,28%. Το Εθνικό Μέτωπο συγκέντρωσε τότε μόλις 6,3% και κατετάγη μετά και το κεντρώο κόμμα Modem (8,4%). Ωστόσο στις προεδρικές εκλογές του 2012 η Λεπέν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό γύρω στο 18%.
Μετά την αναπάντεχη επιτυχία της, η Λεπέν προσβλέπει τώρα στις προεδρικές εκλογές του 2017 καθώς η δεξιά αντιπολίτευση αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα, συγκλονίζεται από σκάνδαλα και αδυνατεί να εκφραστεί με μία ενιαία φωνή όσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα. Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του UMP που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη δεν αποκλείεται να σημάνει η απομάκρυνση από την ηγεσία του Ζαν Φρανσουά Κοπέ.
Ο τελευταίος δήλωσε απόψε ότι η νίκη του FN αποτελεί "την έκφραση ενός γιγαντιαίου θυμού (...) απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει στη χώρα μας ο πρόεδρος Ολάντ".
Το FN σχεδιάζει να συνεργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το αυστριακό κόμμα FPÖ, τους Βέλγους του Βλάαμς Μπέλανγκ και τους Ολλανδούς του Χέερτ Βίλντερς.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα απόψε (ώρα Ελλάδας), αφού κλείσουν οι κάλπες και στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ