Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΟΤΡΩΝΗΣ : " Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ "




 Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Σερρών Παναγιώτη Κοτρώνη στον Δημήτρη Νάτσιο 

 H  «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» εκφράζει το νέο, την αυθεντική εναλλακτική λύση στο Δήμο Σερρών, κόντρα στο παλιό και δοκιμασμένο που απέτυχε στο παρελθόν, τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της «Διάβασης Πεζών» Παναγιώτης Κοτρώνης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» βαθμολογεί τη δημοτική αρχή του Πέτρου Άγγελίδη κάτω από τη βάση, στηλιτεύει την τακτική των πολιτικών μεταγραφών που ακολούθησαν οι συνυποψήφιοί του και αναφέρει τις δύο κεντρικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, αν το εκλογικό σώμα αναθέσει με την ψήφο του να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Στο ερώτημα ποιόν θα στηρίξει ο συνδυασμός του στο Β’ γύρο απαντά: τη «Διάβαση Πεζών».

 ΕΡ: Στην κλίμακα 1-10 τι βαθμό θα βάζατε στον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη;

 Λόγω της καταστροφής του αυτοκινητοδρομίου, της τακτικής της «κωλοτούμπας» και των πολλών ρουσφετιών ο κόσμος βάζει στον Πέτρο Αγγελίδη βαθμό πολύ κάτω από τη βάση. Συμφωνώ απόλυτα με την κοινή γνώμη.

ΕΡ: Τι είναι αυτό στην θητεία Αγγελίδη που θεωρείτε θετικό; Και ποιο το πλέον αρνητικό;

  Η ανακαίνιση του ιστορικού «ΟΡΦΕΑ», είναι το πιο θετικό στοιχείο της θητείας του Δημάρχου, ωστόσο, διευκρινίζω ότι η εκτίμησή μου αυτή αφορά μόνο στην ανακαίνιση και τίποτα άλλο που έχει σχέση με τη λειτουργία του.
Το πλέον αρνητικό; Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Το πιο αρνητικό με μικρή διαφορά από την καταστροφή του αυτοκινητοδρομίου, είναι η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο.
Τεράστιο και μάλιστα, διπλό «έγκλημα», οικονομικό και περιβαλλοντικό. Οικονομικό γιατί οι Σερραίοι θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά για 25 χρόνια, χωρίς να απολαμβάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, δηλαδή την αποκομιδή των σκουπιδιών τους. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο δήμος δημιουργώντας θέσεις εργασίας, με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, αποκέντρωση, ακολουθώντας δηλαδή το δικό μας μοντέλο που είναι και η σύγχρονη πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα όμως η επιλογή του Πέτρου Αγγελίδη μας οδηγεί σε μία τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος που επηρεάζει τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Μόνος κερδισμένος; Μα ποιος άλλος, ο κ.Κόκκαλης, που μέχρι στιγμής είναι ο προσωρινός ανάδοχος. Μοναδική ελπίδα να αποδράσουμε ως δήμος και ως δημότες, είναι να αλλάξουν οι αυτοδιοικητικοί συσχετισμοί σε δήμο Σερρών και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις επερχόμενες εκλογές.

 ΕΡ:Αν έπρεπε να θέσετε δύο και μόνο προτεραιότητες για το δήμο Σερρών, ποιες θα ήταν αυτές;

Εδώ δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό:

- Η δημιουργία και απόδοση σε λειτουργία στους Σερραίους δημότες του Κεντρικού Πάρκου χωρίς αστερίσκους

- Η άμεση μετατροπή των τριών πρώην στρατοπέδων σε θεματικά πάρκα. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας.

 ΕΡ: Μέχρι σήμερα είχατε χτίσει ένα έντονα αυτοδιοικητικό προφίλ, καταφέρνοντας να έχετε απήχηση και σε κεντρώους ή και δεξιούς ακόμα ψηφοφόρους. Θεωρείτε ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη “διάβαση πεζών” θα την βοηθήσει στις εκλογές ή θα βλάψει το προφίλ που με επιμέλεια δημιουργήσατε;

 Κατ’ αρχάς, σας ευχαριστώ που δέχεστε ότι το προφίλ μου είναι κατ’ εξοχήν αυτοδιοικητικό.
Πράγματι αυτή είναι η επιδίωξη η δική μου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της δημοτικής μας κίνησης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε και δεν είμαι απολίτικος. Παίρνουμε θέση σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, ταυτόχρονα όμως είμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας σε όλα τα καθημερινά τους προβλήματα, όπως είναι η παράνομη κοπή ενός δέντρου μέσα στην πόλη, το σπάσιμο ενός αγωγού της ΔΕΥΑΣ, η παράνομη είσπραξη για το αποχετευτικό από τους κατοίκους Σκουτάρεως – Κ. Μητρούση, η ανεξέλεγκτη κατάληψη δημόσιων χώρων από τους καταστηματάρχες με τραπεζοκαθίσματα, η έλλειψη καθαριότητας στους δρόμους της πόλης, η εγκατάλειψη των χωριών και μία σειρά θεμάτων που έως σήμερα ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί. Τη «διάβαση πεζών» στηρίζει επίσης, η ΔΗΜΑΡ και ενδεχομένως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Έχουν κάθε δικαίωμα να δώσουν στήριξη και ΟΧΙ ΧΡΙΣΜΑ όλα τα κόμματα, εκτός Χρυσής Αυγής. Εμείς επιλέγουμε και όχι τα κόμματα για εμάς. Η αυτονομία μας από τα κόμματα είναι δεδομένη, έχουμε τη δική μας λειτουργία τα δικά μας εκλεγμένα όργανα, συνεπώς κανένα κόμμα δεν μπορεί να μας κάνει ούτε καλό ούτε κακό

 ΕΡ: H μη συμμετοχή του Αθανάσιου Μπόικου θα αφαιρέσει δυναμική από τον συνδυασμό της «διάβασης πεζών»;

  Η απόφαση του κάθε μέλους της κίνησης είναι σεβαστή, όσο για το αν προσθέσει ή αφαιρέσει δυναμική, θα φανεί σύντομα από το αποτέλεσμα των εκλογών.


 ΕΡ: Ποιος είναι ο εφικτός στόχος της «διάβασης πεζών»  στις εκλογές του Μαΐου; Να διευρύνει την εκλογική της δύναμη και σε ποιο βαθμό πιστεύεται ότι είναι εφικτό αυτό, δεδομένου ότι εμφανίζονται οι τρεις υποψηφιότητες των Αγγελίδη, Μηλίδη, Φωτιάδη;
  Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Να αλλάξουμε μαζί με τον κόσμο το πολιτικό κατεστημένο του Δήμου μας. Να αποδεσμεύσουμε την πόλη μας και τα χωριά μας από τα συμφέροντα των προηγούμενων ετών. Η διεύρυνση επετεύχθη στις προηγούμενες εκλογές. Σε αυτές που έρχονται ο απολύτως εφικτός στόχος είναι να αναλάβουν άνθρωποι καθαροί, έντιμοι, άφθαρτοι, ενημερωμένοι, με φρέσκες ιδέες και πολύ δράση. Μαζί με τον κόσμο αυτό θα το πετύχουμε.

 ΕΡ: Θεωρείτε τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι μπορούν να εκφράσουν κάτι διαφορετικό από τη σημερινή δημοτική αρχή;

 Μπορεί το χθες, το παλιό να εκφράσει το φρέσκο, το νέο, το καθαρό; Ήδη οι αναγνώστες έχουν απαντήσει. Θέλω να είμαι ειλικρινής, όλες αποτελούν δυνάμεις του παρελθόντος, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Οι νέοι άνθρωποι απαιτούν αλλαγή σελίδας, ουσιαστική και όχι μία τυπική εναλλαγή. Αυτό μπορεί να το προσφέρει μόνο η  «διάβαση πεζών».

 ΕΡ: Γιατί πιστεύετε οι πολίτες δεν συμμετέχουν στα κοινά;

Διαφωνώ. Οι πολίτες συμμετέχουν. Είναι ενεργοί και έχουν άποψη. Αν με ρωτάτε όμως, γιατί κάποιοι δεν προσέρχονται στις κάλπες, σας απαντώ ευθέως: εξαιτίας των πολιτικών. Βγαίνουν προεκλογικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι και εμφανίζουν ένα πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή έχουν και ένα δεύτερο, κρυφό. Τελικά, εφαρμόζουν το δεύτερο, εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν δίνουν το δικαίωμα στον κόσμο να εκφραστεί, να διαφωνήσει. Οι πολίτες δεν δίνουν λευκές επιταγές. Αυτό έχουν σιχαθεί. Εμείς αυτό το αλλάζουμε μαζί με του δημότες.

 ΕΡ: Γιατί δεν κάνατε «μεταγραφές» υποψηφίων, όπως οι υπόλοιπες παρατάξεις;

Εμείς δεν εξυπηρετούμε τη ματαιοδοξία κανενός. Δεν μπαίνουμε σε γλοιώδεις διαδικασίες πολιτικών συμφερόντων. Είμαστε εδώ για τον καθένα που θέλει πραγματικά να προσφέρει από όπου και αν προέρχεται, χωρίς όμως ανταλλάγματα και συμφωνίες. Ακριβώς όπως κάνουν οι πολίτες καθημερινά.

 ΕΡ: Ποιον θα στηρίξετε την δεύτερη Κυριακή, αν δεν προκριθεί η «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ»;

Την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή στηρίζουμε αυτό που επιθυμούν και οι Δημότες. Την αλλαγή των πραγμάτων από ανθρώπους καθαρούς χωρίς κρυφά προγράμματα, τη «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ