Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ : Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ


"ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ" ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα
    Θηριωδίες που θυμίζουν τα εγκλήματα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καταγράφονται στις 372 σελίδες της σοκαριστικής έκθεσης που δημοσιοποιεί ο ΟΗΕ για τις συνθήκες κράτησης στη Βόρειο Κορέα.

    Οι ερευνητές του ΟΗΕ προειδοποιούν με παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τόσο τους αρχηγούς ασφαλείας όσο και τον ίδιο τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν για τα συστηματικά βασανιστήρια και τις μαζικές δολοφονίες που αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας.

    Ο Μάικλ Κίρμπι, ο οποίος προεδρεύει της ανεξάρτητης έρευνας των Ηνωμένων Εθνών, που διήρκεσε ένα χρόνο, δήλωσε ότι οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βορείου Κορέας έχουν υποστεί «ανείπωτες βαρβαρότητες».

    «Μερικά από τα βασανιστήρια που πέρασαν είναι εντυπωσιακά παρόμοια με αυτά που γίνονταν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης» αναφέρει.

    «Σύμφωνα με μαρτυρίες, μεγάλος αριθμός κρατουμένων υποσιτίζονται, κάποιοι πεθαίνουν από πείνα, στη συνέχεια τους έβαζαν σε δοχεία, τους έκαιγαν και τους έθαβαν. Ήταν καθήκον των άλλων κρατούμενων να τους τοποθετούν μέσα στα δοχεία» αναφέρει ο κ. Κίρμπι.

    Η Πιονγιάνγκ χρησιμοποιούσε το φαγητό ως «μέσο ελέγχου» προκειμένου να τιμωρήσει τους πολιτικούς κρατούμενους.

    Η εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Κορέα άκουσε μαρτυρίες για βασανισμούς, σεξουαλική βία, απαγωγές, πείνα και εκτελέσεις.

    Στην έκθεση του ΟΗΕ γίνεται αναφορά για γυναίκες που υποχρεώθηκαν να πνίξουν τα μωρά τους και για βρέφη που ζουν στη φυλακή και τα αφήνουν υποσιτισμένα.

    «Η σοβαρότητα, η κλίμακα και η φύση των εγκλημάτων αυτών αποκαλύπτουν ένα καθεστώς που δεν έχει καμία σχέση με τον σύγχρονο κόσμο» αναφέρει ο Μάικλ Κίρμπι.

    Η επιτροπή του ΟΗΕ έχει εργαστεί ένα χρόνο για να προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση κατά της Βορείου Κορέας με αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες από τους εξόριστους ή αποστάτες του καθεστώτος, αλλά και από επιζώντες των βορειοκορεατικών «γκούλακ» στη Σεούλ, το Τόκιο, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.

    Η Βόρειος Κορέα απορρίπτει κατηγορηματικά όσα τις καταλογίζει η έκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ και βλέπει «σχέδιο πολιτικής συνωμοσίας» πίσω από τις καταγγελίες για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ