Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

"ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ" ΕΝΟΣ "ΕΘΝΑΡΧΗ"

AYTH THN "ΣΠΟΥΖΑ" ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ 1974 
  


 ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ "ΕΚΛΕΒΕ" ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ 


Μετά τις αποκαλύψεις για την εξοχική κατοικία του πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη στην Ευρυτανία, ο Δήμος Καρπενησίου κινεί τώρα διαδικασίες εναντίον του, διεκδικώντας τα αποφυγόντα δημοτικά τέλη που δεν πλήρωνε δηλώνοντας ψευδή τετραγωνικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση κατά του πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη, ο Δήμος διενήργησε έκτακτο έλεγχο του φακέλου της Πολεοδομίας, από τον οποίο προέκυψε, ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05 τ.μ. και όχι 70 τ.μ., όπως ήταν δηλωμένο στην ΔΕΗ την τελευταία τριετία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καρπενησίου, η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο ποσό που καταβλήθηκε για τα 70 τ.μ. και αυτό που απέφυγε να πληρώσει ο Μιχάλης Λιάπης για τα υπόλοιπα 163 τ.μ., τα οποία δεν δήλωσε στην ΔΕΗ, ανέρχεται στο ποσό των μόλις 250,80 ευρώ το χρόνο. 

Σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Καρπενησίου, έχει ήδη «ενημερωθεί η ΔΕΗ με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου» και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών».


Έτσι για περισσότερα από 20 χρόνια, γλίτωνε λιγότερα από τα μισά, για δημοτικά τέλη και φόρο ακίνητης περιουσίας, από όσα ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει.

Ο αρχικός μετρητής που τοποθετήθηκε από τη ΔΕΗ το 1992, στο όνομα του αδελφού του πρώην υπουργού, ήταν για παροχή μονοφασικού ρεύματος -και μάλιστα για οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση- σε κτίσμα μόλις 90 τετραγωνικών μέτρων και όχι 233, 05 τ.μ, ( έτσι καταρρίπτεται ο μύθος περί τουριστικής επιχειρησης για την οποια επιδοτήθηκε) όπως αναφέρεται για το σαλέ στο πόθεν έσχες του Μιχάλη Λιάπη που ανήκει εξ ημισείας στον ίδιο και τον αδελφό του Mάρκο Λιάπη.


2 σχόλια:

  1. Θ. Κοτσιφάκης: Κακόγουστο αστείο η «λευκή εβδομάδα» ξενοδόχων και υπουργείου Παιδείας

    «Δεν είναι δυνατόν τα επιχειρηματικά συμφέροντα (οι ανάγκες των ξενοδόχων) να επικαθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ .

    Πως είναι δυνατόν «αυτό το Υπουργείο Παιδείας, που νοιάζεται μην χαθεί ακόμη και μια ώρα μάθημα, όταν πρόκειται για απεργία καθηγητών ή για κινητοποίηση μαθητών, να δέχεται να αφιερωθεί μια ολόκληρη εβδομάδα στο ….. σκι» αναρωτιέται ο Θ. Κοτσιφάκης με αφορμή τα σχέδια για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας». Το υπουργείο Παιδείας, υιοθετώντας πρόταση των ξενοδόχων εξετάζει το κλείσιμο των σχολείων μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, στα πλαίσια της «λευκή εβδομάδας» χειμερινού τουρισμού.

    Η δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη:

    «Όταν πληροφορήθηκα τα σχετικά με τη «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία σκέφτηκα τα παρακάτω:

    - Σκέψη 1η: Είναι μάλλον ένα κακόγουστο αστείο, από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

    - Σκέψη 2η: Πρόκειται για μια «πραγματική μεταρρύθμιση», τα επιχειρηματικά συμφέροντα (οι ανάγκες των ξενοδόχων) να επικαθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα!! Επιτέλους μια πραγματική τομή….

    - Σκέψη 3η: Τι κι αν οι οικογένειες των μαθητών στενάζουν οικονομικά, τι κι αν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν διαθέτουν ούτε έναν εργαζόμενο για να επιβιώσουν, τι κι αν παιδιά πεινούν στα σχολεία, η «λευκή» εβδομάδα θα ανεβάσει σε όλους την αδρεναλίνη στα ύψη ……

    - Σκέψη 4η: Μα είναι δυνατόν αυτό το Υπουργείο Παιδείας, που νοιάζεται μην χαθεί ακόμη και μια ώρα μάθημα, όταν πρόκειται για απεργία καθηγητών ή για κινητοποίηση μαθητών, να δέχεται να αφιερωθεί μια ολόκληρη εβδομάδα στο ….. σκι;

    - Σκέψη 5η: Η κυβέρνηση μάλλον θα σκέφτηκε: «Αφού δεν μπορώ να δώσω ψωμί, παιδεία και ελευθερία, ας δώσω παντεσπάνι, πέδιλα σκι και λευκές επιταγές για ένα καλύτερο μέλλον».

    - Σκέψη 6η : Μήπως ξεσήκωσαν τη «λευκή εβδομάδα» από το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα του «λευκού βιβλίου ύλης» που βιώνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις κατηργημένες ειδικότητες, γιατί οι καθηγητές τους έχουν εγκλωβιστεί στην τροϊκανή διαθεσιμότητα;

    - Σκέψη 7η και τελευταία: Ας σοβαρευτούμε. Οι κύριοι της κυβέρνησης αδιαφορούν για το δημόσιο σχολείο, όπως αδιαφορούν για το δημόσιο νοσοκομείο, όπως αδιαφορούν για τις ζωές μας. Έχουν βεβαίως άλλα μεγάλα και σημαντικά ενδιαφέροντα: να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι πλούσιοι, να κερδίσουν πιο πολλά οι τραπεζίτες, να θυσιαστούν όλα στο βωμό των κερδών.

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ.ΛΙΑΠΗΣ : Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΚΟΠΡΙΤΩΝ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ