Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ... ΜΕ SHOW ΜΠΑΛΙΤΗ.

"ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ" ΟΙ ΔΡΟΓΑΛΟΜΠΑΛΗΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ 2008- 2011





Μπαλιτάκο, "σε έφτυνε προχθές ο Μέγκλας στη συζήτηση για τον απολογισμό του 2012 αλλά εσύ νόμιζες ότι ψιχαλίζει" ... 

Υ.Γ. Χρήστο μου, μετ΄΄α την πρεμούρα του Μπαλίτη για στην στήριξη του Φορέα Διαχειρισης Λαϊλια, να του αναθέσετε την ευθύνη να ποτίζει της γλάστρες στο Επιμελητήριο Μέχρι και γραφήματα σας παρουσίασε αλλά "χαμπάρι δεν πήρες" , το μόνο που σε ενδιέφερε ήταν που κόπηκε η δική σας συνήθεια να σουλατσάρετε με τον Σίκαλο στις διάφορες ανούσιες Εκθέσεις ανά την Ελλάδα, γιαυτό εστίασες την κριτική σου μόνο στην μείωση των εξόδων για "μετακινήσεις υπαλλήλων".

Για τα υπόλοιπα κονδύλια που κατασπαταλήσατε για τις μασόχαψες, τα χλυδάτα ξενοδοχεία και τις δεξιώσεις , τα οδοιπορικά και τα έξοδα για τα κινητά σας τηλέφωνα , που "κόπηκαν μαχαίρι" επί Μέγκλα "μούγκα στη στρούγκα, Γιαννάκη μου"

 

Υ.Γ. Χρήστο, μετά την πρεμούρα του Μπαλίτη να εξυπηρετηθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λαϊλια στην παράνομη αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου νομίζω ότι πρέπει να του αναθέσετε να ποτίζει "τις γλάστρες" στο Επιμελητήριο

ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ...

... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ , ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ


Εμφανώς καταβεβλημένος. ψυχολογικά ράκος με αδιάψευστο μάρτυρα την φωτογραφία που βλέπετε και διατελών σε πλήρη απογοήτευση  εμφανίστηκε "ο διάτων αστέρας" της κοινωνικοπολιτικής ζωής της πολης μας την τελευταία οκταετία, ο λαλίστατος και πολυπράγμων Βασίλης Χρυσανθίδης απ' το Τουτλί να ανακοινώσει στα ΜΜΕ τον "ξαφνικό θάνατο" της ΠΑΕ ΠΑΝΜΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή αυτής.

Ο μπασκετμπολίστας που διορίστηκε, χαρισματικά άνευ τυπικών προσόντων, δημόσιος υπάλληλος και έφθασε να διατελέσει μέχρι και Αντινομάρχης του Νομού Σερρών σήμερα βρίσκεται σε απελπιστικά αδιέξοδα.

Όμως όπως έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη "όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμου , τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της" ...

Διαβάζω λοιπόν την δήλωση Χρυσανθίδη της Παρασκευής 26/7 στο SERRES SPORT NEWS:


     ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ 

 Την 30.06.2012 τα χρέη της ΠΑΕ σύμφωνα με τον Ισολογισμό της , ήταν  2.500.000 ευρώ, πως έγιναν τον Οκτώβριο 500.000 ευρώ και μετα 1.800.000 ευρώ; 

Ηταν απολύτως βέβαιο ότι δεν επρόκειτο να βρεθεί λύση μέχρι την Τρίτη και κόψτε τους θεατρινισμούς και το παραμύθι με τον Ρώσο  που δήθεν σας έδωσε 45.000 ευρώ. Αυτά τα καραγκιοζλίκια ήταν για να παραμυθιάζονται  ο Καδής , ο Ανέστης ο Χριστίδης και ο Τζιντζίδης


ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ....


   ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ  ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ




Και νέα επιβεβαίωση του blog. Όπως σας είχε ενημερώσει ο iakxos προ διμήνου οι κληρονόμοι του Θεοδωρίδη θα καταθέσουν τελικά την δήλωση αποποίησης από την κληρονομιά του μακαρίτη , η οποία σήμερα αποτελείται μόνο από τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ. Ολα τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχείια ο εκλιπών είχε φροντίσει και τα μεταβίβασε στους κληρονόμους του  υπό την απειλή των ποινών και των επιπτώσεων από την υπόθεση της ιδιοποίησης του ποσού των 2.660.000 ευρώ   από το Ταμείο της ΠΑΕ , η οπόια ευρίσκεται υπό δικαστική  διερεύνηση.

Με δεδομένο αυτό νέα προβλήματα δημιουργούνται στην ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ δεδομένου ότι η Γενική Συνέλέυση της 22 Αυγούστου 2013 που προαναγγέλθηκε  οτι θα πραγματοποιηθεί εκ των πραγματων δεν θα μπορεί να συγκροτηθεί σε σώμα για να συνεδριάσει νόμιμα αφού δεν θα υπάρχει απαρτία όταν το 86,3% των μετοχών που ανήκουν στον Θεοδωρίδη δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν στην Γενική Συνέλευση.    

Επομένως  όποιος έχει εννομο συμφέρον  και μεταξύ αυτών ο Ερασιτέχνης ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  να προσφύγει στο Πρωτοδικείο Σερρών και να ζητήσει την λύση της ΠΑΕ και τον ορισμό εκκαθαριστών με δικαστική απόφαση

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ...

   Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ KAI ΟΙ "ΤΕΘΛΙΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ" ...
 

Ο iakxos δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και πάλι. Επαληθεύτηκαν πλήρως οι αναρτήσεις μου για το δράμα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ. Τα καραγκιοζλίκια τελείωσαν και η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση από την Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για την 22 Αυγούστου 2013, σχεδόν ένα χρόνο πριν η ομάδα γιορτάσει τα 50 χρόνια ζωής της.

Ο Ερασιτέχνης ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ που ήταν απλός θεατής του διαρκούς εγκλήματος που συντελούνταν στην ΠΑΕ την περίοδο 2004 - 2013 καλείται να αποφασίσει υπεύθυνα  για την εξεύρεση υγιούς και βιώσιμης λύσης.

Οι "νεκροθάφτες" του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ, τα μέλη των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν και υπηρετούσαν ιδιοτελώς έναν άνθρωπο που οδηγούσε την ομάδα με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό ακόμη και σήμερα επιμένουν να έχουν λόγο και στην μετά "Περούκα", εποχή. Οι θλιβεροί και μοιραίοι πρωταγωνιστές στην πιό σκοτεινή περίοδο στην ιστορία της ομάδος με πλιάστικο 2.660.000 ευρώ ,  ακόμη και σήμερα προσπαθούν "να κουκουλώσουν" και εμφανίζονται τιμητες των πάντων, μέχρι που τους ακόυσαμε να λένε "οτι μάτωσαν" για την ομάδα

Επιμένουν να τορπιλίζουν την λύση της συγχώνευσης με τον Εθνικό Γαζώρου και νυν Σερρών και να ονειρεύονται "αυτονομία", για να μην "χάσουν το στασίδι"

Αντί της αμιγώς σερραϊκής λύσης, που ακούει στο όνομα Χρήστος Μέγκλας με συγκεκριμένο δείγμα γραφής , προτιμούν κάποιους "θολούς επενδυτές", κάτι "Παπαδόπουλους" από το Κιλκίς  με "συγγένειες" στο νομό Σερρών, ενώ κάποιοι σώγαμπροι ψάχνουν για νταβατζήδες από την Βουλγαρία κατά τραγική ειρωνία 100 χρόνια μετα την απελευθέρωση των Σερρών από την βαρβαρότητα των Μογγολοβουλγάρων. 

Πάντως ο ορισμός εκκαθαριστών στην ΠΑΕ, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, και κάποιοι που μέχρι σήμερα με έπαρση και αλαζονία διοικούσαν την ΠΑΕ, θα βιώσουν τον δικό τους Γολγοθά ... να μου το θυμηθείτε.

και ο iakxos θα είναι παρών, είναι υπόσχεση. 


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ

     ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ



ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ,  ΚΑΘΑΡΣΗ ...
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ


κ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗ , ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, Ο ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΗΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ , Η ΜΉΤΡΑ ΠΟΥ ΓΈΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΕ  ΤΟ 1979 , ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΉ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΕΠΕΙΣΜΑΝΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΑΕΙ ...

ΓΙΑΖΙΚ, ΧΡΗΣΤΟ Μ' ΓΙΑΖΙΚ ... 
.

"Έχασε η Βενετιά, βελόνι" θα έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη.

Γιαλαντζί "Αντάρτικο" εκδηλώθηκε στον συνδυασμό του Χρήστου Μέγκλα, από τον εισηγητή του θέματος για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Φορέα Διαχείρησης Λαϊλιά, μετά "το άδειασμα" που "έφαγε" η ομάδα Νυχτοπάτη-Βίτμα  αφού ο Μέγκλας έλαβε το μήνυμα από την αναρτησή μου και δεν έπεσε στην λούμπα ...

o iakxos: ΜΕΓΚΛΑ, ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ ...:         ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ "ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ" ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ Διαβάζω το 7ο θεμα της ημερήσιας διά...

Στην ουσία απέσυρε το θέμα αφού η απόφαση ήταν ναι μεν αλλά να εγκριθεί πρώτα από τους νομικούς του Επιμελητηρίου, που φυσικά δεν πρόκειται να εγκριθεί ποτέ διότι από το άρθρο 265 του ν. 3463/2006 περί Δήμων και Κοινοτήτων η ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ ΑΕ λύεται υποχρεωτικά (κατι σαν την περίπτωση του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ) 

Οταν ο Πασχάλης  "κατάλαβε" ότι εφαγαν πόρτα, αφού στο επόμενο θέμα εγκρίθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ίδρυση της εταιρείας "Παρατηρήριο Αγροτικών Προϊόντων" με 20.000 ευρώ αλλά για τυπικούς λόγους άλλαξε το όνομα της, ρώτησε εαν γνωρίζει την αλλαγή το αφεντικό του, ο κ.Αντιπεριφερειάρχης  και ζήτησε τον λόγο όπου έντονα εκνευρισμένος  δήλωσε ότι στο εξής δεν ξαναψηφίζει καμία πρόταση της Διοικητικής εφοσον δεν υπάρχει νομική εισήγηση και αποχώρησε επιδεικτικά από την συνεδρίαση, ενώ ο Νυχτοπάτης κότα, "έβγαλε τον σκασμό" 

Η συνέχεια δόθηκε την επομένη στο καννάλι του "ΠΟΛΙΤΗ TEONDOR" με τον Πασχάλη να δηλώνει στο Δελτίο ειδήσεων στη Νάντια Δερέμπεη  "ότι πλέον θα πάψει να είναι γλάστρα" του Μέγκλα , θα ενημερώνεται πρώτα και μετά θα ψηφίζει ... "γλάστρες υπάρχουν στα μπαλκόνια" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ευκαιρία "άρπαξε από τα μαλλιά" ο Μπαλιτάκος που παρενέβη τηλεφωνικά και άρχισαν μαζί με τον "εισηγητή-αντάρτη" , να χαριεντίζονται με τα "Γιάννη μου" , "ναι Γιώργο μου" να δίνουν και να παίρνουν και "να κλαίνε πάνω στο χυμένο γάλα" διότι χρονικά μεχρι να εγκριθούν και οι αποφάσεις των ΟΤΑ που είναι μέτοχοι στον Φορέα "κινδυνευουν να χάσουν το τραίνο",  με τον Μπαλίτη να προτρέπει τον Πασχάλη να ζητήσουν το βραδυ έκτακτο συμβούλιο στο γραφείο του Προέδρου για να εγκρίνουν την εκταμίευση των 8.000 ευρώ για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην πολύπαθη και ταλαίπωρη αυξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Φορέα.

Πάντως σε ερώτηση της Νάντιας , εαν ο Πασχάλης προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί, ο γιαλαντζί αντάρτης έκανε πίσω ... δήλωσε ότι θα παραμείνει στον συνδυασμό του Μεγκλα  

Στιγμές απείρου κάλλους και φυσικά φαιδρότητες ...
 

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΟΣ "Ο ΚΑΜΗΛΙΕΡΗΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ , ΡΕ ΝΤΕΡΒΙΣΙΑ;

...  ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ  ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΕΣ ; 



"Ένα τσούρμο γάδαροι μαλώνουνε σε ξένον αχυρώνα" θα σας έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη

Μάλιστα τώρα μας προέκυψε και μια νέα προξενήτρα,  ο "επιχειρηματίας" Δημήτρης Καμήλαλης, που προσπαθεί να βρει λύση στο δράμα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ. Στην αρχή εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Βούλγαρου Ντίνεφ ( με το κουμαρτζίκο στον Προμαχώνα) και τώρα εκπροσωπεί κάποιον "αόρατο μεγαλοεπιχειρηματία" από την Θεσσαλονίκη που ενδιαφέρεται μαζί και με σερραίους ορτινάντζες ( επανάληψη του μοντέλου Περούκα) να αναλάβουν τον ΠΑΣΝΣΕΡΡΑΪΚΟ για συμμετοχή στην Γ' Εθνική Κατηγορία και μόνο.

"Ο Σπαθάρης πέθανε αλλά οι Καραγκιόζηδες μείνανε " και μάλιστα συνεδριάζουν, προτείνουν λύσεις, αξιολογούν δηθεν προτάσεις , δίνουν προθεσμίες  και βαυκαλίζονται ότι αυτοί θα προτείνουν στον ΜΓΣ Ερασιτέχνη ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ , ποιά λύση θα επιλέξει !!!

Έχουμε και τον Κωστάκη  Δελή, που κάνει ρεοπρτάζ για το ΔΙΚΤΥΟ ενώ αγνοεί πλήρως το θέμα,  όπως και ο "οκοδεσπότης" Γιώργος Καπετάνιος , που κατάπινε τις μπουρδολογίες που ακούγονται, η παραπληροφόρηση δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο ...

( ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ , Ο ΜΓΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ  !!! )

 


Βέβαια μέσα σ' όλα κι ο αθλητικός σχολιαστής του Ντοροκάναλου, ο γνωστός μας  "Γιοβανάκος" με θητεία 42 χρόνια  κατα δήλωσή του στην ομάδα.( με το νου του κάνει μπαϊράμ ...) που θέλει να έχει λόγο στα δρώμενα. 

 Τελικά  από όλα αυτά τα φρόκαλα που κατέστρεψαν τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ως "βαστάζοι" και συνένοχοι του "Περούκα" μόνο ο Γούνας συνειδητοποίησε την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ατομικά ο καθένας και αντί να κοιτάξουν να σώσουν εαυτούς, επιμένουν να προσπαθούν να σώσουν τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ.

Το παζλ συμπληρώνουν και τα κομμουνιστοειδή του   CHE GUEVARA CLUB, που έχουν κι αυτά περιέργως άποψη. 

Βέβαια ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. ΧατζηΜιχαηλίδης  μετά την προειδοποίηση του iakxoυ για τις δικές του σοβαρές ευθύνες για το σημερινό καταντημα της ΠΑΕ, σοφώς ποιών  αποφεύγει να συμμετέχει σε αυτές τις ανόητες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΠΑΕ αφού είναι ανευ αντικειμένου και πραγματοποιούνται μόνο και μόνο για να "παραμυθιάζεται" το πόπολο, οι αγνοί, απλοί και αφελείς φίλαθλοι του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ

Το θράσος αυτών των καραγκιόζηδων  είναι απύθμενο αφού δήλωσαν συμμετοχή  στο πρωτάθλημα Football League, όταν είναι εκ προϊμίου βέβαιον ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί καμμία εκ του νόμου προυπόθεση για την συμμετοχή αυτή, άρα απομένει η λύση της συμμετοχής στην Γ' Εθνική και αυτή άν ...

Συνεπώς εφόσον η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ οδηγείται οριστικά προς λύση και εκκαθάριση με τον ορισμό εκκαθαριστή παύει αυτοδικαίως και η εξουσία του Δ.Σ. , ΟΠΟΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΕΙ Η ΛΑΜΠΑ ... στην ΠΑΕ  

Κύριοι του Δ.Σ. έχετε οριστικά τελείωσει ... το ζήτημα για την επιλογή της όποιας λύσης αφορά αποκλειστικά και μόνο τον ΜΓΣ Ερασιτέχνη ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ , ούτε ο γνωστός σώγαμπρος μπορεί να σας σώζει !!!


ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ ...

ΤΙΠΟΤΕ , ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ !!! 
  



   "Πούστηδες και παλληκάρια , γίνανε μαλλιά - κουβάρια " όπως θα έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη


Ο ΜπακατσελοΒενιζελος κατα την θητεία του ως Υπουργός των Οικονομικών αφού "ξεσχισε" τον ελληνικό λαό με την "εμπνευση" που είχε για την επιβολή του "χαρατσιού" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού έκρυψε την "Λίστα Λανγκάρτ" με τους επιφανείς φοροφυγάδες, πρόλαβε και ψήφισε νόμο με τον οποίο μετέτρεψε απο κακούργημα σε πλημμέλημα το λαθρεμπόριο καυσίμων μέχρι 25.000.000 ευρώ !!!

Την ίδια εποχή ο "Καραγκιόζης της καρδιάς μας" , ήταν υπόδικος και είχε εκπέσει του αξιώματος του Περιφερειάρχη , επειδή είχε μειώσει από 80.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ !!! πρόστιμο γνωστού λαθρέμπορα καυσίμων στη Θεσσαλονίκη ο οποίος ήταν υπότροπος διότι αποχρωματιζε το πετρέλαιο θερμανσης και το πούλαγε για πετρέλαιο κίνησης ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Συμφωνεί η Πρόεδρος της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών , έγκριτη  δικηγόρος Κέλυ Βαλταδώρου, με την πρακτική αυτών των λαμόγιων ;

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ...



      FUN CLUB  ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

  ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΜΕΝΕΛΑΕ, ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ;

  ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ  ΚΑΙ ΔΗ  "ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ"




Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση. Το ποσό αγγίζει τα 5,8 εκατ. ευρώ. Αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι

Συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και μετα την απολογία του  στην ανακρίτρια  αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, κρίθηκε προφυλακιστέος για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και υπεξαίρεσης. Η δικαστική λειτουργός και ο εισαγγελέας έκριναν ότι ο εφοπλιστής είναι ικανός για τέλεση νέων αδικημάτων και αποφάσισαν την προφυλάκισή του. 

 Ο κ. Ρέστης μάλιστα προφυλακίστηκε ενώ επέστρεψε τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία κατηγορείται, τα οποία κατέθεσε στον ειδικό εκκαθαριστή της τράπεζας της οποία μέχρι πρότινος ήταν μεγαλομέτοχος.

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Συνολικά την έρευνα έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Π. Νικολούδης.

Να σημειωθεί ότι οι άνδρες της αστυνομίας προέβησαν στη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην προσωπική του κατοικία.

    ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑΤΡΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ , ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΑΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ; 
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ;

Η MOSSAND ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

... ΓΙ ΑΥΤΟ "Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΥΑ ..." 



Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ - ΚΟΛΟΜΠΙΝΕΣ, ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ



  ΗΓΓΙΚΕΝ ΠΛΕΟΝ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ...  



"ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ"

Μετά το ορυμαγδό των σκανδάλων που ταλανίζουν χρόνια τώρα  την κοινωνία μας ενώ μένουν ατιμώρητες οι ατασθαλίες , οι παρανομίες και οι εγκληματικές πολλές φορές  παραλήψεις των πάσης φύσεως αιρετών στο Σερραϊστάν  (σε Δήμους του Νομού Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα, Επιμελητήριο  Σερρών, Νομαρχία Σερρών, Πανσερραϊκό, Αυτοκινητοδρόμιο, Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σερρών, Φορέα Διαχείρισης Λαϊλια, ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΔΗΣ, ΔΕΥΑΣ,  κτλ) θυμήθηκα και πάλι την σοφή θεία μου,  την Ελπινίκη που έλεγε "τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κώλους"

Ήρθε η ώρα να καταλογιστούν οι ευθύνες, όχι οι πολιτικές που είναι "αέρα πατέρα" αλλά οι αστικές με καταλογισμό των ποσών με τα οποία "η κατά Αθανάσιον χαμηλοταβανία" ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον ...

Το party τώρα αρχίζει !!!

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

ΤΑ ΨΑΛΛΕ Ο ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ...

 ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΙΡΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ "ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΪΡΕΤΖΗΣ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ 


ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ( "ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ" θα έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη ) ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ , (25) ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ  ΚΟΛΟΜΠΙΝΕΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΗΜΕΤΕΡΟΙ" ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ , ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ , ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΚΛΑ, ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ ....


        ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ "ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ" ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ


Διαβάζω το 7ο θεμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του Επιθμελήτηρίου : "Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην ασυξηση μετοχικού κεφαλαίου του Φορέα Διαχείρησης Λαϊλια" (Εισηγητής Γ. Πασχάλης, Μέλος ΔΣ)

Βέβαια ο εισηγητής εκτός του γεγονότος ότι είμαι μέλος της γνωστής ομάδος Βίτμα-Νυχτοπάτη, είναι και "βαθειά νυχτωμένος" για το ζήτημα γιαυτό έρχεται ο iakxos να βαλει τα΄πραγματα στην θέση τους

Οπως σας είχα γράψει η ΑΝΕΣΕΡ "φύλαξε τον κώλο της" και άφησε εκτεθειμένη την Διεύθυνση Δασών που ανεύθυνα χωρίς να εξετάσει την νομιμότητα λειτουργίας του φορέα προχώρησε στην 10ετή παραχώρηση δασικής έκτασης στον Λαϊλιά για να δικαιούται να ενταχθεί ο Φορέας στο ευρωπαϊκο πρόγραμμα :   

 o iakxos: Η ΑΝΕΣΕΡ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 1...:  ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ' Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΝΥΧΤΟΠΑΤΗ ...   ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 267.000 ΕΥΡΩ  εαν δεν ολοκληρω...

Oμως τα πραγματα είναι πολύ πιό σοβαρά Χρήστο μου !

Η ΑΝΕΣΕΡ μετα την δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα περιέργως την ίδια ημέρα 11.12.2012 διορθώνει και συμπληρώνει την απόφασή της με "ΟΡΘΗ ΕΠΑΜΝΑΛΗΨΗ" για να μην βρεθεί προ απροόπτου και εκτεθεί ανεπανόρθωτα επειδή εντέχνως αγνόησε το άρθρο 265 του ν. 3463/2006



ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΔΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ "ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα το οποίο έχει και ποινικές ευθύνες φέρεται ότι δεν έχει συντάξει τον Ισολογισμό του 2011 αλλά δεν δημοσίευσε και το Ισολογισμό του 2012 ακόμη τον οποίο φέρεται οτι ενέκρινε η Α' Επαναληπτική Συνέλευση  την 16-7-2012 !!! και με την ψήφο του Επιμελητηρίου  δια του Πασχάλη.

Η εταιρεία όμως "ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ ΑΕ" σε τρεις ισολογισμούς (2010-2011-2012) έχει το υψος των ιδίων κεφαλαίων  κατώτερο του 50% του μετοχικού κεφαλαίου γι αυτό πριν συζητήσε σήμερα το θέμα Χρήστο μου , καλό θα ήταν να ζητήσετε απο τον Νυχτοπάτη να σας προσκομίσει τους τρεις τελευταίους Ισολογισμούς του Φορέα για του λόγου το αληθές.

Χρήστο μου, είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω ...

Η ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ

Ο  ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

SOLO RESITAL ΒΑΒΑΛΗ ... ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Η ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ

 "ΑΠΑΙΧΤΟΣ Ο ΓΙΟΒΑΝΑΚΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ...  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ, Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ !!!





Εμετική εμφάνιση του γνωστού "ξερόλα" αθλητικοσχολιαστή, του επί επταετία "βαστάζου" του Περούκα , του ανθρώπου που θώπευε Θεοδωρίδη και τωρα εμφανίζεται υβρισατής του. Αισχρός κολαούζος , κάλυπτε την αλητεία που επί χρόνια επικρατούσε στην διοίκηση της ΠΑΕ , εμφάνιζε φερέγγυο παράγοντα και καλοπληρωτή τον Θεοδωρίδη αλλά σήμερα που ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ αποτελεί μια "τελειωμένη οριστικά ιστορία"  εκ των γεγονότων αναγκάστηκε να πει την πάσα αλήθεια.

Αναγκάστηκε να ομολογήσει οτι ο Θεοδωρίδης λειτουργούσε ως νταβατζής πρόεδρος , χωρίς να "βάζει" χρήματα στην ομάδα , την οποία μόνο ξεπουλούσε και την άφησε με χρεος  περίπου 3.000.000 ευρώ, ενω έχει ενθυλακώσει και το ποσό των 2.660.000 ευρώ από το Ταμείο της ΠΑΕ την περίοδο 2005-2010 με την ανοχή και την συναίνεση των εκάστοτε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, για τους οποίους αρχίζει ο προσωπικός τους "Γολγοθάς" αφού θα κληθούν να πληρώσουν ακριβα το τίμημα της ανοησίας τους να υπηρετήσουν τον Πέτρο Θεοδωρίδη.

Ο ΜΠΑΛΙΤΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΒΟΘΡΟBLOGS"

"Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ... ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΣΕ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ "Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ



"Γιαννάκη, όχι στα βαθειά παιδί μου ..."    άφησε κατά μέρος τις φαντασιώσεις σου για δήθεν δυσφήμηση του παιδιού σου και κοίταξε να δώσεις πειστικές απαντήσεις
  •  για τα "πέτσινα" δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας ,στην οποία ήσουν και Ταμίας αν δεν απατώμαι
  • για το που πήγαν τα χρήματα των κατασκηνώσεων την τριετία 2008 - 2010,
  • για ποιο λόγο ανέλαβε το Επιμελητήριο και με την ανοχή τίνος να ειπράττει χρήματα τρίτων χωρίς την έκδοση φορολογικών παραστατικών όπως έντονα φημολογείται,
  • για  το πόσα χρήματα εισέπραξες κατά την διάρκεια της θητείας σου ως Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου και για ποιά αιτία
  •  πόσα χρεώνατε το Επιμελητηριο για την χρήση κινητών τηλεφώνων , δαπάνες που "έκοψε" ο Επίτροπος  και "σταμάτησε να ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη" όπως έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη.

Δυστυχώς άπαντες οι αιρετοί στο Σερραϊσταν , όταν  πρόκειται να ελεγχθούν αντί απαντήσεων, ανακαλύπτουν ότι δυσφημούνται, ότι " προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή τους" και υποβάλλουν μηνύσεις ...

Υ.Γ.  Γιαννάκη , η θεία μου η Ελπινίκη έλεγε και κάτι άλλο "καθε πουλί που πετάει δεν τρώγεται ..."

ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ

 Ο ΦΑΗΛΟΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που επέτρεψε στους ηττημένους να γράψουν την Ιστορία και μεταπολιτευτικά να καταλάβουν σχεδόν όλες τις θέσεις διαμόρφωσης του δημόσιου λόγου. Όποιος δεν είχε μεταλάβει του αχράντου αριστερισμού δεν έκανε καριέρα.

Μια φανερή μασονία που σαν σαράκι έφτασε ως το μεδούλι των εξουσιαστικών μηχανισμών και, κυρίως, όπου υπήρχε χρήμα.

Μπορεί η Αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ μόνη της, πλην της εποχής της βραχύβιας κατσαπλιάδικης εμφυλιακής επικράτειάς της, όμως εργοδοτήθηκε από όλους, στελέχωσε καθετί που είχε φράγκα και δύναμη. Από το κράτος και τα μαγαζιά των νταβατζήδων, ως ΜΚΟ, «ανεξάρτητες» αρχές και, φυσικά, την ταλαίπωρη Παιδεία, την οποία αφελλήνισαν και κυριολεκτικά ξέσκισαν.

Οδήγησαν τους εργαζομένους σε μεγαλοπρεπείς ήττες και καταστροφές, με κυριότερη τη διάλυση της κουλτούρας εργασίας του Ελληνα, αφού έσπειραν σε όλη την κοινωνία το παράσιτο της «ήσσονος προσπαθείας». Ποτέ πριν η τεμπελιά, η αναξιοκρατία και η εξίσωση προς τα κάτω δεν είχαν τόσους ιεροκήρυκες.

Στον ιδιωτικό τομέα ξεχαρβάλωσαν την παραγωγική βάση, έδιωξαν επιχειρήσεις, αγνόησαν τον διεθνή ανταγωνισμό και απαξίωσαν ολόκληρους κλάδους, όπως π.χ. τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Κουφάρια μείνανε τα εργοτάξια και οι κόκκινες σημαίες απέξω.

Στο Δημόσιο πέρασαν το «σπεύδε βραδέως», τη λογική ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να ζούμε ρεφενέ με τεράστια ελλείμματα, χάριν «κοινωνικής πολιτικής».

Εκαναν τους αγρότες, τους σκληρότερα εργαζομένους, τη ραχοκοκκαλιά του έθνους, τζάνκια των επιδοτήσεων, να περιφρονούν την ίδια τη δουλειά τους.

Είχαμε υγιή συνδικαλισμό; Είχαμε παραγωγικό, σοβαρό κράτος; Πειθαρχημένη, ελληνοκεντρική Παιδεία; Είχαμε υγιή και ελεύθερη επιχειρηματικότητα; Τέχνη που να εκφράζει την ταυτότητα του λαού μας, να του δίνει δύναμη και ελπίδα; Τίποτε από αυτά. Και όλα δημιούργημα μηχανισμών παρακμής που στελέχωσε η Αριστερά.

Επί ΠΑΣΟΚ χώθηκαν παντού. Ανακυκλώθηκαν στρατιές πρώην «ορθόδοξων» κομμουνιστών, φουλαράτων ανανεωτικών, μαοϊκών καφετζήδων, τροτσκιστών του Ντα Κάπο και της Μυκόνου, ό,τι φυντάνι υπήρχε.

Ακόμη όμως και η Ν.Δ., όποτε κυβέρνησε, έκανε συχνά το ίδιο. Ηταν ένα μιράκολο. Πράσινοι κυβερνούσαν, μπλε κυβερνούσαν, την ανακυκλωμένη αριστεράντζα διόριζαν σε θέσεις-κλειδιά ή της έκαναν τον τροχονόμο στις μπίζνες της. Μια ακατανόητη, καταστροφική ενοχή έκανε τους νικητές, τους αληθινούς υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, να ψελλίζουν μεσαιοχωρίτικες μπούρδες απέναντι στους διαφόρων αποχρώσεων «ιεχωβάδες», που απεχθάνονται το έθνος, γουστάρουν τη βία αλλά στην μπουνάτσα κάνουν μπίζνες.

Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Ο αστικός και λαϊκός δημοκρατικός κόσμος και αυτοί που έπρεπε να τον εκφράζουν έκαναν χώρο σε αυτή την αλητεία. Και φυσικά δεν αναφέρομαι ποτέ στη βάση, που ασχέτως διαφορετικών αντιλήψεων στο κοινωνικό καθεστώς είναι πατριώτες, άνθρωποι που ανήκουν, όπως εγώ και εσείς, στον κόσμο της εργασίας και στα πολύ δύσκολα όλοι μαζί θα 'μαστε.

Αναφέρομαι στη νομενκλατούρα με το βρόμικο μάτι, στους ψευτοδιανοούμενους, τους ψευτοεπιχειρηματίες και τα στελέχη τους. Αναφέρομαι στα τσιμπούρια στον σβέρκο της πατρίδας, που υποδύονται τους καθηγητάδες, τους δημοσιογράφους, τα στελέχη των νταβατζήδων και ορισμένους εκ των νταβατζήδων αυτοπροσώπως. Ακόμη και τώρα θέλουν να φάνε τα πάντα, ακόμη και τα κόκαλα, το πετσί της Ελλάδας.

Αυτοί, οι κυρίαρχες αντιλήψεις τους, φέρανε στην ουσία τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Την υπέσκαψαν πρώτα απ’ όλα ηθικά, διαστρέβλωσαν ακόμη και τις έννοιες των ιδεών. Η εγκληματική διαχείριση δεν ήταν παρά η αναπόφευκτη αντανάκλαση, το πολιτικό αποτέλεσμα του αήθους μηδενισμού και της τεμπελχανέικης αντίληψής τους.

Στις δικές τους λογικές, που κυρίως το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε, κοινωνικοποιήθηκαν επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν στην απαξίωση, διακινδυνεύοντας σήμερα τις θέσεις εργασίας και αυτών που δεν φταίγανε.

Το πρώτο πράγμα όμως που κοινωνικοποίησαν ήταν η διαφθορά. Μύησαν ακόμη και τον κυρ Μήτσο, την τελευταία τρύπα του ζουρνά, στο δόγμα ότι μάγκας είναι ο επιτήδειος λουφαδόρος και μαλάκας ο τίμιος και σκληρά εργαζόμενος.

Οι προοδευτικάντζες, π.χ. στα πανεπιστήμια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκαναν τη ρεμούλα «λαϊκή κατάκτηση». Μερικές φορές δεν επρόκειτο για κομπίνες, υπερτιμολογήσεις κ.λπ. αλλά για κανονική αρπαγή. Ο Γιαγκούλας ήταν πιο σοφιστικέ στις ληστείες του από κάτι προοδευτικά γομάρια. Μέσα από τη διάχυση εξουσιών και διαχείρισης από νέες βαθμίδες αυτοδιοίκησης, συμβούλια, επιτροπές κ.λπ., δημιουργήθηκαν πολλά μικρομερίδια στα λάφυρα της αδιαφανούς διαχείρισης. Από την «ανάπλαση» της τάδε μικρής πλατείας ως την προμήθεια όπλων και τα δημόσια έργα, κοντά στους καρχαρίες ρίχνανε μια μικρή δαγκωματιά στα πλευρά της Ελλάδας και οι «προοδευτικές» μαρίδες των μηχανισμών.

KAI TO "ΚΡΑΞΙΜΟ"  ΣΤΗΝ "ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ"

Κάποιες φορές αυτά τα αντέγραψαν και δικά μας μπουμπούκια. «Νεοδημοκράτες» που διαχειρίστηκαν τη μικρομεσαία εξουσία τους με μεθόδους ΠΑΣΟΚ. Αλλά συχνά και αυτοί με την αριστεράντζα έκαναν τις κολεγιές τους και προσχωρούσαν στη λογική της. Ηθελαν, βλέπετε, να παίρνουν και κάνα εύσημο «δημοκρατικότητας» από τους αληθινούς εχθρούς της δημοκρατίας, από φασίστες με ροζ ή κόκκινο μανδύα.

Αυτά τέλειωσαν; Σ' έναν βαθμό, ναι. Εχουμε όμως δρόμο…


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ , ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  "ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ"



Το κενό που δημιουργεί η  απόλυση των σχολικών φυλάκων, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου, σπεύδει να καλύψεί η Χρυσή Αυγή, εξαγγέλλοντας το δικό της πρόγραμμα φύλαξης σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διοργάνωση περιπολιών από ομάδες μελών του κόμματος, σε πρώτη φάση σε 150 σχολεία της Αθήνας, και στη συνέχεια στην επαρχία. «Αφού η κυβέρνηση διώχνει τους σχολικούς φύλακες, θα φρουρούμε εμείς τα σχολεία», δηλώνουν από τη Χρυσή Αυγή, με ένα σχέδιο που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
.
Οπως υποστηρίζει στο «ΘΕΜΑ» ο τομεάρχης Εθνικής Παιδείας του κόμματος, βουλευτής Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μοναδικός στόχος της νέας «ακτιβιστικής» δράσης της Χρυσής Αυγής είναι η προστασία των σχολείων της Αθήνας από κακοποιούς που θα θελήσουν να τα λεηλατήσουν. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε τη λεηλασία των σχολείων μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε εμπόρους ναρκωτικών να αλωνίζουν έξω από αυτά», δήλωσε. 

 .

«Εθελοντές» ή εταιρείες σεκιούριτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του γενικού γραμματέα του ακροδεξιού κόμματος κ. Νίκου Μιχαλολιάκου βρίσκεται ήδη ολόκληρο το σχέδιο των συνεργατών του για τον τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης «ακτιβιστικής» δράσης.

Στα κεντρικά του κόμματος στη λεωφόρο Κατεχάκη επεξεργάζονται το πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει περιπολίες από εθελοντές-μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από σχολικές μονάδες, συνεργασία του κόμματος με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων.

Παράλληλα νομικοί σύμβουλοι του κ. Μιχαλολιάκου μελετούν τη δυνατότητα που δίνει πλέον ο νόμος στους απολυόμενους σχολικούς φύλακες να συστήνουν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων.
.

«Η νομοθεσία δεν επιτρέπει στα κόμματα να λειτουργούν εταιρείες, ακόμη και αν είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ετσι, σκεφτόμαστε να συνεργαστούμε με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες προκειμένου να καλύψουμε τα έξοδά τους για τη φύλαξη των σχολείων. Μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνουμε το διαθέτουμε για κοινωνικές δράσεις. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε πολύτεκνους άνεργους που έχουν ανάγκη να εργαστούν», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.
 Η πρόθεση της Χρυσής Αυγής, να καλύψει το κενό που δημιουργείται στη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξέφρασε ευθέως την ανησυχία του να εκμεταλλευτούν «ακραία στοιχεία» την κατάσταση που θα δημιουργήσει η ένταξη των σχολικών φυλάκων στο πρόγραμμα κινητικότητας και απολύσεων. «Για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, βεβαίως υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Σας μιλάω από τον δικό μου τομέα ευθύνης και σας λέω ευθαρσώς και ειλικρινά ότι υπάρχει μια ανησυχία. Αυτή η ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται διότι πάντοτε γνωρίζετε ότι καραδοκούν τα ακραία στοιχεία, τα οποία θέλουν να διεισδύσουν στις σχολικές μονάδες», δήλωσε με νόημα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου.

Και στο βάθος... Δήμος Αθηναίων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τη φύλαξη των σχολικών μονάδων της πρωτεύουσας σχετίζεται κυρίως με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, όπου ο εκλεκτός της βουλευτής Αττικής κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα  αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της εκλογικής αναμέτρησης.
.
 Το κέντρο της πρωτεύουσας θεωρείται ένα από τα κάστρα της Χρυσής Αυγής, η οποία πριν από τις εκλογές του 2012 είχε κάνει αισθητή την παρουσία της σε υποβαθμισμένες περιοχές του. Παρουσία που εκδηλώθηκε με περιπολίες μελών της, τα οποία ωστόσο πολλές φορές κατηγορήθηκαν προβοκατόρικα για ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Μπορεί τότε τα «Προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής» να έγιναν ανέκδοτο, στην κάλπη, όμως, αποτυπώθηκε η δυναμική του ακροδεξιού κόμματος στις συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας. Την ίδια ακριβώς τακτική θέλει να ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή και στην περίπτωση φύλαξης μεγάλων σχολικών μονάδων της Αθήνας, όπως η Γκράβα, τα Πατήσια κ.ά., όχι μόνο  ευελπιστώντας σε πολιτικά οφέλη στην κάλπη αλλά προσφέροντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.


ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΟΙ ΠΑΛΙΟΒΛΑΧΟΙ ...

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΣΤΗΝ "ΛΑΤΟ  ΓΑΛΑΝΗΣ" ;


" Τα βλαχαδερά μας είδανε αλευρωμένους μας πήρανε για μυλωνάδες" θα έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη

Αυτό το παραμύθι ότι ο Ταϊρης "άλλαξε" την συνταγή του μείγματος της ασφάλτου χωρίς να ενημερώσει κανέναν , γι αυτό άντεξε 15 χρόνια η πίστα του αυτοκινητοδρομίου που κατασκευάστηκε  επί  δημαρχίας Βλάχου  , ενώ ο Γαλάνης ακολούθησε πιστά την συνταγή του μείγματος της μελέτης  Αγγελίδη αλλά "αυτή ήταν εξ αρχής λάθος"  και γιαυτό έγινε η ζημιά,  ο Σερραϊκος Λαός δεν θα το "φάει αμάσητο", οπώς αφελώς πίστεψε ο Moustafa μας κουβάλησε εκείνον τον "ανόητο άνθρωπο" κατά τον κυρ Αντώνη , τον καθηγητή Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) , για να μαζέψει τα ασυμάζευτα.

Η "ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΒΕΤΕ" , πληρώθηκε 1.000.000 ευρώ χωρίς να παραδώσει το έργο (Μoustafa , εδώ τώρα "έχεις πακέτο" ...) ενώ πληρώθηκε εκ νέου για την κατασκευή της πίστας cart  του αυτοκινητοδρομίου , η οποία πριν παραδωθεί άρχισε "να ξεπουπουλιάζεται" με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες.

Προφανώς ο Γαλάνης ξέχασε και πάλι να ρωτήσει τον Ταϊρη για το ποιές αλλαγές έπρεπε να κάνει στην συνθεση του μείγματος της ασφάλτου ...  

Όμως στην πόλη κυκλοφορεί ευρέως μια φήμη, η οποία χρειάζεται διάψευση ή επιβεβαίωση (και μην μου πείτε ότι σας συκοφαντώ) ... ότι η "ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΝΗΣ" προμηθεύτηκε το μείγμα της ασφάλτου από την εταιρεία "ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ" !!!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΙ "ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ" κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ; 

ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ (ΑΙΓΟΘΗΛΗΣ ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ)

Από την Live-Pedia.gr


Κοινή ονομασία του πουλιού "αιγοθήλης ο ευρωπαϊκός", που οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κυρίως νυχτόβιο πτηνό.

 Για τον ίδιο λόγο είναι γνωστός και ως "ΠΛΑΝΟΣ". Το επιστημονικό του όνομα "αιγοθήλης" σημαίνει "ΓΙΔΟΒΥΖΑΧΤΡΑ" και έτσι ακριβώς τον φωνάζουν σε πολλά μέρη. Αυτό οφείλεται στην παλιά αντίληψη που υπήρχε γι` αυτόν ότι θηλάζει τις γίδες. 

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι παρεξήγησαν τη συχνή παρουσία του κοντά τους, που δεν είχε όμως άλλο σκοπό από το κυνήγι των εντόμων που ενοχλούν τα ζώα αυτά. 

Ο "ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ" είναι πτηνό που προτιμά τα ζεστά μέρη, γι` αυτό στην πατρίδα μας έρχεται τον Απρίλιο και φεύγει πάλι, κατά το τέλος του φθινοπώρου, στην Αφρική. Η αναπαραγωγή γίνεται την άνοιξη. Τότε το θηλυκό σκάβει με το ράμφος του ένα μικρό λάκκο στο χώμα και αποθέτει εκεί τα αβγά του (2-3) που τα κλωσά μαζί με το αρσενικό. Πολλές φορές κατασκευάζουν τη φωλιά τους σε σχισμές των βράχων ή μέσα στις κοιλότητες των δέντρων. Αν το ζευγάρι αντιληφθεί ότι κάποιος πείραξε τα αβγά τους, τα παίρνουν αμέσως με το ράμφος τους και τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλές μέρος. Τρέφονται με έντομα και προτιμούν περισσότερο τα σκαθάρια.


LivePedia.gr

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

"ΒΟΗΘΕΙΑ" ή "ΦΡΟΝΤΙΔΑ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ;

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΚΕΔΗΣ !!!


"Υπάρχουνε κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια "  έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη και την θυμήθηκα όταν είδα τις τραγικές εικόνες των κρατικοδίαιτων κατά Πάγκαλο κοπριτών, να έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο κτήριο της ΚΕΔΗΣ και να εκβιάζουν ενώ "η χαμηλοταβανία κατά Αθανάσιον" να επισκέπτεται τους "καταληψίες" , μεταξύ των οποίων και οι "εργαζομενοι" στο πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", δηλώνοντας αρωγή και συμπαράσταση "στα δίκαια αιτήματά τους "

Διάβασα και την δήλωση του Παναγιώτη Κοτρώνη για την ΚΕΔΗΣ και τα νομκά πρόσωπα του Δήμου " Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ" χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων και είναι στο πλευρό τους χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων"

Και ποιός σου είπε  Παναγιώτη ότι το συμφέρον των σερραίων δημοτών ταυτίζεται με τα συμφέροντα όλων αυτών που αναφέρεις; Το συμφέρον της σερραϊκης  κοινωνίας προέχει και όχι το "βολεμα" και η διαπλοκή συγκεκριμένων ομάδων με τα κοινοτικά χρήματα που κατασπαταλούν.

Και για να γίνω πιό σαφής. Το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα , χωρίς κανέναν έλεγχο  των εργαζομένων για την ποιότητα και την συνέπεια των παρεχομένων υπηρεσιών ενώ κοστιζει πανάκριβα στον σερραίο δημότη και παράλληλα με την ρουσφετολογία στις προσλήψεις βολεύονται οι εκάστοτε ημέτεροι των βλαχοδημαρχων  ...

Δηλάδή το όλο σύστημα λειτουργεί με δημοσιουπαλληλική λογική και αδιαφανή  κριτήρια , βολεύει στα "κομματόσκυλα" και προάγει  την πεπατημένη "των πελατιακών σχέσεων" ενώ  με μια άλλη φιλοσοφία αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων θα δημιουργούσε ενεργούς παραγωγικούς πολίτες και θα συνέβαλε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του ΟΑΕΕ.

Αν υποθέσουμε ότι στο πρόργαμμα απασχολούνται 20 άτομα με μισθό 1.000 ευρώ τον μήνα , προκύπτει ένα ετήσιο  κόστος μισθοδοσίας ( 20 εργαζόμενοι x 1.000 + 400 ΙΚΑ x 14 μισθούς ) 392.000 ευρώ ... και ρωτάω τώρα εγώ σε πόσους συμπολίτες μας παρείχε υπηρεσίες η ΚΕΔΗΣ μέσω του "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ;  Είναι βέβαιον ότι ουδείς γνωρίζει να απαντήσει.

Αντίθετα η ανωτερω εταιρεία " ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" με το ίδιο κόστος και με 100 ευρώ τον μήνα αμοιβή θα κάλυπτε τον χρόνο 326  ωφελούμενους. Μήπως πρέπει επιτέλους να μετρήσουμε την σχεση κόστους και ωφέλειας, λαμβανοντας υπ' οψιν και την ποιότητα των π[αρεχόμενων υπηρεσιών; 

Μήπως "οι καταληψίες" αντί να βολεύονται στην ανευθυνότητα της δημοσιουπαλληκικής νοοτροπίας θα μπορούσαν να ιδρύσουν μικρές επιχειρήσεις με επιδότηση μάλιστα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους  και να  αναλάβουν την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών ενώ ο Δήμος απορροφώντας τα ευρωπαϊκα κονδύλια θα καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ ανα ωφελούμενο (που μπορεί να γίνει και μικρότερο λόγω ανταγωνισμού ) σε ιδιωτικές πλέον επιχειρήσεις υπό αυστηρή εποπτεία και με συμβάσεις έργου και οχι σε κρατικοδίαιτους κηφήνες που τώρα η τροϊκα θα τους παύσει οριστικά.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΘΑΝΑΣΗ , ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ ...

"ΕΡΩΤΗΣΙΝ ΤΙΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ... "
Γράφει ο Φιλόλογος , Κώστας Πολύζος

ΘΑΝΑΣΗ , ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ" ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΑΣ "Ο ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟΣ" ;

Εδώ και καιρό θεωρήσαμε ότι το σήριαλ με τα περιβόητα «έξεστι» και «εξέστω» πρέπει να πάρει τέλος. Μαζί και η πεντάχρονη διαμάχη μας με τον κ. Αθανάσιο Αραμπατζή γι’ αυτό το θέμα. Ανήκοντες δε στην πλευρά των νικητών σε αυτή την υπόθεση, που δεν ήταν μόνο δικαστική, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δείξουμε μεγαθυμία και σεβασμό στην πίκρα του ηττημένου και να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, μακριά από πνεύμα αλαζονείας και από περιπαικτική διάθεση απέναντί του. 

Αλλά, φευ! Θέλουμε ν’ αγιάσουμε, αλλά ο κ. Αραμπατζής δε μας αφήνει. Και δε μας αφήνει, γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να συμβιβαστεί με την ιδέα, δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει ότι τα βρήκε μπαστούνια από δυο τρεις καθηγητές, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να καθυβρίζει και να συκοφαντεί ατιμωρητί και «του έτριψαν τη μούρη» από κάθε άποψη, αφού: 

 •Προσέφυγαν για το θέμα στο Ε.Σ.Ρ., και στη Δικαιοσύνη. Το πρώτο χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Αραμπατζή «αναξιοπρεπή», ενώ η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε τελεσίδικα για ΕΞΥΒΡΙΣΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ και τον υποχρέωσε να καταβάλει στην ενάγουσα περίπου 28.000 € μαζί με τους τόκους. 

Πλήγμα οδυνηρό για τον ίδιο. •Ανέπτυξαν επί του θέματος μια επιστημονική επιχειρηματολογία, η οποία υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο και περιλήφθηκε αυτούσια στην απόφασή του. 

 •Τον απογύμνωσαν εντελώς, αποδεικνύοντας την παχυλή αμάθειά του,και γκρέμισαν την εικόνα που ο ίδιος είχε πλάσει για τον εαυτό του. Πλήγμα ακόμη πιο οδυνηρό για τον κ. Αραμπατζή, που το φέρει βαρέως και τον κάνει να αισθάνεται έντονη δυσφορία. Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά δεν μπόρεσε να τα χωνέψει, τι έκανε ο κ. Αραμπατζής; Στην αρχή, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να αμφισβητήσει την ορθότητα της δικαστικής απόφασης, μας παρέθεσε κάποια χωρία της Αγίας Γραφής που περιείχαν το ρήμα «έξεστι» και αναρωτήθηκε αν το ρήμα «έξεστι» στα συγκεκριμένα χωρία χρησιμοποιείται «υποτιμητικά», κλπ. Δηλαδή, «τρία πουλάκια κάθονταν». 

Καθόσον πρόκειται για αστειότητες που σε κάνουν, για να θυμηθούμε λίγο και τον παππού μας το Διογένη, να μακαρίζεις τις τρίχες που (ευτυχώς γι’ αυτές) έφυγαν από το κεφάλι του. 

Στη συνέχεια άρχισε να επαναλαμβάνει σε κάθε εκπομπή του το ερώτημα: καταβλήθηκε ή όχι από την ενάγουσα ο φόρος που αναλογεί στους τόκους που εισέπραξε από τον ίδιο βάσει της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης; 

Και συνεχίζει ακάθεκτος εδώ και έξι μήνες να υποβάλλει συνεχώς το ίδιο ερώτημα. Το αν καταβλήθηκε ή όχι αυτός ο φόρος είναι θέμα άλλων και προπάντων είναι θέμα της Δ.Ο.Υ. Σερρών. Αλλά και δικό μας θέμα είναι να μην αφήνουμε τίποτε να πέφτει κάτω. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας πάμε λίγο παλιότερα: 

Πριν από κάποια χρόνια ο κ. Αραμπατζής είχε καταθέσει Αγωγή εναντίον εκδότη τοπικής εφημερίδας. Ο εκδότης καταδικάστηκε και ο κ. Αραμπατζής τσέπωσε κάποιο ποσό. Πέραν τούτου εισέπραξε συμπληρωματικά και ένα ποσό, το ύψος του οποίου αγνοούμε, ως τόκους. Θα θεωρήσουμε a priori απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Αραμπατζής κατέβαλε τον αναλογούντα φόρο για το ποσό των εισπραχθέντων τόκων. Άλλωστε και μόνο η σκέψη ότι θα μπορούσε ο κ. Αραμπατζής, αυτός ο αδέκαστος ελεγκτής πασών των εξουσιών, να μην εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις συνιστά βέβηλη ενέργεια. Ωστόσο για καλό και για κακό ας ρωτήσουμε και εμείς με τη σειρά μας. 

Ερώτησιν τινά ποιούμεθα, κ. Αραμπατζή, όπως θα λέγατε και εσείς: πληρώσατε το φόρο που αναλογούσε στο ποσό των τόκων που εισπράξατε; Ναι ή όχι; 

Με την υπενθύμιση ότι, σε περίπτωση αποφατικής απάντησης, προβλέπεται και η καταβολή τόκων υπερημερίας, την ιδίαν ερώτησιν ποιούμεθα και προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Σερρών: κατέβαλε ο κ.Αραμπατζής τον αναλογούντα φόρο επί των εισπραχθέντων τόκων, κ. Προϊστάμενε; 

Κώστας Πολύζος 
 Φιλόλογος 

Υ.Γ.: Υποθέτουμε ότι ο κ. Αραμπατζής ψάχνει τρόπο να μας βρει «μπόσικους» σε κανένα δημοσίευμά μας και να μας στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εμείς πάντως θα προτιμούσαμε να κάνει κάτι πιο γενναίο: να μας «δικάσει» μόνος του, ήτοι να μας περιλάβει για κανένα μισάωρο από την εκπομπή του, όπως έκανε τότε με τα «έξεστι» και «εξέστω». Άσχημα θα ήταν να ζαπώναμε καμιά εικοσάρα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία;