Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΤΑΡΙΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΙΚΡΑΣ ...



Αγαπητέ Ίακχε,

Παρεμβαίνω για μια αδικία που διαβάζω για την κ. Μαρία Σαμαρά και άλλη μία κατά του Ροταριανού Ομίλου Σερρών. Διευκρινίζω για τους κριτές επί παντός επιστητού ότι η σχέση μου με την κ. Σαμαρά είναι η χείριστη.

Κατ’ αρχάς η εν λόγω κυρία δεν είναι Ροταριανή. Μακάρι να ήταν. 

Αλλά και ο Ροταριανός Όμιλος Σερρών, ο αρχαιότερος της Βορείου Ελλάδας, μετά από 62 χρόνια προσφοράς, ανέστειλε τη λειτουργία του με την σύσσωμη παραίτηση του Δ.Σ. και του Προέδρου καθώς και των λοιπών μελών την Παρασκευή 23-8-2013.

Ο «ανώνυμος» σχολιαστής δεν έχει να φοβάται τίποτε από την «ΠΟΤΑΡΙΑΝΗ» αλλά μόνο από την άγνοιά του.


Δεν τον κατηγορώ, αλoίμονο, αλλά ίσως κάτι να προσέφερε αυτό το Ρόταρυ στον κόσμο από το 1905 που ιδρύθηκε. Θα πει κάποιος και ο ιστορικός Όμιλος Ορφέας ιδρύθηκε το 1905 και κάτι προσέφερε στον κακόμοιρο τούτο τόπο, αλλά οι αγνώμονες Σερραίοι ούτε μέλη του δεν εγγράφονται ως Χρέος και Καθήκον για όσους δώσανε τα μέγιστα για την απελευθέρωση της περιοχής μας προ εκατό ακριβώς χρόνων. Και είναι από τη μιζέρια μας να γκρινιάζουμε για όλα τα καλά και να επικροτούμε τη σαπίλα και την διαφθορά που μας κατέστρεψε σαν έθνος. Ένα ευρώ το μήνα είναι η συνδρομή! Μόνο! Ξευτίλες! Μίζεροι!

Επανέρχομαι στο Ροταριανό Όμιλο Σερρών. Στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής βρίσκεται το βραβείο «Πωλ Χάρις» και το οποίο αποδέχτηκε ως τιμή το μέλος του Ομίλου ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Επιφανείς κάτοικοι της πόλης μας ήταν μέλη αυτού του Ομίλου που ανά τον κόσμο έχει εμβολιάσει πολλές χιλιάδες παιδιά για την Πολιομυελίτιδα και άλλες 7 αρρώστιες. Μετά την Ευλογιά θα είναι η δεύτερη ασθένεια που θα εξαλειφθεί από προσώπου Γης! Είναι αναγνωρισμένο μέλος του Διεθνούς Ρόταρυ δηλ. της μεγαλύτερης και αρχαιότερης ανθρωπιστικής οργάνωσης του κόσμου, ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. και με 2 ψήφους ενώ δεν είναι ούτε κράτος, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας κ.α. 

Οι εκδότες της πόλης μας εκτός του ότι έχουν βραβευθεί πολλάκις από τον Ρ.Ο.Σ, είναι και επίτιμα μέλη του. Σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχει όμιλος χαίρει εκτιμήσεως και αποδοχής. Στην Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Σερραϊστάν όμως υπάρχει μια υποβόσκουσα προκατάληψη. Όταν σε όλες τις πόλεις του κόσμου όπου υπάρχει τέτοιος όμιλος τοποθετείται στις εισόδους μαρμάρινη επιγραφή που αναφέρει ότι είναι έδρα των όσων ομίλων δραστηριοποιούνται σ’ αυτή ενώ στον τόπο μας υπάρχει τόσο μίσος και τόση άγνοια, τότε όσοι προσφέρουν τον κόπο τους, τα χρήματά τους, τις σχολικές βιβλιοθήκες, τα τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες, ακόμη και ιατρικές υπηρεσίες, φθάνουν στο σημείο να πουν είστε άξιοι της μιζέριας σας. Τοιουτοτρόπως αποθαρρύνθηκαν πολλοί με διάθεση να προσφέρουν και πολλοί που τα βρόντησαν όπως η κ. Μαρία, η κ. Ελισάβετ και άλλοι που δεν άντεχαν και να προσφέρουν και να λοιδορούνται. 

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζοντας 2020», στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, και το οποίο βασίζεται στην ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Βουλής στο Στρασβούργο (18-3-2012) προτείνοντας προληπτικά διαγνωστικά και παιδαγωγικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), ἡ Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), ο Ροταριανὸς Όμιλος Σερρών (Ρ.Ο.Σ.) , καθώς και ὁ Ροταριανὸς Όμιλος Αθηνών (Ρ.Ο.Α.), διοργάνωσαν τη δεύτερη ετήσια «Πανελλήνια Εκστρατεία για τον Διαβήτη-2013»

Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της πανελλήνιας εκστρατείας, διοργανώθηκε επιστημονική ημερίδα για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας και ενημερωτική ημερίδα για το κοινό στις Σέρρες, στις 12-14 Απριλίου 2013. Το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας είναι : «Πρόλαβε τον Διαβήτη σου και αν έχεις αντιμετώπισέ τον σωστά» (Ίακχε ήμουν ομιλητής στην εκδήλωση αλλά όπως θα θυμάσαι ο γνωστός νταής εφοριακός την 11η Απριλίου με χτύπησε πισώπλατα στην πίσω σκάλα των δικαστηρίων και ήμουν νοσηλευόμενος.)

Και ρωτώ εγώ δύστυχε και ανόητε Έλληνα: εσύ τι πρόσφερες εκτός από προκατάληψη; (γενική και ρητορική η ερώτηση.) 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ