Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ

 Ο ΦΑΗΛΟΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που επέτρεψε στους ηττημένους να γράψουν την Ιστορία και μεταπολιτευτικά να καταλάβουν σχεδόν όλες τις θέσεις διαμόρφωσης του δημόσιου λόγου. Όποιος δεν είχε μεταλάβει του αχράντου αριστερισμού δεν έκανε καριέρα.

Μια φανερή μασονία που σαν σαράκι έφτασε ως το μεδούλι των εξουσιαστικών μηχανισμών και, κυρίως, όπου υπήρχε χρήμα.

Μπορεί η Αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ μόνη της, πλην της εποχής της βραχύβιας κατσαπλιάδικης εμφυλιακής επικράτειάς της, όμως εργοδοτήθηκε από όλους, στελέχωσε καθετί που είχε φράγκα και δύναμη. Από το κράτος και τα μαγαζιά των νταβατζήδων, ως ΜΚΟ, «ανεξάρτητες» αρχές και, φυσικά, την ταλαίπωρη Παιδεία, την οποία αφελλήνισαν και κυριολεκτικά ξέσκισαν.

Οδήγησαν τους εργαζομένους σε μεγαλοπρεπείς ήττες και καταστροφές, με κυριότερη τη διάλυση της κουλτούρας εργασίας του Ελληνα, αφού έσπειραν σε όλη την κοινωνία το παράσιτο της «ήσσονος προσπαθείας». Ποτέ πριν η τεμπελιά, η αναξιοκρατία και η εξίσωση προς τα κάτω δεν είχαν τόσους ιεροκήρυκες.

Στον ιδιωτικό τομέα ξεχαρβάλωσαν την παραγωγική βάση, έδιωξαν επιχειρήσεις, αγνόησαν τον διεθνή ανταγωνισμό και απαξίωσαν ολόκληρους κλάδους, όπως π.χ. τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Κουφάρια μείνανε τα εργοτάξια και οι κόκκινες σημαίες απέξω.

Στο Δημόσιο πέρασαν το «σπεύδε βραδέως», τη λογική ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να ζούμε ρεφενέ με τεράστια ελλείμματα, χάριν «κοινωνικής πολιτικής».

Εκαναν τους αγρότες, τους σκληρότερα εργαζομένους, τη ραχοκοκκαλιά του έθνους, τζάνκια των επιδοτήσεων, να περιφρονούν την ίδια τη δουλειά τους.

Είχαμε υγιή συνδικαλισμό; Είχαμε παραγωγικό, σοβαρό κράτος; Πειθαρχημένη, ελληνοκεντρική Παιδεία; Είχαμε υγιή και ελεύθερη επιχειρηματικότητα; Τέχνη που να εκφράζει την ταυτότητα του λαού μας, να του δίνει δύναμη και ελπίδα; Τίποτε από αυτά. Και όλα δημιούργημα μηχανισμών παρακμής που στελέχωσε η Αριστερά.

Επί ΠΑΣΟΚ χώθηκαν παντού. Ανακυκλώθηκαν στρατιές πρώην «ορθόδοξων» κομμουνιστών, φουλαράτων ανανεωτικών, μαοϊκών καφετζήδων, τροτσκιστών του Ντα Κάπο και της Μυκόνου, ό,τι φυντάνι υπήρχε.

Ακόμη όμως και η Ν.Δ., όποτε κυβέρνησε, έκανε συχνά το ίδιο. Ηταν ένα μιράκολο. Πράσινοι κυβερνούσαν, μπλε κυβερνούσαν, την ανακυκλωμένη αριστεράντζα διόριζαν σε θέσεις-κλειδιά ή της έκαναν τον τροχονόμο στις μπίζνες της. Μια ακατανόητη, καταστροφική ενοχή έκανε τους νικητές, τους αληθινούς υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, να ψελλίζουν μεσαιοχωρίτικες μπούρδες απέναντι στους διαφόρων αποχρώσεων «ιεχωβάδες», που απεχθάνονται το έθνος, γουστάρουν τη βία αλλά στην μπουνάτσα κάνουν μπίζνες.

Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Ο αστικός και λαϊκός δημοκρατικός κόσμος και αυτοί που έπρεπε να τον εκφράζουν έκαναν χώρο σε αυτή την αλητεία. Και φυσικά δεν αναφέρομαι ποτέ στη βάση, που ασχέτως διαφορετικών αντιλήψεων στο κοινωνικό καθεστώς είναι πατριώτες, άνθρωποι που ανήκουν, όπως εγώ και εσείς, στον κόσμο της εργασίας και στα πολύ δύσκολα όλοι μαζί θα 'μαστε.

Αναφέρομαι στη νομενκλατούρα με το βρόμικο μάτι, στους ψευτοδιανοούμενους, τους ψευτοεπιχειρηματίες και τα στελέχη τους. Αναφέρομαι στα τσιμπούρια στον σβέρκο της πατρίδας, που υποδύονται τους καθηγητάδες, τους δημοσιογράφους, τα στελέχη των νταβατζήδων και ορισμένους εκ των νταβατζήδων αυτοπροσώπως. Ακόμη και τώρα θέλουν να φάνε τα πάντα, ακόμη και τα κόκαλα, το πετσί της Ελλάδας.

Αυτοί, οι κυρίαρχες αντιλήψεις τους, φέρανε στην ουσία τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Την υπέσκαψαν πρώτα απ’ όλα ηθικά, διαστρέβλωσαν ακόμη και τις έννοιες των ιδεών. Η εγκληματική διαχείριση δεν ήταν παρά η αναπόφευκτη αντανάκλαση, το πολιτικό αποτέλεσμα του αήθους μηδενισμού και της τεμπελχανέικης αντίληψής τους.

Στις δικές τους λογικές, που κυρίως το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε, κοινωνικοποιήθηκαν επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν στην απαξίωση, διακινδυνεύοντας σήμερα τις θέσεις εργασίας και αυτών που δεν φταίγανε.

Το πρώτο πράγμα όμως που κοινωνικοποίησαν ήταν η διαφθορά. Μύησαν ακόμη και τον κυρ Μήτσο, την τελευταία τρύπα του ζουρνά, στο δόγμα ότι μάγκας είναι ο επιτήδειος λουφαδόρος και μαλάκας ο τίμιος και σκληρά εργαζόμενος.

Οι προοδευτικάντζες, π.χ. στα πανεπιστήμια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκαναν τη ρεμούλα «λαϊκή κατάκτηση». Μερικές φορές δεν επρόκειτο για κομπίνες, υπερτιμολογήσεις κ.λπ. αλλά για κανονική αρπαγή. Ο Γιαγκούλας ήταν πιο σοφιστικέ στις ληστείες του από κάτι προοδευτικά γομάρια. Μέσα από τη διάχυση εξουσιών και διαχείρισης από νέες βαθμίδες αυτοδιοίκησης, συμβούλια, επιτροπές κ.λπ., δημιουργήθηκαν πολλά μικρομερίδια στα λάφυρα της αδιαφανούς διαχείρισης. Από την «ανάπλαση» της τάδε μικρής πλατείας ως την προμήθεια όπλων και τα δημόσια έργα, κοντά στους καρχαρίες ρίχνανε μια μικρή δαγκωματιά στα πλευρά της Ελλάδας και οι «προοδευτικές» μαρίδες των μηχανισμών.

KAI TO "ΚΡΑΞΙΜΟ"  ΣΤΗΝ "ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ"

Κάποιες φορές αυτά τα αντέγραψαν και δικά μας μπουμπούκια. «Νεοδημοκράτες» που διαχειρίστηκαν τη μικρομεσαία εξουσία τους με μεθόδους ΠΑΣΟΚ. Αλλά συχνά και αυτοί με την αριστεράντζα έκαναν τις κολεγιές τους και προσχωρούσαν στη λογική της. Ηθελαν, βλέπετε, να παίρνουν και κάνα εύσημο «δημοκρατικότητας» από τους αληθινούς εχθρούς της δημοκρατίας, από φασίστες με ροζ ή κόκκινο μανδύα.

Αυτά τέλειωσαν; Σ' έναν βαθμό, ναι. Εχουμε όμως δρόμο…


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

9 σχόλια:

  1. ΧΟΜΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ>>>απολαύστε τον

    http://www.youtube.com/watch?v=gLfEBCx_ZsU&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    "Ο Φαήλος και η δεξιά α-διανόηση "
    http://aeisixtir.blogspot.com/2013/07/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Τρόικα μαλάκας και στον μετανάστη μάγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποπτος ο ρολος του στην υποθεση Οτσαλαν...ειναι και εβραιος εγω δεν τον εμπιστευομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ταιριαστή εικόνα και πόσο αγαπημένοι δείχνουν. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο γνωστός ακροδεξιός πολιτικός του «Δικτύου 21», επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και εσχάτως εκλεγμένος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δίπλα-δίπλα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Και Φαήλε ψηλά το κεφάλι.

    Νεοδημοκράτισσα ξεφτιλίζει on air τον Φαήλο Κρανιδιώτη
    https://www.youtube.com/embed/1jsO__ZtsIo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρτε στα σοβαρά την άνοδο της χρυσαυγης του μισους και της εξοντωσης των διαφωνουντων.Τα χρυσαυγιτικα ταγματα εφόδου τρομοκρατησης του λαου θα αρχισουν σε λίγο τίς απειλές.Η Δημοκρατία σε κίνδυνο,ο λαός μισοζαλισμένος απο την οικονομικη κρίσης πέφτει εύκολα θύμα της προπαγάνδας.Ο έλληνας Χιτλερ διαμορφωνεται μεσα απο την κιη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός ο Κρανιδιώτης είναι ο ίδιος με τον δικηγόρο του Κάραζιτς και του Μελισανίδη ( αυτού που πήρε τον ΟΠΑΠ , όχι του άλλου της Συγγρού ) ή είναι απλή συνωνυμία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αριστερα ειναι στον αφρο σημερα γιατι εδωσε σαν ανταλαγμα την σιωπη της και το κουκουλωμα στους δοσιλογους της κατοχης οι οποιοι μετα την κατοχη κυβερνησαν και συνεχιζουν να κυβερνουν με τους απογονους τους.

    Ραλλης,Παπακωνσταντινου,Πικραμμενος,Χριστοφορακος,Εβερτ και τα λοιπα και τα λοιπα.

    Γιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ