Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΘΑΝΑΣΗ , ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ ...

"ΕΡΩΤΗΣΙΝ ΤΙΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ... "
Γράφει ο Φιλόλογος , Κώστας Πολύζος

ΘΑΝΑΣΗ , ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ" ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΑΣ "Ο ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟΣ" ;

Εδώ και καιρό θεωρήσαμε ότι το σήριαλ με τα περιβόητα «έξεστι» και «εξέστω» πρέπει να πάρει τέλος. Μαζί και η πεντάχρονη διαμάχη μας με τον κ. Αθανάσιο Αραμπατζή γι’ αυτό το θέμα. Ανήκοντες δε στην πλευρά των νικητών σε αυτή την υπόθεση, που δεν ήταν μόνο δικαστική, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δείξουμε μεγαθυμία και σεβασμό στην πίκρα του ηττημένου και να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, μακριά από πνεύμα αλαζονείας και από περιπαικτική διάθεση απέναντί του. 

Αλλά, φευ! Θέλουμε ν’ αγιάσουμε, αλλά ο κ. Αραμπατζής δε μας αφήνει. Και δε μας αφήνει, γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να συμβιβαστεί με την ιδέα, δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει ότι τα βρήκε μπαστούνια από δυο τρεις καθηγητές, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να καθυβρίζει και να συκοφαντεί ατιμωρητί και «του έτριψαν τη μούρη» από κάθε άποψη, αφού: 

 •Προσέφυγαν για το θέμα στο Ε.Σ.Ρ., και στη Δικαιοσύνη. Το πρώτο χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Αραμπατζή «αναξιοπρεπή», ενώ η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε τελεσίδικα για ΕΞΥΒΡΙΣΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ και τον υποχρέωσε να καταβάλει στην ενάγουσα περίπου 28.000 € μαζί με τους τόκους. 

Πλήγμα οδυνηρό για τον ίδιο. •Ανέπτυξαν επί του θέματος μια επιστημονική επιχειρηματολογία, η οποία υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο και περιλήφθηκε αυτούσια στην απόφασή του. 

 •Τον απογύμνωσαν εντελώς, αποδεικνύοντας την παχυλή αμάθειά του,και γκρέμισαν την εικόνα που ο ίδιος είχε πλάσει για τον εαυτό του. Πλήγμα ακόμη πιο οδυνηρό για τον κ. Αραμπατζή, που το φέρει βαρέως και τον κάνει να αισθάνεται έντονη δυσφορία. Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά δεν μπόρεσε να τα χωνέψει, τι έκανε ο κ. Αραμπατζής; Στην αρχή, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να αμφισβητήσει την ορθότητα της δικαστικής απόφασης, μας παρέθεσε κάποια χωρία της Αγίας Γραφής που περιείχαν το ρήμα «έξεστι» και αναρωτήθηκε αν το ρήμα «έξεστι» στα συγκεκριμένα χωρία χρησιμοποιείται «υποτιμητικά», κλπ. Δηλαδή, «τρία πουλάκια κάθονταν». 

Καθόσον πρόκειται για αστειότητες που σε κάνουν, για να θυμηθούμε λίγο και τον παππού μας το Διογένη, να μακαρίζεις τις τρίχες που (ευτυχώς γι’ αυτές) έφυγαν από το κεφάλι του. 

Στη συνέχεια άρχισε να επαναλαμβάνει σε κάθε εκπομπή του το ερώτημα: καταβλήθηκε ή όχι από την ενάγουσα ο φόρος που αναλογεί στους τόκους που εισέπραξε από τον ίδιο βάσει της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης; 

Και συνεχίζει ακάθεκτος εδώ και έξι μήνες να υποβάλλει συνεχώς το ίδιο ερώτημα. Το αν καταβλήθηκε ή όχι αυτός ο φόρος είναι θέμα άλλων και προπάντων είναι θέμα της Δ.Ο.Υ. Σερρών. Αλλά και δικό μας θέμα είναι να μην αφήνουμε τίποτε να πέφτει κάτω. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας πάμε λίγο παλιότερα: 

Πριν από κάποια χρόνια ο κ. Αραμπατζής είχε καταθέσει Αγωγή εναντίον εκδότη τοπικής εφημερίδας. Ο εκδότης καταδικάστηκε και ο κ. Αραμπατζής τσέπωσε κάποιο ποσό. Πέραν τούτου εισέπραξε συμπληρωματικά και ένα ποσό, το ύψος του οποίου αγνοούμε, ως τόκους. Θα θεωρήσουμε a priori απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Αραμπατζής κατέβαλε τον αναλογούντα φόρο για το ποσό των εισπραχθέντων τόκων. Άλλωστε και μόνο η σκέψη ότι θα μπορούσε ο κ. Αραμπατζής, αυτός ο αδέκαστος ελεγκτής πασών των εξουσιών, να μην εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις συνιστά βέβηλη ενέργεια. Ωστόσο για καλό και για κακό ας ρωτήσουμε και εμείς με τη σειρά μας. 

Ερώτησιν τινά ποιούμεθα, κ. Αραμπατζή, όπως θα λέγατε και εσείς: πληρώσατε το φόρο που αναλογούσε στο ποσό των τόκων που εισπράξατε; Ναι ή όχι; 

Με την υπενθύμιση ότι, σε περίπτωση αποφατικής απάντησης, προβλέπεται και η καταβολή τόκων υπερημερίας, την ιδίαν ερώτησιν ποιούμεθα και προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Σερρών: κατέβαλε ο κ.Αραμπατζής τον αναλογούντα φόρο επί των εισπραχθέντων τόκων, κ. Προϊστάμενε; 

Κώστας Πολύζος 
 Φιλόλογος 

Υ.Γ.: Υποθέτουμε ότι ο κ. Αραμπατζής ψάχνει τρόπο να μας βρει «μπόσικους» σε κανένα δημοσίευμά μας και να μας στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εμείς πάντως θα προτιμούσαμε να κάνει κάτι πιο γενναίο: να μας «δικάσει» μόνος του, ήτοι να μας περιλάβει για κανένα μισάωρο από την εκπομπή του, όπως έκανε τότε με τα «έξεστι» και «εξέστω». Άσχημα θα ήταν να ζαπώναμε καμιά εικοσάρα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία;

9 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια κ. Κώστα Πολύζο. Ως Σερραίος, ως πολίτης αυτού του Νομού, δεν ήθελα περισσότερους, δύο ( 2 ) ΝΑΙ δύο ( 2 ) ακόμη σαν και εσένα να υπήρχαν σ΄αυτόν το Νομό, πρόβες ημερών θα έφτιαχνε ο ΤΑΝΑΣΗΣ προτού βγαίνει στο γυαλί ! Και μη βιαστεί κανείς για συμπεράσματα !!
    Δεν μιλώ για αναλογία 1 προς 3 !!!! Απλά όταν έχει " ρεπό " ο ένας να΄χουν το χρόνο να τον " παρακολουθούν " οι άλλοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..αφήστε ρε φίλοι τού λόγου , καί λοιποί τόν σιαψιάλ΄ νά χαίρεται ...ο ανισόρροπος, μήν δίνετε αξία καί στά μή ανακυλίσημα σκουπίδια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΡΟ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΝΑ ΕΓΓΟΝΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΕΞΕΣΤΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΑΞΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ "ΠΑΡΑΔΕΣ"
    Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΟΒΑΤΑΙ !
    ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥ Γ@Μ@ΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΟΥ!
    ΕΔΩ ΚΟΤΖΑΜ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ "ΑΓΟΡΑΣΕ"
    ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΤΕΤΟΙΟΙ" ΣΕΡΡΑΙΟΙ
    Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ "ΑΡΧΗΓΟΣ"!
    ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ (ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ)
    ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ!
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΙΑΚΧΟΣ.
    ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΑΓΜΑΤΑ!
    ΓΙΑΤΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στους Πολύζο, κατσάνη, Σάββα, Μητλιάγκα, Κόλλια, Μπόλαρη γιατί είναι από τους ελάχιστους που σήκωσαν το βάρος του "ξεβρακώματος" του πειβόητου "Συμμαχικού παράγοντα"...αν ξεχνώ κάποιον, προσθέστε τον στα σχόλιά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι δυο νταλτον
    σπρώχνουν τους αλλους δύο
    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ . ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ .
    ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφηστε τον θαναση και ας παμε προς ntv αερακι φυσηξε στο καναλι της μεραρχιας και μαζεψε καθε καρυδιας καρυδι.και τι ειδαμε τις τελευταιες μερες στο καναλι.ακομη και νεους παρουσιαστες στα δελτια εκει που το ntv ειχε καποιο κυρος στα δελτια του τωρα ακουστε τι εκανε.εβαλε τον τασκου να λεει δελτιο κεντρικο.καλος δεν λεω αλλα πολυ ερασιτεχνης αυτο αγαπητε μου θελει κοτσια.δεν τους καταλαβαινω τι του βρηκαν;το συγκεκριμενο καναλι διαθετει εξαιρετικα εμπειρα ατομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΝ ΚΙΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ NTV POLY KALO KAI TO TELEYTAIO DELTIO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΡΔΑΚΗ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ Ο ΑΕΡΑΣ ΜΠΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΘΑ ΡΘΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ,ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΗΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ NTV ALLA ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ.ΠΟΛΥ ΕΥΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ NTV ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΤΩΝΤΑΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ