Σάββατο 11 Μαΐου 2013

TA "OXI" ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 Η ΗΡΩΪΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΦΤΥΣΕ"  ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
.

Την ώρα που στρατιωτικοί λαμβάνουν χαρτζιλίκι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πιουν μια… μπυρίτσα, κάποιοι Έλληνες και Ελληνίδες κρατούν το κεφάλι και την εθνική μας αξιοπρέπεια ψηλά. Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου γνωστή για τους αγώνες της για την Ελληνική Θράκη αρνήθηκε σε εκδήλωση την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή της ΝΔ.

Η  δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, η οποία δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στην ορεινή Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου.

Η Χαρά Νικοπούλου, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας: «δεν μπορώ να πάρω την πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας»




Η «ψυχρολουσία» για τον βουλευτή Φλώρινας ήταν τέτοια που αμήχανος κατέβηκε από τη σκηνή προσπαθώντας να δικαιολογήσει γιατί ψήφισε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

«Αν νομίζεται ότι εμείς είμαστε προδότες κάνετε μεγάλο λάθος», της απάντησε αποχωρώντας ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Η Ιστορία θα το δείξει», του απάντησε η ηρωική δασκάλα.

Το επεισόδιο θα έπαιρνε έκταση αν η ίδια δεν έβαζε «νερό στο κρασί» όταν ο Σ. Κωνσταντινίδης την αποκάλεσε …Χρυσαυγήτισσα!

Αργότερα, με δάκρυα στα μάτια, είπε το παράπονο της στον Στρατηγό, Φράγκο Φραγκούλη: «Ρίχτηκε πάνω μου όλη η Τουρκιά, ε, όχι και οι δικοί μας»…

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Κέλλης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, όπου τιμήθηκαν, εκτός της Χαράς Νικοπούλου, οι Δασκάλες Καραλή Σβάρνα Αρσινόη, Σταγγόλη Ανδρονίκη και Αλεξανδρή Ρούλα, η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Αθηνών, οι μαθητές που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές καθώς και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

3 σχόλια:

  1. Η απάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη στην άρνηση της Χαράς Νικοπούλου...
    να παραλάβει τιμητική πλακέτα σε εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης.

    «Στο σύντομο χαιρετισμό μου εξήρα την προσπάθεια και το αγώνα της κ. Νικοπούλου παρά τις διαφοροποιήσεις και τις διιστάμενες απόψεις ακόμα και της Δ.Ο.Ε., γιατί πιστεύω, ότι τα κίνητρά της έχουν καλές προθέσεις.

    Ταυτόχρονα, πιστεύω, στο απόλυτο δικαίωμα της να επιθυμεί ή όχι, τη συναναστροφή της με τον πολιτικό κόσμο και να μη θέλει να παραλάβει μια τιμητική διάκριση από τα χέρια ενός Βουλευτή.
    Να υπενθυμίσω όμως, ότι δεν επέλεξα εγώ να τη βραβεύσω αλλά οι διοργανωτές, οι οποίοι μου ζήτησαν να επιδώσω τη διάκριση.

    Γι’ αυτό και σεβόμενος την εκδήλωση και την άποψή της δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα.
    Επειδή, βεβαίως, η αντίδραση της συγκεκριμένης κυρίας, δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά την άποψη που έχει για τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής, η ιστορία θα κρίνει εάν οι αποφάσεις του τελευταίου έτους θα βοηθήσουν την πατρίδα να σταθεί στα πόδια της.

    Οι εύκολες λύσεις, τα μεγάλα λόγια και ο λαϊκισμός οδήγησαν το λαό και την πατρίδα μας στη δεινή θέση που βρίσκεται.
    Κρίνονται λοιπόν, και ο ρόλος του πολιτικού και ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

    Ας γνωρίζει όμως, ότι κρίνεται ταυτόχρονα και ξεχωριστά από το επάγγελμα ή την ιδιότητα, ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά και η ευπρέπεια του καθένα μας.
    Μπροστά στην εφήμερη δόξα των ¨ηρώων¨ του λαϊκισμού, επιλέγω το σεβασμό σε όλους τους πολίτες, οποιαδήποτε άποψη και να έχουν, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα του αύριο».

    Δείτε εδώ τι είπε η Χαρά Νικοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Στάθης πέρασε και απο τις Σέρρες. Παλιός δαπίτης με αγώνες, διετέλεσε και μέλος της τοπικής γραμματείας σπουδαστικού.
    Βέβαια Υπεύθυνος πόλης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Σερρών κατά την περίοδο 1983 – 1985, όπως ψευδώς αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του http://www.stathiskonstantinidis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=53, δεν ήταν ποτέ.
    Άλλωστε η Φλώρινα είναι μακριά από τις Σέρρες και ποιός θυμάται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε και στο http://istoriakatoxis.blogspot.gr/, για να διαπιστώσετε ακόμη μιά φορά πόσο μικρός είναιο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ