Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ NA ΦAN' KI OI KOTEΣ !!!

" ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ" ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΙΝΤΙΚΗ



Στην εκτέλεση του π λ ε ι σ τ η ρ ι α σ μ ο ύ (υπόθεση Λιανάκη) 6- 03-2013 από την πλευρά του ο Δήμος Σιντικής είχε την ευχέρεια να λάβει τα εξής μέτρα: Είναι γνωστό ότι, αν το χρέος αποτελείται από κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, η παροχή καταλογίζεται πρώτα στα έξοδα, έπειτα στους τόκους και τελευταία στο κεφάλαιο (άρθρο 423 Α.Κ.).

 Τώρα πως; ο Δήμος Σιντικής κατέβαλε μόνο το κεφάλαιο θα πρέπει να απαντηθεί, αν έτσι συμφώνησαν οι αντίδικοι ή ακόμα, πως διασφαλίσθηκαν τα συμφέροντα του Δήμου; Αμέσως παρακάτω ο Α.Κ. στο άρθρο 424 αναφέρει ότι, ο οφειλέτης καταβάλλοντας έχει το δικαίωμα να απαιτήσει έγγραφη εξοφλητική απόδειξη, ο Δήμος πήρε εξοφλητική απόδειξη; και αν πήρε γιατί δεν εμφανίσθηκε για να μην γίνει ο Πλειστηριασμός; Στον ΚΠολΔ άρθρο 975 Γενικά προνόμια αναφέρει, η κατάταξη των δανειστών στο πίνακα γίνεται με την εξής σειρά: Αφού εξαιρεθούν τα έξοδα της εκτέλεσης… συνεχίζεται ο πλειστηριασμός. 

Τέλος πάντων ο Δήμος Σιντικής θα απαντήσει στην απορία που από μόνη της γεννιέται, όταν κατέβαλε τα χρήματα (του κεφαλαίου) των 54.000 ευρώ, πως διασφάλισε την ματαίωση του Πλειστηριασμού;;; διότι είχε την δυνατότητα, αν κατέθετε το ¼ δηλαδή 13.500 ευρώ θα μπορούσε να πάρει μια αναστολή τουλάχιστον 6 μήνες και θα έβλεπε πως καλύτερα θα αντιμετώπιζε το θέμα, διότι, στον ΚΠολΔ άρθρο 1000 παρ. β αναφέρει πως, αναστολή πλειστηριασμού ακινήτου μπορεί να γίνει, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη η οποία κατατίθεται μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες πριν του πλειστηριασμού, εάν καταβληθεί το ¼ του κεφαλαίου μπορεί να αναστείλει τη διαδικασία του πλειστηριασμού έως και έξι (6) μήνες. 

 Τελικά ο δήμος Σιντικής ως Ν.Π.Δ.Δ. είχε ή όχι όλο το χρόνο να προετοιμαστεί για να αποφύγει τον πλειστηριασμό που έγινε σε βάρος πλέον του Δήμου; Μετά την κατακύρωση. Η κατακύρωση του πλειστηριασμού (υπόθεση Λιανάκη) 6-03-2013 θα πρέπει να θεωρηθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής απαράδεκτη και να προβεί ο Δήμος Σιντικής σε Ανακοπή της πράξεως αυτής. 

 ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ Ο ΛΙΑΝΑΚΗΣ !!!

Ο λόγος είναι ότι, Αναγκαστική εκτέλεση κατά του Ελληνικού Δημοσίου και δυνάμει του ν.δ. 31/1968 το οποίο αναφέρει ότι «το κατά του Δημοσίου ακατάσχετο επεκτείνεται και στους ΟΤΑ (ΜονΠΕδ 303/1970, Αρμ 1971.62,63)», όταν κινητά ή ακίνητα εξυπηρετούν ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ δεν κατάσχονται. Στην κατασχετήρια έκθεση, τα ακίνητα του Δήμου Σιντικής αναφέρονται ως βοσκότοποι. Οι βοσκότοποι είναι για κοινή χρήση των κτηνοτρόφων των συνδημοτών μας (εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον, κτηνοτροφική οικονομία κλπ) και άρα ακατάσχετα. Ο δήμος μας είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του και να εξαντλήσει όλες εκείνες τις πιθανότητες που υπάρχουν για την προστασία της περιουσίας του. Παράλληλα είναι υποχρεωμένος να προστατέψει κάθε δημότη μας από ακυρωτικές πράξεις. 

Κατόπιν τα παραπάνω, είναι υποχρέωση του Δήμου μας να προβεί σε Ανακοπή, για την προστασία της περιουσίας του και για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, διότι δημιουργούνται όλες εκείνες προϋποθέσεις περί παράβαση καθήκοντος. 

 Με τιμή
 Γιάντσιος Ιωάννης
 Δικηγόρος Δημότης Καμαρωτού


Λέει λοιπόν ο iakxos:

 Δικηγόρε" απο μυαλό να φαν΄κι οι κότες" έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη . Κόψε αυτό το τροπάριο να κανεις αρπαχτές δημοσιότητας σπεκουλάροντας με τον πόνο των Σιδηροκαστρινών με τα σκύβαλα που έχουνε μπλέξει

Η δική σου υποχρέωση θα μας πείς ποια είναι

Θα σου θυμίσω το άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την υποχρέωση των πολιτών 

Πόσοι είναι οι επίορκοι αιρετοί και πόσα ποινικά αδικήματα έχουν διαπραχθεί από όσα αναφέρεις παραπάνω;

Αν έχεις σθένος πήγαινε στον εισαγγελέα και κατέθεσε μια αναφορά , διαφορετικά σταμάτησε να μας κουράζεις με τις κουτοπονηράδες σου

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ