Κυριακή 19 Μαΐου 2013

"ΜΟΥΦΑ" ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΡΙΨΑΣΠΙ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

 "ΗΞΕΙΣ - ΑΦΗΞΕΙΣ", ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ"
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ  ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΚΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 



Αυτή είναι η απάντηση του iakxos  στην πρόκληση νεόκοπου bloger και γνωστού "τσάτσου" της ΞΥΝΗΣ , ο οποίος μετά το ξεμπρόστιασμα που έφαγε  για την διασύνδεσή του με τον ... ιδιαίτερο στην προσπάθεια αποδόμησης του Πορφηρογέννητου, τώρα το "παίζει" Καραμανληκώτερος των Καραμανλήδων, σχολιάζοντας την παρακάτω ανάρτησή μου : 

o iakxos: "ΜΟΥΦΑ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ ΝΑ "ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ" ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ, ΟΠΩΣ Ο ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  Τον Ιούνιο του 2011 το περιοδικό «Επίκαι...

Kαι επειδή η ημιμάθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας και καταντά ηλιθιότητα όταν κάνεις και τον "εξυπνάκια" δημοσίως  αφιερώνω στον blogger απόσπασμα των δηλώσεων Καραμανλή λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23-4-2004 στην Κύπρο για το Σχέδιο Ανάν , δημοσιευμένες στην κυπριακή ιστοσελίδα :


"Οι ώρες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό είναι κρίσιμες.  Και η τοποθέτησή μας δεν μπορεί παρά να εκδηλώνεται με σεβασμό προς την Κυπριακή Δημοκρατία, την Κυβέρνηση και τους πολίτες της.

Βεβαίως, την τελική ευθύνη για το μέλλον της πατρίδας τους την έχουν οι Κύπριοι πολίτες. Τις αποφάσεις τους θα τις σεβαστούμε απόλυτα. Και η επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος θα βρει την Ελλάδα αταλάντευτα εκεί όπου βρισκόταν από την πρώτη στιγμή: στο πλευρό της Κύπρου.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφευχθούν οι κινδυνολογίες. Η κοινή μας προσπάθεια δεν σταματά με το δημοψήφισμα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του.

Αν οι δύο κοινότητες πουν "ναι", η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το νέο κράτος στα πρώτα του βήματα, θα ενθαρρύνει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου.

Αν πάλι το σχέδιο δεν γίνει δεκτό, η έκφραση της λαϊκής βούλησης πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Ομως, και σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, η προοπτική επίλυσης του προβλήματος δεν πρέπει να χαθεί. Η διαδικασία προσέγγισης των δύο κοινοτήτων και οι προσπάθειες γεφύρωσης των μεταξύ τους διαφορών θα πρέπει να συνεχισθούν. Και η επανένωση θα πρέπει να επιδιωχθεί εκ νέου, μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες για αυτό συνθήκες.

Οσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι κοινή η διαπίστωση ότι πρέπει να βελτιωθούν και να ενισχυθούν. Κανείς δεν πρέπει να ερμηνεύσει την όποια έκφραση της κυρίαρχης βούλησης του κυπριακού λαού ως προϋπόθεση, αλλά ούτε ως τροχοπέδη, για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας πρέπει να εξακολουθήσει. Η γειτονική χώρα θα μας βρει συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθειά της, που σηματοδοτεί τη σύγκλισή της με το συνταγματικό, πολιτικό και οικονομικό κεκτημένο της Ενωσης και την φέρνει έτσι κοντύτερα στην Ευρώπη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε όλοι, ώστε να επικρατήσει κλίμα καλής θέλησης και ειρήνης στην περιοχή μας. Γιατί το μέλλον είναι κοινό και πρέπει να το κερδίσουμε όλοι οι λαοί της περιοχής, στηριγμένοι σε όσα μας ενώνουν και όχι σε όσα μας χωρίζουν." 

2004-04-15 18:23:22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ