Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ", Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΕΟΝDOR ;


Προσπάθησε να "τρουπώσει" στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ΠΟΛΙΤΗΣ TEONDOR με πολιτικές φιλοδοξίες ως ανταγωνιστής της "ΞΥΝΗΣ" αλλά αν κρίνω από την στάση του κατά της Μαρίας Κόλλια μάλλον "έφαγε πόρτα" ... 

Πάντως πάλι κερδος είχε ο ΠΟΛΙΤΗΣ TEONDOR , την γνωριμία του με τον Καπερνάρο τον οποίο φιλοξενεί συχνά τηλεφωνικώς στην εκπομπή του ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

Δεν πειράζει TEONDOR , " απ' το ολότελα , καλή και η Παναγιώταινα" έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη

13 σχόλια:

  1. ΟΠΩς ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NTV.ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΗΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΟΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΥΓΑ( ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ NTV) ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ Η ΛΑΧΑΝΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΡΣΑ...ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΚΟΠΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ NTV ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΧΘΕΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ ΑΥΤΟ;ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΛΑΧΑΝΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ NTV ΒΑΛΤΕ ΕΝΑΝ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙ.ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΣΠΟΡ, ΤΟ ΣΥΝ ΠΛΗΝ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ,ΤΙΣ ΣΕΡΡΑΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ?Ή ΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ?ΠΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ?ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΗΛΑΤΕ?ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ GR.Η ΜΟΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΠΑΣΚΟΥ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΧΡΟΝΟΣ.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΛΠ
    ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΡΥΠΩΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.
    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΒΟΥΛΗ
    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ TEONDOR ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, "ΜΗΤΡΟΠΙΛΙΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ & ΝΙΓΡΙΤΗΣ" , ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ...

      ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΡΟΚΑΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ 2012 ...

      "κοιμήσου και παράγγειλα στη Πόλη τα προικιά σου" θα τους έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη

      Διαγραφή
  3. ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΑΠ
    ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΠΑΛΙ?
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΜΥΡΙΣΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

    ΛΑΜΠΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

    ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ

    ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

    ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

    ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...
    \

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ επανέρχονται στη ΝΔ!

    Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

    Ανανέωση προσώπων στη Συγγρού

    Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ορίζονται:

    - Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Χρήστος Κουρούσης, συντονιστής του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων.
    - Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σταμάτης Μαύρος, συντονιστής του Τομέα Οικονομικών.
    - Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Κουλιζάκος, συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης.

    Έχουν, ήδη, οριστεί σε θέσεις Γραμματειών του Κόμματος:

    Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ως αναπληρωτής Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και
    ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Οικονόμου, ως αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στίχοι:

    Μουσική:

    1. Βίκτωρ Πολυδώρου

    Ζέρβα από τον τάφο έβγα και δες
    θ’αναστηθεί ξανά ο ΕΔΕΣ
    για τη σημαία και το σταυρό
    αν χρειαστεί και στο βουνό
    εμείς δεν ξέρουμε ζυγό
    για τη σημαία και το σταυρό
    αν χρειαστεί και στο βουνό
    εμείς δεν ξέρουμε ζυγό

    Μύρισε θυμάρι και βασιλικό
    λάμπει το φεγγάρι μες τον ουρανό
    της κληρονομιάς εμείς συνεχιστές
    στην κορυφή και πάλι, πάλι νικητές

    Από το μνήμα έβγα, Ψαρρέ
    ξύπνα αδικοχαμένε αητέ
    δες τη γαλάζια τη γενιά
    που’γινε ασπίδα και φωτιά
    κόντρα στο δόλο και τη βιά

    δες τη γαλάζια τη γενιά
    που’γινε ασπίδα και φωτιά
    κόντρα στο δόλο και τη βιά

    Μύρισε θυμάρι και βασιλικό
    λάμπει το φεγγάρι μες τον ουρανό
    της κληρονομιάς εμείς συνεχιστές
    στην κορυφή και πάλι, πάλι νικητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Οι φοιτητικές εκλογές του 1985 σηματοδοτούν εκλογικά την οριστική καμπή του φοιτητικού κινήματος της αντιπολίτευσης· για πρώτη φορά στην ιστορία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της δεξιάς παίρνει την πρώτη θέση σε πολλές σχολές στο Αριστοτέλειο και άλλα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας.
    Ο επελαύνων νεοφιλελευθερισμός
    Βρισκόμαστε ήδη στο 1985 και διεθνώς τα κοινωνικά κινήματα και τα αριστερά και εργατικά κόμματα και συνδικάτα, ακόμα και αν ακόμα δεν το ξέρουν, βρίσκονται σε ραγδαία υποχώρηση, απέναντι στην επέλαση του θατσερικού και ρηγκανικού νεοφιλελευθερισμού. Στο δε Ελλάδα, η πασοκική «αλλαγή» έχει χάσει κάθε ορμή και ετοιμάζεται για την οριστική της σύγκρουση με την κοινωνία· λίγο καιρό μετά αυτή θα επισημοποιηθεί και με το πρώτο κύμα «λιτότητας».
    Η δεξιά λοιπόν, διεθνώς και εθνικώς, θριαμβεύει μετά από τις δύο δεκαετίες που κράτησε η έφοδος των κινημάτων στον ουρανό του οποίου, αυτή τη φορά, το βάθος είναι μάλλον από γαλάζιο ως μπλαβί. Σε αυτή τη συγκυρία, το φοιτητικό κίνημα, που μόλις λίγα χρόνια πριν (το 1979) έριχνε τον ν. 815 και μαζί του το τελευταίο χτύπημα στην παραπέουσα κυβέρνηση της δεξιάς, στέκεται αμήχανο μπροστά στην επέλαση της δεξιάς φοιτητικής παράταξης, η οποία παλιότερα δεν μπορούσε καλά – καλά να συγκροτηθεί μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους.
    Βέβαια, πέρα από τη διεθνή συγκυρία, η ευθύνη για τη διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και την αμαχητί παράδοσή τους στη δεξία, δεν μπορεί να μην αφορά και τις πρακτικές παραταξιακής παρέμβασης και γραφειοκρατικής συγκρότησης που επέλεξαν οι περισσότερες από τις παρατάξεις της κοινοβουλευτικής και μη αριστεράς. Οι όποιες εναλλακτικές προσεγγίσεις της αυτονομίας των κοινωνικών χώρων και των φοιτητικών συλλόγων που προτάθηκαν μέσα από τις αριστερές συσπειρώσεις και άλλα ανεξάρτητα αριστερά σχήματα, δεν ήταν προφανώς αρκετά για να ακυρώσουν αυτή την πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μύρισε θυμάρι και βασιλικός…
    Το 1975, συγκροτείται στην Αθήνα η ΔΑΠ (Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία) και στη Θεσσαλονίκη η ΝΔΦΚ (Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση). Ένα χρόνο μετά οι δύο παρατάξεις συγχωνεύονται σε μία, πανελλαδικής εμβέλειας, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο Κ.Σ. της πρώτης μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ. Μετά το 1981, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρχίζει να αυξάνει σταδιακά τα ποσοστά της, ενώ αντίστοιχα η τότε πρώτη ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ αρχίζουν να πέφτουν.
    Μέχρι τις εκλογές του 1985 οι τρεις παρατάξεις είναι πια ουσιαστικά ισοδύναμες. Έτσι, οι εκλογές αυτές, ενόψει και των εθνικών που αναμενόταν σε δύο μήνες, αποκτούσαν κορυφαίο πολιτικό ενδιαφέρον.
    Στις 2 Μάρτη, η εφημερίδα «Μακεδονία» (προσκείμενη παραδοσιακά στη Δεξία), γράφει με προφανή προσμονή:
    «Τα αποτελέσματα και οι αυξομειώσεις της δύναμης κάθε φοιτητικής παράταξης και κατά συνέπεια πολιτικής νεολαίας, θ’ αποτελέσουν αναμφίβολα ένα αδιάψευστο γκάλοπ για τις πολιτικές συμπάθειες της σπουδάζουσαν νεολαίας. Ιδιαίτερη σημασία προσδίδουν, εξάλλου, στις εκλογικές αυτές διαδικασίες, οι πλούσιες πολιτικές εξελίξεις που θα σημαδέψουν τη φετινή άνοιξη, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πιθανολογούμενες για το Μάη βουλευτικές εκλογές.»
    Την επόμενη των εκλογών, και ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμα σαφή, η «Μακεδονία» αναφέρει:
    «Συνεχίστηκε και φέτος η ανοδική πορεία της παράταξης της «Νέας Δημοκρατίας» ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των χθεσινών οιτητικών εκλογών στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο. Σχεδόν ισοβαθμούν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) και του ΚΚΕ. (…)
    Στην τέταρτη θέση παραμένει σταθερά σε όλα τα ΑΕΙ η παράταξη του ΚΚΕ ες. «Δημοκρατικός Αγώνας» - «Δημοκρατική Ενότητα» που απέχει πολύ όμως από τη δύναμη των τριών πρώτων παρατάξεων. Στην 5η θέση βρέθηκαν οι «Αριστερές Συσπειρώσεις» που πρόσκεινται στην ριζοσπαστική αριστερά. (…)
    Η υπερβολικά φορτισμένη από πανό και συνθήματα ατμόσφαιρα στην πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης και στη βιομηχανική σχολή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των χθεσινών έντονα κομματικοποιημένων φοιτητικών εκλογών. (…) Μαχητική ήταν η θέση και αθρόα η προσέλευση των πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών που πρόσκεινται στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».
    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα (εφ. «Μακεδονία» 22 Μάρτη 1985), στις φοιτητικές εκλογές ψήφισαν τελικά 84.000 περίπου φοιτητές και φοιτήτριες, 10.000 παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά. Συνεχίστηκε η πτώση της ΠΚΣ κατά 2%, αλλά και η αύξηση της ΠΑΣΠ, που όμως υπερκαλύφθηκε σε πολλά πανεπιστήμια από αυτή τη ΔΑΠ. Έτσι, στο Αριστοτέλειο η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ εμφανίζονται όλες γύρω στο 27%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ιστορία που (δεν) τέλειωσε
    Η πρώτη, ενστικτώδης, αντίδραση της φοιτητικής αριστέρας θα είναι μία πολύ «θυμωμένη» νυχτερινή πορεία, το βράδυ των εκλογών, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Την επόμενη μέρα μάλιστα η Μακεδονία θα μιλά για «ζημιές 15.000.000 δρχ» οι οποίες προκλήθηκαν «από τους αναρχικούς που αναστάτωσαν το κέντρο της πρωτεύουσας χωρίς κανένα λόγο, λίγο μετά το κλείσιμο των καλπών στις φοιτητικές εκλογές».
    Η πανελλαδική ωστόσο άνοδος της δεξιάς θα συνεχιστεί, και το 1987 θα πάρει επίσημα και πανελλαδικά την πρώτη θέση, με ποσοστό περίπου 27%. Το ζενίθ θα το πιάσει μετά το σιχαμένο ’89, αγγίζοντας –σύμφωνα με τα δικά της αποτελέσματα- το 47%.
    Από τη στιγμή που πήρε την ηγεμονία, η πολιτική της κυριαρχία επεκτάθηκε και κατοχυρώθηκε με κάθε λογής νόμιμο ή παράνομο τρόπο: νοθείες, απειλές, δωροδοκίες, πάρτυ, εκδρομές κοκ. Έτσι, μετά από διάφορα σκαμπανεβάσματα το 2004 αγγίζει πάλι το 41,5%. Από εκεί και μετά, μέχρι το 2010, θα ακολουθήσει μία ήπια πτώση, που θα τη φέρει κοντά στο 35%. Την ίδια περίοδο, η ΠΑΣΠ κινείται κοντά στο 25%, η ΠΚΣ στο 15%, τα ΕΑΑΚ στο 10%, και η Αριστερή Ενότητα γύρω στο 6%. Αθροιστικά (αν αυτό βέβαια έχει κάποιο νόημα), αριστέρα και ΔΑΠ έχουν πια περίπου την ίδια εκλογική δύναμη.
    Και η ιστορία, που τελικά όπως φαίνεται δεν τέλειωσε το ’89, συνεχίζεται. Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν τα αποτελέσματα των φετεινών εκλογών, όχι γιατί, όπως έλεγε τότε η Μακεδονία, είναι ένα «έγκυρο γκάλοπ», αλλά γιατί είναι μία πιθανή ένδειξη για το επίπεδο της εναπομείνουσας κοινωνικής συναίνεσης γύρω από τα κόμματα εξουσίας και –αντίστροφα- τις δυνατότητες των κοινωνικών αντιστάσεων στον κρίσιμο χώρο των φοιτητικών συλλόγων.
    Ι.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΥΡΙΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΗΕΟΝΤΟΡ; ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΚΛΩΣΑΕΙ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ -Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ- ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΚΟΝΤΟΥΤΗ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΛΕΦΤΑ Η ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΑ! ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΤΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ! ΩΧ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΛΕΙΦΩ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ! ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ. ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΡΕ ΜΑΝΑ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ! ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΑΤΕ ΩΡΕ ΤΗΝ ΜΟΥΜΙΑ; ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΟΡΕΞΙΑ; ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΩΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΙΣΩς ΜΑΖΕΨΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΨΩΝΙΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤV ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΑΑΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΤΟ ΨΩΝΙΟ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΒΡΕ! ΟΛΟΥΣ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΙΪΚΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΟΡΘΩς ΤΑ ΛΕΓΕΙΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΑΧΕΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΝΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΑΣΕΙ Η ΛΙΜΝΗ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΕΡΡΑιΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΙ ΒΙ. ΟΙ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΝΑΥΑΓΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ(ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ) ΜΙΑ ΖΩΗ! ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΓΟΠΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΚΑΝΑΛΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ-ΜΙΑ! ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!!

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ