Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ...

  ΝΙΚΗΤΑ, ΟΝΤΩΣ ΤΑ "ΟΧΙ" ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ


Ο Νικήτας Σιώης με την πρόσφατη παραίτηση του από την θέση του βουλευτή έπραξε το αυτονόητο για κάθε Χρυσαυγίτη, "τίμησε τον λόγο του και την υπογραφή του".

Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι τρόπος ζωής για τους Χρυσαυγίτες , είναι το νέο ήθος που έρχονται να επιβάλουν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η "Χρυσή Αυγή" δεν είναι ένα αστικό πολιτικό κόμμα, σαν τα μορφώματα της μεταπολίτευσης. Η προσπάθεια για την απελευθέρωση της χώρας είναι συλλογική προσπάθεια όλων μελών του κινήματος. Με αυτό το σκεπτικό στελεχώθηκαν και τα ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα. Ολιγομελή και μόνο από πρόσωπα με προσφορά και αγώνες στο κίνημα την τελευταία πενταετία. Σε κάθε ψηφοδέλτιο με κοινή συμφωνία όλων των συνυποψηφίων υπήρχε "ο βασικός υποψήφιος", δηλαδή το άτομο που επέλεξε το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος για να καταλάβει την θέση του βουλευτή ανεξαρτήτως της σειράς του στην κατάταξη των υποψηφίων με βάση τους σταυρούς προτίμησης.


ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ή ΚΑΛΟΒΟΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ  Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ;



ΠΟΥ "ΒΟΛΕΥΘΗΚΕ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΔΩΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΕΒ, ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;

Υ.Γ.  Μετά ψάχνουν αφελώς με συσκέψεις στο Επιμελήτηριο να βρουν γιατί "πάτωσε" ο νομός σε οικονομικούς δείκτες  και ανάπτυξη ...

ΑΜΑΝ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΕΛΗ ... Ο NIGTHWALKER

ΓΙΩΡΓΑΚΗ , ΠΕΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ !!!


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ 30-07-2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 20/2012
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ Α.Ε. 
ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 36 - Τ.Κ. 62123 ΣΕΡΡΕΣ 
ΤΗΛ-FAX: 2321020057 
e-mail:foreas.lailias@gmail.com 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ:
ΝΥΚΤΟΠΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-6941598880 
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-6974121512


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Α.Ε., συνεδρίασε σήμερα 30 Ιουλίου 2012 και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Συμμετοχή στη Δ.Ε.Θ. 2012 στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών
Σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 29 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα του Διοικητηρίου και ώρα 19:00, με θέματα:

Α. Tην ανάκληση του μέλους του Δ.Σ. Ιωάννη Μαρμαρέλλη και την εκλογή νέου μέλους, αφού ελήφθησαν υπ’ όψη τα παρακάτω:
 ότι ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Α.Ε. δεν έχει συμμετάσχει στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ.,
 ότι στην γενική συνέλευση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012, δήλωσε ευθέως ότι δεν θέλει να συμμετάσχει διόλου στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Α.Ε.,
 ότι δεν έλαβε μέρος στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012, πράγμα που υποδηλώνει, κατά την κρίση μας, την παντελή αδιαφορία του για το μέλλον του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Α.Ε.,
ότι ανταγωνίζεται ευθέως τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Α.Ε., όχι με την παράλληλη λειτουργία του Ε.Ο.Σ. (πράγμα που πάντοτε ίσχυε), αλλά κυρίως με την υπονόμευση, δημόσια κριτική και στηλίτευση κάθε προσπάθειας που γίνεται εκ μέρους του Φορέα για την Ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Λαϊλιά Σερρών.

B. Ενημέρωση των μετόχων για τον φάκελο που θα υποβάλλει ο Φορέας στο πρόγραμμα Leader.

Με τιμή
Ο πρόεδρος 

Νυκτοπάτης Γιώργος

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΦ ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ... 26-7-2012

Βασικά σημεία ομιλίας Γ.Γ. Χρυσής Αυγής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα


Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η παρουσία της Χρυσής Αυγής σε αυτήν εδώ την αίθουσα της Γερουσίας στο Κοινοβούλιο αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για όσους έχουν "δημοκρατικές" και "προοδευτικές" ευαισθησίες. Τους υποσχόμαστε κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον, καθώς το Κίνημα μας ανεβαίνει συνεχώς. Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να καταγγείλω τον αποκλεισμό μιας Ελληνίδας αθλήτριας από τα λεγόμενα Olympic Games, τα οποία είναι ένα άθλιο εμπορικό παιχνίδι των πολυεθνικών. Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου έγινε με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.ΑΡ., ένα κόμμα βγαλμένο από ΚΚΕ Εσωτερικού και από τα λεφτά του Τσαουσέσκου στην Ρουμανία. Στην ψευτοδημοκρατία του 2012 υπάρχουν αδικήματα γνώμης και ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων. Με τι ηθικό ανάστημα απέκλεισε την αθλήτρια για ένα αστείο στο twitter ο κ. Κούβελος; Ο άνθρωπος που την ώρα της μεγάλης κρίσης, που κόβονται συντάξεις από τους γερόντους έβγαλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό χωρίς τιμωρία και χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν.Το ίδιο και ο κ. Καπράλος, του χρηματιστηρίου. Απέραντη υποκρισία και ψευτοδημοκρατία από την δεξιά της σφαλιάρας. Ακόμα δεν έχει γίνει λογιστικός έλεγχος για τα 60 δισ. που σπαταλήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Πριν τις πρώτες εκλογές μας είπαν Ναζί. Στο μεσοδιάστημα μας είπαν πάλι Ναζί. Εξακολουθούν να μας λένε Ναζί. Κλέφτες κι απατεώνες δεν μας είπαν ποτέ !!!



Οι Έλληνες Εθνικιστές προχωρούν καθημερινά σε ένα ευρύ κοινωνικό έργο, συμπαραστεκόμενοι σε κάθε Έλληνα που το έχει ανάγκη. Γραφεία της Χρυσής Αυγής ανοίγουν σε όλη την Ελληνική επικράτεια, παντού! Εσείς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνετε η φωνή του Λαού που απαιτεί να μπουν οι κλέφτες φυλακή. Θα αγωνιστούμε γι΄αυτό εντός κι εκτός Κοινοβουλίου.

Είναι οξύμωρο πως η μνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ονομάστηκε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, την στιγμή που με το αντεθνικό μνημόνιο εκχωρεί εθνική κυριαρχία στους δανειστές. Αυτοί που μας κατέστρεψαν, ευαγγελίζονται τώρα την σωτηρία μας. Το ψευτοαντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει πως θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου, αλλά όχι και την δανειακή σύμβαση. Μα τι άλλο είναι το μνημόνιο πέρα από μια δανειακή σύμβαση; Ετοιμάζουν τον Τσίπρα για έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι λιγούρια της εξουσίας και ρίχνουν γέφυρες με το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο.


Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι κατά του μνημονίου για δύο βασικούς λόγους. Επειδή εκχωρεί Εθνική κυριαρχία κι αποτελεί ένα οικονομικό αδιέξοδο. Πού είναι η ανάπτυξη; Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα παροχής υπηρεσιών. Γκαρσόνια έχουμε, αλλά οι πελάτες τελείωσαν.  Η Χρυσή Αυγή δεν χαρίζει τους Έλληνες εργάτες στην αριστερά. Είχαμε και πρόσφατα την επέτειο αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ποια μεταπολιτευτική δημοκρατία γιορτάζουν; Είχαμε 38 χρόνια σκανδάλων, λεηλασίας των δημόσιων ταμείων και πλήρης υποχώρησης στα Εθνικά θέματα. Με τις χίλιες αιτήσεις για άρση ασυλίας βουλευτών που δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην Δικαιοσύνη και τον με τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το μίσος και τον φασισμό, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά από τα σκάνδαλα και την κλεψιά.


Επιμένουμε στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και πριν από αυτό στην επέκταση της υφαλοκρηπίδας  στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που εκκρεμεί από το 1996. Να κάνουμε το Αιγαίο μια κλειστή Ελληνική λίμνη. Τέλος, είχαμε και την συνάντηση Δένδια - Καμίνη για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών εντός του Δήμου Αθηναίων. Μας δεν βλέπουν πως όλος ο δήμος Αθηναίων έχει γίνει ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών; Μας κοροϊδεύουν. Η Χρυσή Αυγή αυτήν την ιδεολογική τρομοκρατία της αριστεράς θα την τελειώσει. Οι Έλληνες ξυπνούν. Τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές μας, για να δώσουμε μαζί τον Αγώνα να ξαναγίνει η Ελλάδα Ελληνική!

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΜΩΡΕ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ...


Απάντηση στον ντόρο που προκάλεσε ο Ζακ Ρογκ με τη δήλωσή του περί επιστροφής των Αγώνων στο «σπίτι τους», επιχείρησε να δώσει ο διευθυντής επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Μαρκ Άνταμς μίλησε σήμερα σε διάσκεψη δημοσιογράφων στο Λονδίνο και κλήθηκε, από Έλληνα απεσταλμένο, να εξηγήσει την «περίεργη» δήλωση του «αφεντικού» της ΔΟΕ.

Ο Άνταμς είπε λοιπόν ότι «οι Ολυμπιακοί πήγαν στο σπίτι τους στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο. Όμως, κατά κάποιον άλλο τρόπο, οι Αγώνες και τα αθλήματα επέστρεψαν και εδώ στο σπίτι τους. Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνετε αυτό. Όπως είπε και ο κ. Ρογκ, η Αγγλία είναι η γενέτειρα πολλών αθλητικών γεγονότων, το 19ον αιώνα, και αυτό κυρίως ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η ομιλία του. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Έλληνες και Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι που ο αθλητισμός ήρθε στο σπίτι τους το 2004, και το 2012 αντίστοιχα».



"Επειδή οι λούγκρες λένε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα εμείς θα πρέπει να  την καταπούμε;" θα ρωτούσε τωρα  η θεια μου η Ελπινίκη"

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΛΛΑ

ΑΘΛΙΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
Η κυβέρνηση-οπερέτα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισε Παρασκευή το βράδυ του "φονιά", με θεοσκότεινες διαδικασίες και με όργανα τους εγκάθετους της Τράπεζας Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να ανακοινώσει το διαχωρισμό της ιστορικής Αγροτικής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή" και να χαρίσει κυριολεκτικά την πρώτη, ως μέγα-φιλέτο, στα γνωστά συμφέροντα που κυριαρχούν στην Τράπεζα Πειραιώς.
Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα πελώριο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο του αιώνα, το οποίο συντελέσθη στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο.
Στην πραγματικότητα οι σκοτεινές αυτές διαδικασίες εκχώρησης της δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας θα έπρεπε να καταγραφούν ως σύγχρονο Ιουλιανό οικονομικό-πολιτικό πραξικόπημα.

Οι συνοπτικές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και της Τράπεζας Πειραιώς που έκαναν γνωστές τις εξελίξεις στην ΑΤΕ, δεν αναφέρουν τίποτα για τα κριτήρια και τις διαδικασίες που έγινε ο διαχωρισμός σε "υγιές" και "μη-υγιές" κομμάτι της ΑΤΕ και ακόμα χειρότερα οι σχετικές ανακοινώσεις δεν λένε απολύτως τίποτα για το πώς και με ποιές διαδικασίες έγινε η επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς ούτε από ποιούς και με ποιά κριτήρια έγινε η επιλογή.
Ακόμα χειρότερα, οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αναφέρουν ούτε λέξη για το πώς θα γίνει η μεταβίβαση, αν υπάρχει εξαγορά και ποιό είναι το τίμημα ή αν υπάρχει ανταλλαγή μετοχών και σε ποιά βάση!!!
Κύκλοι γνωρίζοντες απ'αυτές τις μεταβιβάσεις τόνιζαν ότι τέτοιου είδους μεταβιβάση, την οποία όλως περιέργως η Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζει "απορρόφηση", διεκδικούν το βραβείο Γκίνες σκοτεινής συναλλαγής , που δεν θα μπορουσε να συντελεστεί ούτε σε χώρα "μπανανία" και παράδεισο για "off-shore" εταιρείες.
Αν η εκχώρηση της "καλής" ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς δεν ματαιωθεί, κινδυνεύει άμεσα όλη, σχεδόν, η αγροτική γη, που είναι υποθηκευμένη κάτω από ειδικούς προνομιακούς όρους στην ΑΤΕ, ενώ κινδυνεύει άμεσα και το μέλλον της εναπομείνασας αγροτικής οικονομίας και αγροτικής παραγωγής, πράγματα που συνιστούν μέγα εθνικό κεφάλαιο!
Ειδικότερα από το ξεπούλημα της ΑΤΕ κινδυνεύουν άμεσα όχι μόνο δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες και η γη τους αλλά και χιλιάδες μικρομεσαίες συνεταιριστικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές, αλιευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας, αφήνοντας στο δρόμο πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα στον "αέρα" μένουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ αλλά και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίες εκχωρούνται για ξεπούλημα στο λεγόμενο "Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας".
Και μένουν στον "αέρα" οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ, διότι ενώ η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς μιλάει για τη συνέχιση της απασχόλησής τους, πράγμα που καμμιά αξιοπιστία δεν έχει ως υπόσχεση, δεν λέει απολύτως τίποτα για το είδος των εργασιακών σχέσεων και των απολαβών των εργαζομένων.
Μόνο ειρωνικά σχόλια προκαλεί, επίσης, η ανακοίνωση περί απορρόφησης της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ μόνο το αντίστροφο θα έπρεπε να συμβεί. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν αυτή η απορρόφηση γίνεται με δάνεια του "χρεοκοπημένου" ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διάσωση-ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτών μεγαλομετόχων της Τρ.Πειραιώς. Αίσχος!
Έτσι, με λεφτά των φορολογουμένων όχι μόνο θα διασωθούν οι μέτοχοι της Τρ.Πειραιώς αλλά και θα "απορροφήσουν" την στρατηγική δημόσια ΑΤΕ, η οποία σκανδαλωδώς εξαιρέθηκε της ανακεφαλαίωσης! Όμορφος κόσμος...
Πέραν αυτών, το δώρο της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς είναι μόνο ένα μέρος του μεγάλου deal που συνομολογήθηκε στο χώρο των τραπεζών  και περιλαμβάνει διάφορες κινήσεις για να παραμείνουν μόνο δυόμισυ τράπεζες στον ελληνικό χώρο, ολιγοπωλώντας και καθιστώντας πολύ πιο αντιδραστική και κερδοσκοπική την τραπεζική αγορά, η οποία σε δεύτερη φάση θα παραδοθεί πλήρως στο πολυεθνικό τραπεζικό κεφάλαιο!
Αυτήν την ώρα χρειάζεται να ορθωθεί ένα μεγάλο πολιτικο-κοινωνικό μέτωπο, το οποίο μπορεί να ματαιώσει την εκχώρηση -δώρο της ΑΤΕ σε ιδιωτικά συμφέροντα και αντίθετα θα στηρίξει μια δημόσια ανασυγκροτημένη ΑΤΕ με ένα εθνικό ρόλο προοδευτικής παραγωγικής και ειδικότερα αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν διαθέτει καμμιά νομιμοποίηση για να δωρήσει την ΑΤΕ!
Ο Α. Σαμαράς και οι δύο ξεπουληματοφύλακές του, Ε.Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, δεν μπορούν να κρύβονται και να μετατρέπουν δια του Προβόπουλου την Ελλάδα σε επονείδιστη μπανανία.
Δεν είναι δυνατόν ο Στουρνάρας να απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (όχι όμως της παραδομένης ΔΗΜΑΡ) να συγκαλέσει την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ.
Ο Α.Σαμαράς οφείλει να έλθει στη Βουλή τη Δευτέρα και να συγκληθεί η Ολομέλειά της για να ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης.
Το κυριότερο, αυτή είναι η ώρα για ένα μεγάλο μέτωπο της Αριστεράς και ένα ενωμένο αγωνιστικό εργατικό και λαϊκό μέτωπο που θα ματαιώσει το πακέτο-σοκ των 15 δις , θα ματαιώσει το ξεπούλημα της ΑΤΕ και το ξεπούλημα της Ελλάδας, ανοίγοντας μια νέα προοδευτική προοπτική για τη χώρα!

Η Iskra προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ από διάφορες ιστοσελίδες:

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!
Πραγματοποιήθηκε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Όπως ανακοινώθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας.
Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει:
«Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.
"Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
"Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
"Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τράπεζα Πειραιώς:
«Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.
»Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που όρισαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σκοπό την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
»Η προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
»Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.
»Από κοινού οι δύο δυνάμεις, στελέχη και εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, δημιουργούν έναν ισχυρό εγχώριο τραπεζικό οργανισμό, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.
»Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας».
Σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά χαρακτήρισαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την απορρόφηση του υγιούς κομματιού της Αγροτικής από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, για μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της Τράπεζας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σε αυτήν και μπορεί, να τους 'κατευθύνει' σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους 'επενδυτές' της τράπεζας» αναφέρει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση.
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να:
• Απαντήσει πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.
• Κοινοποιήσει τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
• Δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρησης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες.

ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟΝ ΑΚΑΝΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ...


H κόρη της  Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά γλύκανε με ακανέδες τους Ανεξάρτητους Έλληνες ...

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

KOΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑΑΑΑ



Kωστάκη , γιατί κατήντησες το καταστατικό του ΠΑ;ΣΟΚ  κουρελόχαρτο ;

Τόσιος, Βαλταδώρου , Γεωργιάδης και τα άλλα παιδιά γαργράρα ;


Δεν  υποχρεούνταν σύμφωνα με το καταστατικό σας να παραιτηθεί ο Τρέντσιος από την  θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής ;

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η "ΣΒΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ" ... ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 Αυτό ακριβώς μας εξόργισε. Βλέπαμε πλάνα δυστυχίας και φτώχειας από το Γαλάτσι και στη συνέχεια είδαμε πλάνα από τη Βουλή της ευτυχίας των "πετυχημένων", στους οποίους οφείλεται η φτώχεια των πάντων. Βλέπαμε πλάνα από την προσέλευση των βουλευτών για την ορκωμοσία της νέας Βουλής και μέσα σ' αυτά διακρίναμε τον Καραμανλή ...

Τον γνωστό Καραμανλή, που στην Ελλάδα της πείνας προσπαθεί να κάνει δίαιτα ...Τον γνωστό Καραμανλή, ο οποίος στα χρόνια που κυβέρνησε το μόνο που κατάφερε ήταν ν' ανοίξει "δρόμο" για τον Γιωργάκη. Αυτός μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Γιατί;

Γιατί σε μια Βουλή που "γιόρταζε" και όλοι με τα "καλά" τους τα ρούχα προσπαθούσαν να μπουν στα πλάνα των καναλιών, αυτός είχε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά. Τον είδαμε να βαδίζει βιαστικά με σκυφτό το κεφάλι, σαν να προσπαθούσε να περάσει απαρατήρητος ...Μας θύμισε "νοικοκυραίους" έξω από τα πορνεία. Γιατί όμως το έκανε αυτό; Τι ήθελε ακριβώς να αποφύγει; Αυτό, το οποίο ήθελε να αποφύγει, ήταν η προσοχή του κόσμου ...Η προσοχή του κόσμου, ο οποίος υποφέρει ΚΑΙ εξαιτίας του. Αυτό μας εξόργισε. Μας εξόργισε, γιατί αυτή η συμπεριφορά του είναι η απόλυτη απόδειξη ότι έχει συνείδηση των πράξεών του και όχι άγνοια. Προσπαθούσε να αποφύγει την προσοχή του κόσμου, γιατί γνωρίζει αυτό, το οποίο δεν καταλαβαίνουν οι απλοί πολίτες. Έξω από τη Βουλή φέρθηκε σαν πραγματικός κακοποιός, γιατί γνωρίζει ότι "κλέβει" τη βουλευτική έδρα από κάποιον άλλον Έλληνα πολίτη. "Κλέβει" μια έδρα πολύτιμη, την οποία, αν την είχε κάποιος άλλος, μπορεί να υπήρχε μια ελπίδα περισσότερη για τους Έλληνες να γλιτώσουν από την κόλαση. Γι' αυτόν το λόγο προσπάθησε να περάσει δίπλα από τις κάμερες απαρατήρητος ...Χωρίς δηλώσεις στα κανάλια, χωρίς φασαρία, χωρίς κουστωδία" ...Βιαζόταν να ορκιστεί και να φύγει απαρατήρητος ... Βιαζόταν να ολοκληρωθούν τα τυπικά , να "καπαρώσει" της θέση του βουλευτή, για να την "κοπανήσει".


Ο ελέω θείου κληρονομικός "άρχοντας" βιαζόταν να ορκιστεί με τους "παρακατιανούς" βουλευτές και να πάει σπίτι του. Ο μη αιρετός βιαζόταν να "ανακατευτεί" με τους αιρετούς, για να συνεχίσει την πολυτελή διαβίωσή του εις βάρος του κορόιδου ...Να συνεχίσει να αγναντεύει τα πλοία στη Ραφήνα, αφήνοντας σε εμάς το άγχος να θρέψουμε τα παιδιά του ...Να συνεχίσει να χαϊδεύει την κοιλιά του και εμείς να φροντίζουμε να βρίσκει κάθε μήνα δέκα χιλιάδες ευρώ κάτω από το μαξιλάρι του ...Να συνεχίσει να είναι άεργος εισοδηματίας και να πληρώνουμε εμείς τους φόρους του ...Ο κληρονόμος, που, μετά τη θητεία του, "μιλάει" με τη σιωπή του ...Ο άνθρωπος, ο οποίος ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους της σημερινής καταστροφής και δεν έχει δώσει ακόμα εξηγήσεις στον κόσμο, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και τον ψήφισε δύο φορές. Από τη στιγμή που τελείωσε η πρωθυπουργική του θητεία, μόνο εστιάτορες και σερβιτόροι έχουν το προνόμιο να ακούνε τη φωνή του.

 ...Κατά τα άλλα φρεσκαδούρα ...Με τις μπουτάρες του, τις κοιλάρες του και την κωλάρα του ...Επαγγελματικά πράγματα ...Θρεφτάρι κανονικό ...Μηδέν άγχος. Η πατρίδα χάνεται και παριστάνει και τον χιουμορίστα με την "βιοπαλαίστρια" Κεφαλογιάννη. Γιατί να μην το κάνει; ...Ο μήνας έχει εννιά ...Η τυρόπιτα να είναι ζεστή και ο γύρος ξεροψημένος.

Λίγο ακόμα να μεγαλώσει ο κώλος του και θα περάσει στην αρμοδιότητα της τροχαίας, εφόσον θα πρέπει να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για να περπατάει στους δρόμους ...

Ο αποτυχημένος. Αυτός, που ο λαός νόμισε ότι τον τιμώρησε, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν τιμωρήθηκε. Αυτός, που, ενώ "έβλεπε" την καταιγίδα να έρχεται, δεν πήρε ούτε ένα μέτρο να προστατεύσει τη χώρα από το ΔΝΤ ...

Ο εθνικός μας ανεψιός. Τρία πράγματα κατάφερε ο Κωστάκης στην πρωθυπουργική του θητεία. Να κάνει τη Νατάσσα χειρουργό, τον Θόδωρο πτυχιούχο και τον Γιωργάκη πρωθυπουργό. Αυτά ήταν τα επιτεύγματά του ...Ο Πρωθυπουργός του Αρούλη, του Πάκη, του Αλογοσκούφη και του "ακαδημαϊκού" Θοδωρή.

ΚΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΓΑΠΗ ΜΙΣΟΣ ...

TΩΡΑ ΕΠΙΣΤΕΦΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

26 Απριλίου 2012 ...
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις off shore και σημείωσε: «Αγαπάει και θα συμπαρασταθεί στον πατέρα της σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάει. Σε ό,τι αφορά το ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, αυτό προέρχεται από χρήματα τα οποία έχουν δηλωθεί στην Εφορία μέχρι τελευταίο ευρώ. Επίσης, είναι χρήματα προερχόμενα από την εργασία της σαν αρχιτεκτόνισσα και σαν μικροκατασκευάστρια οικοδομών».

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ...
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, με επιστολή της στον ανακριτή, έκανε γνωστή την απόφασή της να εκχωρήσει στο Δημόσιο περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε με χρήματα του πατέρα της Άκη Τσοχατζόπουλου.


Η επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια της από 26 Απριλίου 2012 απολογίας μου τονίζω έτι μία φορά ότι ουδέποτε προέβην εν γνώσει μου και με σκοπό βιοπορισμού μου σε πράξης νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματική δραστηριότητα του συγκατηγορούμενου πατρός μου Απόστολου - Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου ή οιουδήποτε άλλου προσώπου. Ωστόσο, με το βάρος της ευθύνης που φέρω ως θυγατέρα προσώπου το οποίο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας αυτής επί 25 συναπτά έτη, και με κάθε σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες, δηλώνω διά της παρούσης ότι εκχωρώ ανεγκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία τα οποία απεκτήθηκαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του».

ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ...

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ... ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ !!!

 ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η  ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ  ...



Σάλο έχει προκαλέσει στο twitter και όχι μόνο το ρατσιστικο μήνυμα που έχει ανεβάσει στο προφίλ της η Βούλα Παπαχρηστου εδώ και λίγα 24ωρα, για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια του Νείλου!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν εύστοχα με αίσθηση χιουμορ έγραψε :


«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!»
 

Ήδη στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα είναι πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην παπαχρηστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους ολυμπιακους Αγώνες. Αναλυτικά ορισμένες από τις αντιδράσεις:

Να ΜΗΝ μας εκπροσωπήσει η ρατσίστρια Βούλα Παπαχρήστου στους ολυμπιακους αγώνες.

Μπράβο στην οπαδό του ναζιστικού μορφώματος χ.α Βούλα Παπαχρήστου πρωταθλήτρια του τριπλούν. Αθλητισμός ίσον Πολιτισμός.

Η Βούλα Παπαχρήστου βάζει μπουρλότο στους Ολυμπιακούς

Κα Παπαχρήστου προσοχή τη σβάστικα. Κόβει…
«@IliasKasidiaris


Ο Σαμαράς… Retweeted by βούλα Παπαχρήστου»

Προσοχή: ακολουθεί ρατσιστικο rt από την Βούλα Παπαχρήστου που θα συμμετέχει στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Τη λένε Βούλα Παπαχρήστου, είναι αθλήτρια του τριπλούν, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς…

Παρατάτε μας ρε με τη Βούλα Παπαχρήστου… Τώρα το μάθατε ότι τα… μειώνουν την ευφυία?

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ... AVANTI POPOLO

Η διαφορά μεταξύ αριστερών και φιλελευθέρων...



Η διαφορά μεταξύ αριστερών και φιλελεύθερων όσον αφορά την αμοιβή της εργασίας είναι η εξής:

Οι αριστεροί πιστεύουν ότι η εργασία αξίζει επειδή πραγματοποιήθηκε, και η αξία της δεν μπορεί να είναι κατώτερη από ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Οι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι η εργασία αξίζει εφόσον υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για το προϊόν της, και η αξία της είναι όσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτός που ενδιαφέρεται...

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΙΟΡΔΑΝΗ , ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ !!!




"O Ε.Ο.Σ. διατηρούσε κάποτε τμήματα ορειβασίας που όργωναν όλα τα βουνά της Ελλάδας. Σκι δρόμου αντοχής και διάθλου που έβγαζε πρωταθλητές. Ομάδα snowboard, την πιο δυνατή στην Ελλάδα. Τμήμα αναρρίχησης με ορειβάτες αναρριχητές, που κατακτούσαν δύσκολες κορυφές σε Ευρώπη και Ασία. Τώρα τι γίνεται; Τι φταίει; Τι έμεινε;

Ξεχάσατε τα ανταμώματα των ορειβατών και των φίλων τους; Τώρα που είναι οι φίλοι; Μόνο εχθρούς και υποτακτικούς βλέπω! Η παράδοση 80 ετών της κοπής της βασιλόπιτας, την ημέρα των Θεοφανείων, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, έσβησε. Μια παράδοση που γινόταν για δεκαετίες, πολύ πριν βγουν τα BMW 4X4 και τα μέλη του συλλόγου πήγαιναν με τα πόδια.

 Μήπως τελικά κάποιοι καπηλεύονται το όνομα και την ιστορία του Ε.Ο.Σ. προς όφελος των ιδίων και των οικογενειών τους, για να αναδειχτούν, για να αναδείξουν τα παιδιά τους, για να γλυτώσουν χρήματα από την εφορία με εικονικές δωρεές, όπως μου λεγάτε και να έχουν στόχο τους την αύξηση των περιουσιακών στοιχείων και εσόδων του συλλόγου, λες κι αυτός ήταν ο σκοπός της ίδρυσής του; ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ!

======
Απόσπασμα της νέας επιστολής του ενοικιαστή του chalet στο Λαϊλια που εξώθηκε από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών λόγω οφειλομένων ενοικίων από το 2008 !!!


Ιορδάνη , "την κοντή την χλούτσα οι τρίχες την φταίνε" ελεγε η θεία μου η Ελπινίκη. Συνιστώ ψυχραιμία


Το διαβάσατε:
http://www.anexartitos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9551&Itemid=1#ixzz21TTfqPJ1
 Follow us: @anexnews on Twitter | anexartitos on Facebook


 

ΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΙΦΗΣ ;

"ΒΟΥΒΟΣ" ΚΙ ΑΥΤΟΣ ;



Του "Κουτρούλη ο γάμος" γίνεται στο Νοσοκομείο Σερρών με τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών και την επίσχεση εργασίας αλλά ο γιατροτραπεζίτης που μας έλεγαν ότι είναι μέσα στις επιλογές του Ζηγδαντώνη για το Υπουργείο Υγείας είναι άφαντος !!! Ούτε μια παρέμβαση, ούτε μια δήλωση για το θέμα που υποτίθεται είναι του αντικειμένου του.

Μάλλον ο πρώτος βουλευτής του νομού μας δεν ευκαιρεί διότι τώρα όπως μαθαίνω ασχολείται με την έκδοση αδειών λαϊκών αγορών για τους γύφτους της Κάτω Τζουμαγιάς ...όπως τους έταζε προεκλογικά.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗΣ ΞΥΝΗΣ ... ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ


Η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής πόρτας

Της Ελενας Ακρίτα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 
Μέχρι τώρα δεν ασχοληθήκαμε με την περίπτωση Ακη Τσοχατζόπουλου για δύο λόγους. Πρώτος, η γνωστή ρήση «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», κάτι που η γράφουσα απεχθάνεται. Δεύτερος λόγος, η βαθιά μας πεποίθηση ότι όπως η φοροδιαφυγή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στον Τόλη Βοσκόπουλο, έτσι και η διαπλοκή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Και δεν υπάρχει χειρότερο από τους δούρειους ίππους που κρύβουν μέσα τους φοροφυγάδες και διαπλεκόμενους ών ουκ έστιν αριθμός.
Ομως και να θέλεις να αγιάσεις, τι διάολο πια, κάπου κολάζεσαι! Γιατί όλα έχουν ένα όριο! Και η οικογένεια Τσοχατζοπούλου αυτό το όριο το πέρασε και το προσπέρασε προ πολλού. Ακούσαμε τα μεγαλύτερα ψέματα, τις πιο γελοίες δικαιολογίες, ακούσαμε τα τέρατα. Και η κατάθεση του Νικόλαου Ζήγρα απλώς επικύρωσε την οργή μας. Και επιβεβαίωσε όσα ήδη υποψιαζόμασταν: 
Οι «αμνοί του Θεού» - πρώτη σύζυγος, δεύτερη σύζυγος και κόρη Τσοχατζόπουλου - γνώριζαν τα πάντα για τα πάντα.

Ειδικά, η Βίκυ Σταμάτη είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Οπως δήλωσε στη συνέντευξή της, δεν είναι παρά η «μέση Ελληνίδα με κάποια οικονομική άνεση». Και υπερθεμάτισε η μητέρα της: «Η Βίκυ είχε κάποιο όνομα και ζούσε ανάλογα». Διερωτάται βέβαια κανείς πώς απέκτησε αυτό το όνομα η «Βίκυ»; Τι είχε πετύχει η «Βίκυ» στη ζωή της; Ηταν η «Βίκυ» μια καταξιωμένη επιστήμων; Ηταν η «Βίκυ» μια σπουδαία καλλιτέχνιδα; Ηταν η «Βίκυ» μια πετυχημένη επιχειρηματίας; Ή, έστω, ήταν η «Βίκυ» μια απλή γυναίκα εργαζόμενη, που στηρίζει την οικογένειά της και μεγαλώνει τα παιδιά με αξιοπρέπεια μέσα από τον καθημερινό της μόχθο;

Με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους δεν έκανε «όνομα η Βίκυ». Η «Βίκυ έκανε όνομα» ως η πολυέξοδη σύζυγος ενός μεγάλης ηλικίας κροίσου πολιτικού. Η «Βίκυ έκανε όνομα» στα καταστήματα του Κολωνακίου, στους μασέρ, στους μακιγέρ, στους αμπιγέρ και στα ταγέρ. Η «Βίκυ έκανε όνομα» ως... ταυτόσημη της χλιδής, της αρχοντοχωριατιάς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Η «Βίκυ» δεν είναι διάσημη. Η «Βίκυ» είναι διαβόητη. Και όποιος θέλει ας ψάξει να βρει στο λεξικό τη θεμελιώδη διαφορά αυτών των δύο λέξεων.

Και τώρα ζητάει να αποφυλακιστεί. Μάλιστα. Πολύ ωραία. Δικηγόρο δεν με λες, αλλά προσπαθώ να κατανοήσω τα νομικά επιχειρήματα αυτού του αιτήματος:
1. Είναι μητέρα ανήλικου παιδιού. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Οι φυλακές γεμάτες από γονείς ανηλίκων που τα περισσότερα βρίσκονται στο έλεος του Θεού! Σαφώς και το παιδάκι δεν φταίει σε τίποτα. Από κεί που ζούσε μια πλούσια και προστατευμένη ζωή, ξαφνικά ο μικρόκοσμός του κατέρρευσε. Ομως οι γονείς δεν το πήραν στον λαιμό τους; Οι γονείς δεν όφειλαν να σκεφτούν το παιδί τους; Να προβλέψουν πως οι πράξεις τους θα μπορούσε να το οδηγήσουν στη δεινή θέση που τελικά το οδήγησαν; Και για να τελειώνουμε, ας θεσπιστεί ένας νόμος που να λέει ότι θα φυλακίζονται μόνο οι ένοχοι που έχουν παιδιά 18+!
2. Δηλώνει ότι αν δεν την αποφυλακίσουν θα αυτοκτονήσει. Αυτό πια κι αν είναι νομικό επιχείρημα βαρβάτο: Οποιος συλλαμβάνεται, αντί να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του, ας λέει ένα «αν δεν μ' αφήσετε ελεύθερο θα σκοτωθώ», τον αφήνουμε, φεύγει, να περάσει ο επόμενος.
3. Δηλώνει ψυχίατρος ότι πάσχει από «ναρκισσισμό». Συγγνώμη κιόλας, αλλά εγώ αν έπασχα από ναρκισσισμό θα το έκανα γαργάρα. Τι διαταραχή κι αυτή! Διαβάζω στο περιοδικό «Αρμονία», τεύχος 42/2003, ποια τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών:
Εντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου που έχουν για τον εαυτό τους. Εντονη η ανάγκη τους για θαυμασμό. Αδυναμία να αναγνωρίσουν και να νιώσουν τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων. Φαντασιώνονται ιδιαίτερη επιτυχία, δύναμη, εξυπνάδα, ομορφιά. Πιστεύουν ότι είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν, και θα πρέπει και οι συναναστροφές τους να είναι ισάξιες. Πιστεύουν ότι οι άλλοι θα πρέπει να ακολουθούν ή να συμμορφώνονται στις δικές τους προσδοκίες. Εκμεταλλεύονται τους άλλους προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Συχνά φθονούν τους άλλους ή πιστεύουν ότι οι άλλοι τους φθονούν. Εμφανίζουν αλαζονική, υπεροπτική συμπεριφορά ή στάση.

Αυτή είναι η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής μας πόρτας. Τώρα, αν αποτελούν αυτά λόγο αποφυλάκισης ή όχι - δεν θα το κρίνουμε εμείς. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό θα το μάθουμε σύντομα... Θα μάθουμε σύντομα αν η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής μας πόρτας μετακομίσει και πάλι στη... διπλανή μας πόρτα!

ΥΓ 1: Ο Τσοχατζόπουλος, που φωνάζει και οδύρεται για το ανήλικο παιδί του, δεν είδα πουθενά να πράττει το ίδιο για τα τρία ανήλικα εγγόνια από την κόρη του - που μάλιστα είναι και ανύπαντρη μητέρα.
ΥΓ 2: Καλά όλα αυτά, καλά ποιος μπήκε φυλακή, ποιος κατέθεσε, ποιος έκαψε ποιον, ποιος είναι νάρκισσος και ποιος είναι γαρίφαλο - αλλά τα λεφτά (τα λεφτά που ξόδευαν αυτοί και ανήκουν σε εμάς) πότε θα τα πάρουμε πίσω; 

ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ...

...και ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/7 ;

Ο Σαµαράς επιχορήγησε, µε το καληµέρα, τον αδελφό του! και το ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ του παππού του !!!



Ούτε ένα µήνα µετά τις εκλογές, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε -αυθορµήτως(;) ... χρηµατοδοτήσεις 12,1 εκατ. ευρώ για το Ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαµαράς.


Με προίκα 12,1 εκατοµµυρίων ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαµαράς – αδερφός του πρωθυπουργού Αντώνη, εγκαινιάστηκε η νέα εποχή της (νέας) σεµνότητας και της βαριάς λιτότητας.

Τι κι αν τις προηγούµενες δέκα ηµέρες ακούσαµε τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαµαρά, να ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης να µπει φραγµός στις υπερβολές…

Τι κι αν µας κάλεσε, µετά από παρέµβαση της τρόικας, να σφίξουµε κι άλλο το ζωνάρι και να δεχθούµε νέες περικοπές… Τι κι αν µέσα στο τελευταίο διάστηµα «αναστήθηκε» το χαράτσι της ∆ΕΗ, προωθούνται οριζόντιες περικοπές σε µισθούς, συντάξεις και εφάπαξ... Το κράτος έχει συνέχεια και προπαντός… συνέπεια σε τέτοιου είδους απίστευτες πρακτικές!

διαβάστε τη συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 22 Ιουλίου
http://www.toxwni.gr/2012/07/samaras_epixorigisi/

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΣΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ, Η ΞΥΝΗ !!!

 ... ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!



Πρόταση για διεκδίκηση της δυνατότητα απονομής χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης , για τους αγρότες που ταλαιπωρούνται από τα «αγροτοδικεία», κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Σερρών κ.Φωτεινή Αραμπατζή , κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Σερραίων αγροτών, των Βουλευτών και φορέων του Νομού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη.



Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΓΙΟΡΔΑΝΑΚΟ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...

Αποχωρεί από το Chalet Λαιλιά ο ενοικιαστής, αλλά ....προειδοποιεί !!!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Μετά από 18 χρόνια συνέπειας και προσφοράς στο κοινό, διαχειριζόμενος το chalet του Λαϊλιά Σερρών, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω πως αναστέλλεται η λειτουργία του, λόγω..... οικονομικών διαφορών που ανέκυψαν με τον ιδιοκτήτη του χώρου, Ε.Ο.Σ. Σερρών. Οι διαφορές εκκρεμούν στα Δικαστήρια και ο ίδιος εύχομαι να τελειώσουν σύντομα και αίσια, ώστε να ανταμώσουμε και πάλι στο χώρο που όλοι αγαπήσαμε και όλοι μαζί βοηθήσαμε να αναπτυχθεί. Οφείλω ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους και επισκέπτες του Λαϊλιά που δεν μπορώ να τους εξυπηρετήσω προς το παρόν και ίσως κάποιοι ταλαιπωρούνται, μη βρίσκοντας ανοικτό το χώρο που συνήθιζαν να επισκέπτονται.


 Όσον αφορά τους συναδέλφους επαγγελματίες-επενδυτές, που πιθανώς ενδιαφέρονται να μισθώσουν το κτήριο του chalet, οφείλω να τους ενημερώσω ότι τυχόν ευνοϊκή, υπέρ εμού, έκβαση των δικαστικών υποθέσεων, που εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων και πρόκειται να εκδικασθούν τους επόμενους μήνες, θα οδηγήσει αυτόματα, στην επανεγκατάστασή μου στο chalet του Λαϊλιά, έστω κι αν αυτό θα έχει μισθωθεί σε τρίτο πρόσωπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ιορδάνης Πουναρτζόγλου


 Γιορδανάκο, "στο χωριό δεν σε θέλουν, εσύ ψάχνεις να βρεις του παπά το σπίτι", ελεγε η θεία μου η Ελπινίκη ... 18 χρόνια το "ξεζούμισες" το Σαλέ και τον ΕΟΣ και τωρα χωρίς ντροπή απειλείς τους υποψηφιους επενδυτές;  Έξωση σου έκανε ο ΕΟΣ λόγω οφειλομένων ενοικίων  με δικαστική απόφαση  και όπως έμαθα φεύγοντας ζηλωσες και τον εξοπλισμό ... και συ μ'όλα τα σωστά σου περιμένεις να επανεγκατασταθείς φουκαρά μου;

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΚΑΛΟ , ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


Αποκαλυπτική συνέντευξη της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή. "Δεν με έχει επισκεφτεί το παιδί μου στη φυλακή. Δεν θέλω αυτό το επισκεπτήριο της ντροπής", είπε. 

Μέσα από τη φυλακή, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου μιλάει στην "Καθημερινή της Κυριακής" για όλα. Τις μίζες, τις offshore εταιρίες, την αγορά σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και τις πολυτελείς δαπάνες που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Η ίδια δηλώνει εξιλαστήριο θύμα και ζητά την έρευνα για το πώς ζουν οι γυναίκες και άλλων πολιτικών, ακόμα και πρωθυπουργών.
Για πρώτη φορά παραδέχεται πως έκανε δαπάνες με τα χρήματα του άντρα της, αλλά διερωτάται αν "αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα" και αποκαλύπτει πως έχει προσφύγει στον Εισαγγελέα Ανηλίκων για παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού της.
"Ο κόσμος γνωρίζει τις αγορές μου από επιλεκτικές διαρροές, αλλά δεν γνωρίζει την εμπλοκή μου, γνωρίζει ότι ξόδευα χρήματα για παιδικά ρούχα, κουρτίνες, έπιπλα και άλλα, δηλαδή ότι διήγα έναν άνετο και πολυτελή βίο. Ας υποθέσουμε όμως ότι ζούσα καλυπτόμενη με τα χρήματα και τις παροχές του άντρα μου. Γιατί δεν ψάχνετε τόσες γυναίκες υπουργών, βουλευτών, αλλά και πρωθυπουργών που ζούσαν χλιδάτα τα τελευταία 20 χρόνια;", είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Σταμάτη επεσήμανε ότι δεν έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ ο λογαριασμός στην UBS αφορούσε ασφαλιστικές εισφορές. Αρνήθηκε μάλιστα οποιαδήποτε εμπλοκή με offshore εταιρίες.
"Το μόνο που είχε συμβεί ήταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, είχε εξουσιοδοτηθεί ο αδερφός μου από τον άντρα μου για επισκευές στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αυτό είναι το δήθεν ενοχοποιητικό στοιχείο", είπε.
Και συνέχισε: "Δεν μπορούσα να προβλέψω την επερχόμενη θύελλα, ούτε τη δαιμονοποίησή μου. Ένιωθα ασφαλής στην οικογένειά μου και με απασχολούσε μόνο η ανατροφή του παιδιού μου. Δεν φοβόμουν τίποτα, για πολύ απλά δεν άσκησα ποτέ εγώ δημόσιο λειτούργημα, δεν υπέγραψα ποτέ υπουργικές αποφάσεις, δεν ήμουν εγώ μέλος του ΚΥΣΕΑ. Ήμουν μία μέση Ελλήνίδα που παντρεύτηκε έναν υπουργό. Τι μου ζητάτε να αναλάβω εγώ τις ευθύνες, επειδή ήμουν σύζυγός υπουργού; Δεν νιώθω πολιτικό πρόσωπο, αλλά μόνο μάνα, εκατό τοις εκατό". 
Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι δεν δέχεται επισκεπτήρια, δεν προαυλίζεται, αλλά και ότι έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στο Θεό.
"Δεν με έχει επισκεφτεί το παιδί μου στη φυλακή, δεν θέλω αυτό το επισκεπτήριο της ντροπής", κατέληξε.