Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Ερώτηση για τις παραστρατιωτικές εμφανίσεις της Χρυσής Αυγής σε τελετές εθνικής μνήμης κατέθεσαν την 20-9-12 τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή. Η ερώτηση αναφέρεται στην εμφάνιση ομάδας ατόμων με μαύρες μπλούζες με το λογότυπο της "Χρυσής Αυγής" κρατώντας ξύλινους λοστούς, από τους οποίους κρέμονταν σημαίες, κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνων στην προτομή του Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών στις 16/9/2012, οι οποίοι κινούμενοι σε σχηματισμό παρατάχθηκαν δίπλα στο άγημα του στρατού που απέδιδε τιμές και κατά τη διάρκεια της τελετής κραύγαζαν κατά βούληση: "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή", "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί", "Λαός, στρατός, εθνικισμός", "Δόξα στους Χίτες και Ταγματασφαλίτες", ενώ από την πλευρά των αρχών δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Προς το Υπουργείο Εσωτερικών 
Θέμα: «Παραστρατιωτικές εμφανίσεις της Χρυσής Αυγής σε τελετές εθνικής μνήμης»  

Κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνων στην προτομή του Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών στις 16/9/2012 εμφανίστηκε ομάδα ατόμων με μαύρες βαμβακερές μπλούζες με το λογότυπο της «Χρυσής Αυγής» κρατώντας ξύλινους λοστούς από τους οποίους κρέμονταν σημαίες είτε ελληνικές, είτε κίτρινες με δικέφαλο αετό, είτε της οργάνωσης (κόκκινος-άσπρος μαίανδρος σε μαύρο φόντο).

Η ομάδα κινούμενη σε σχηματισμό παρατάχθηκε δίπλα στο άγημα του στρατού που απέδιδε τιμές και τα μέλη της κατά τη διάρκεια της τελετής κραύγαζαν κατά βούληση: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «Λαός, στρατός, εθνικισμός», «Δόξα στους Χίτες και ταγματασφαλίτες».

Από την πλευρά των αρχών δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο παρευρισκόμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμιος Ματθαιόπουλος δήλωσε: «Όπως βλέπετε δεν ήρθαμε με σβάστικες, ήρθαμε με ελληνικές σημαίες».

Επειδή το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε πολλές περιπτώσεις προκαλώντας τα αισθήματα των παριστάμενων δημοκρατικών πολιτών, οι οποίοι προσβάλλονται από την παρουσία των πολιτικών επιγόνων του Ναζισμού, των ομοϊδεατών των Γκρίζων Λύκων και των ομοτράπεζων, κατά τις δηλώσεις του, του σφαγέα Μπρέϊβικ.

Επειδή κατά το παρελθόν έχουν εμφανιστεί σε ανάλογες τελετές σύλλογοι εργαζομένων ή ομάδες μαθητών που πρόβαλαν συνδικαλιστικά ή άλλα αιτήματα – και υπέστησαν άγρια καταστολή – ποτέ όμως δεν ακούστηκε συνθηματολογία που να αμφισβητεί τον πυρήνα του πολιτεύματος.

 Επειδή η παρουσία παραστρατιωτικών ομάδων παραταγμένων σε στρατιωτικό σχηματισμό δίπλα στο άγημα του στρατού συνιστά προσβολή για τη Δημοκρατία μας και αμαυρώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1 . Είναι πολιτικά αποδεκτές από το Υπουργείο σας τέτοιες συμπεριφορές και παρεμβάσεις, οι οποίες προσβάλουν τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού αλλά και τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας; 
2 . Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προλαμβάνονται ή/και να εμποδίζονται τέτοια φαινόμενα; Σκοπεύετε να δώσετε οδηγίες προς τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες είτε οργανώνουν είτε συνδιοργανώνουν τις παραπάνω εκδηλώσεις και ποιες είναι αυτές;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών)
Θοδωρής Δρίτσας (Α' Πειραιά)
Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου)
Μαίρη Διακάκη (Ηρακλείου)

                                              (από την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ)

12 σχόλια:

  1. αχμετ- πόσο παίζει ναναι όνομα Ελληνοπόντιου απ τη Γεωργία..?Ποιός ομο γενής =το ιδιο γένος δηλαδή θα βάφτιζαι το γιό του αχμέτ..περαστικά μας Γεμίσαμε σλαβους κ αλβανούς...που κάνουν δουλειές εδω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΓΩ , ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ 7.02 ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ !
      ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΙΛΟΖΩΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΘΑ ΣΤΙΣ ΔΩΣΩ ΔΩΡΕΑΝ !

      Διαγραφή
    2. Ούτε μπανάνες δωρεάν δεν τους αξίζει . Απέλαση στη Γερμανία θέλουν , να πάνε να δουλέψουν για τη μαμά πατρίδα .

      Διαγραφή
  2. .......................................................................λόγου φόρτου εργασίας
    .......................................................................χρειάζομαι ένα volvo
    .......................................................................και από βουλευτής , μπορώ να γίνω και κοπρίτης της βουλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την περίεργη εξαφάνιση των χρυσαυγιτών τις μέρες των μεγάλων λαϊκών συγκεντρώσεων ενάντια στα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω :
    1. Εξαφανίστηκαν από την πιάτσα γιατί φοβήθηκαν μην έχουμε φαινόμενα όπως στη συγκέντρωση των τρίτεκνων με τον Κασιαδιάρη ( Γαλλικά , ψιλές κ.λ.π )
    2. Είχαν οι άνθρωποι υπηρεσία και κυκλοφορούσαν με πολιτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αρχές δεν έχουν κανένα λόγο να παρέμβουν . Η Χ.Α. λειτουργεί τουλάχιστον βοηθητικά στη μνημονιακή κυβέρνηση για να περάσουν τα μέτρα .
    Ο φόβος και ο αποπροσανατολισμός μαζί με τον κοινωνικό αυτοματισμό είναι τα μόνα όπλα που έχουν μείνει στη μνημονιακή κυβέρνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑΡΘΩ ΝΥΧΤΑ ΤΟΙΧΟ - ΤΟΙΧΟ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΒΗΧΩ
    ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΑ ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΝΟΣΗΜΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ !
    ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ .
    ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . Η ΔΗΜΑΡ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΕΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΟΣΗΜΟ ΕΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΜΟΥΝΟΣΗΜΟ . Σ΄ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .
    ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Χίτες και οι ταγματασφαλίτες ήταν , είναι γνωστό αυτό , οι δωσίλογοι στην κατοχή . Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν δικάστηκαν οι συνεργάτες των κατακτητών . Ο εμφύλιος λειτούργησε σαν πλυντήριο που ξέπλυνε τα εγκλήματά τους . Από το στρατόπεδο των Γερμανών πέρασαν πολύ εύκολα πρώτα στο στρατόπεδο των Άγγλων και μετά σ΄αυτό των Αμερικανών .
    Μιλώντας η Χ.Α. σήμερα για χίτες και ταγματασφαλίτες δείχνει καθαρά ότι είναι μια ομάδα προδοτών που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού . Γι΄αυτό και η Χ.Α. είναι απαραίτητη στη σημερινή κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της . Τουλάχιστον θα συμφωνήσουμε όλοι μας πως τα μέτρα δεν είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού .
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑΖΙΣΤΕΣ", ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ!

    http://3.bp.blogspot.com/-Xabnd1twZGY/UGVUVKGKFgI/AAAAAAAAy4M/zE8BuZQs3wY/s1600/219391_10152145571330296_770152872_o.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να δουμε μερικές υπέροχες φωτογραφίες

    http://www.phaedrus.gr/images/tagmatasfalites.jpg

    http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/euxaristiesveyvfe.jpg

    http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/skuliaytdqvx.jpg

    https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/xitesnwwhhn.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ