Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΛΑΪΛΙΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



  Επειδή το τελευταίο καιρό ακούμε πολλά και επειδή το να μην απαντούμε σε ψευδή και νεφελώδη επιχειρήματα έχει εκληφθεί από κάποιους ως αδυναμία θέτουμε μια σειρά από ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις επιτέλους σοβαρές και τεκμηριωμένες.

Είναι αλήθεια ότι ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σερρών ( Ε.Ο.Σ.) είναι ο μόνος νόμιμα εγκαταστημένος και επ αόριστο διαχειριστής του χιονοδρομικού κέντρου του οποίου τα μηχανήματα είναι στην ιδιοκτησία του?

Είναι αλήθεια ότι η διαχείριση του κέντρου από την εταιρεία ‘’ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΑΙΛΙΑ Α.Ε» έχει απορριφθεί από το Ελληνικό δημόσιο ως μη νόμιμη?

Είναι αλήθεια ότι όσο η Α.Ε. διαχειρίστηκε το κέντρο ( δυο έτη και όχι τρία ) όλα γινόταν στο όνομα του Ε.Ο.Σ ( άδειες λειτουργίας από Ε.Ο.Τ . , υπεύθυνος κατά τον νόμο κτλ.?

Είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λαϊλιά δεν συνεισφέρουν σε τίποτα για την λειτουργία του παρά μόνον απαιτούν άλλος να πληρώνει και άλλος να εισπράττει ?

Είναι αλήθεια ότι η Α.Ε δεν έκανε καμιά επένδυση στο χιονοδρομικό κέντρο? Παρά μόνο πλήρωνε και μάλιστα μερικώς για την λειτουργία του τα τρέχοντα έξοδα? 

Είναι αλήθεια ότι τα έργα που ισχυρίζεται ότι έκανε η Α.Ε. έγιναν από την Νομαρχία Σερρών και συγκεκριμένα από την τεχνική υπηρεσία αυτής , όπως άλλωστε γίνονταν επί 60 και πλέον χρόνια ? Η ασφαλτόστρωση του δρόμου και οι τουαλέτες έγιναν πριν καν συσταθεί η εταιρεία και μάλιστα έγιναν εν όψει του διεθνή αγώνα μοτοσυκλέτας που διοργανώθηκε στην πόλη μας. Ο δε φωτισμός της πίστας έγινε και αυτός από την τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας .Εμείς σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία τονίζαμε ότι έργο πρώτης προτεραιότητας για το κέντρο είναι η αντικατάσταση του αναβατήρα ο οποίος μετράει 42 χρόνια ζωής.( τι να το κάνεις το τεχνητό χιόνι αν δεν έχεις αναβατήρα για να ανεβείς στην πίστα ? )

Είναι αλήθεια ότι μόνο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου και όχι όλο όπως η τρέχουσα διοίκηση ισχυρίζεται έχει ξοδευτεί για το χιονοδρομικό κέντρο? ( από το μετοχικό κεφάλαιο πληρώθηκαν έξοδα παράστασης , έξοδα για την «αστροβραδιά » , έξοδα για γιορτή με συγκροτήματα καλοκαιριάτικα στο βουνό , έξοδα λογιστών, γραμματέων κλπ κλπ.)

Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΣ συνεχώς καλούσε την διοίκηση της Α.Ε. να τηρήσει τους όρους και τις δεσμεύσεις όπως αυτές απορρέουν από τις μεταξύ τους συμβάσεις?

Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της Α.Ε. είπε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ότι « εγώ όταν χιονίσει με τσαμπουκά θα αλλάξω τους όρους της σύμβασης?»

Είναι αλήθεια ότι για το ότι έγινε μέχρι τώρα στο χιονοδρομικό κέντρο τα τελευταία 50 χρόνια δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία καμιάς Ανώνυμης Εταιρείας παρά μόνο η ανιδιοτελής βούληση ορισμένων συμπολιτών μας ?


Είναι αλήθεια ότι η Α.Ε. δεν κατέθεσε καμιά μελέτη ανάπτυξης παρά μόνο ο Ε.Ο.Σ Σερρών το έχει κάνει?

Είναι αλήθεια ότι μετά την καταγγελία της σύμβασης μεταξύ Α.Ε. και Ε.Ο.Σ ο πρόεδρος της εταιρίας πήρε από το χιονοδρομικό κέντρο το φορείο μεταφοράς τραυματιών και το όχημα μεταφοράς τους και το είχε στο ξενοδοχείο του ?  Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω ανήκουν στις Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας Σερρών , η οποία και ζήτησε να παραδοθούν στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά αυτό ουδέποτε έγινε. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα μας δημιουργούσαν πρόβλημα παίζοντας με την ασφάλεια των επισκεπτών. Σας ενημερώνουμε ότι εφέτος για πρώτη φορά υπήρχε γιατρός στο χιονοδρομικό κέντρο κάθε μερα της λειτουργίας του.

Είναι αλήθεια ότι από τον 9ο του 2010 και μέχρι την καταγγελία της σύμβασης την 18η Oκτωβρίου του 2011 η εταιρία δεν πλήρωνε το ρεύμα του κέντρου παρά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ? Στη απόφαση αυτή ο πρόεδρος μειοψήφησε……

Είναι αλήθεια ότι η Α.Ε ΔΕΝ ΕΧΕΙ κανένα δικαίωμα να διοργανώνει αθλητικούς αγώνες? Εφέτος η Ομοσπονδία Ορειβασίας διερωτώμενη για μια διοργάνωση αγώνα παγοαναρριχησης κατέστησε σαφές ότι μόνο ο Ε.Ο.Σ έχει δικαίωμα να διοργανώνει αθλητικές συναντήσεις για λόγους ασφάλειας και νομιμοποίησης.


Είναι αλήθεια ότι το δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της εταιρίας περιλαμβάνει έργα στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και στο δάσος του Λαϊλιά?


Είναι αλήθεια ότι η εταιρεία δεν έχει πλέον χιονοδρομικό κέντρο και ότι τα έργα στο δάσος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να τα κάνει?

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ρωτήσουμε πότε και ποιόν εμποδίσαμε να βοηθήσει το χιονοδρομικό κέντρο? Ο μόνος νόμιμος φορέας για να λειτουργεί το κέντρο είναι Ε.Ο.Σ. ,τώρα αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει τι να κάνουμε? Φαντάζεται κανένας ότι όποια δράση χρηματοδοτεί μια Περιφέρεια , ένας Δήμος ή η κεντρική διοίκηση δια των Υπουργείων , πρέπει να συστήνει και μια εταιρία και να διορίζει και την διοίκηση?

Το χιονοδρομικό κέντρο φέτος δέχτηκε ρεκόρ επισκεπτών οι οποίοι έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι . Διοργάνωσε δύο αγώνες κατά την διάρκεια των οποίων φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας πάνω από 200 επισκέπτες την κάθε φορά και μάλιστα επί τρείς μέρες. Παρόλη την συνεισφορά του στον αθλητισμό , τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου μας , ο Ε.Ο.Σ δεν έτυχε καμία βοήθειας από κανέναν……..

Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει την ανάπτυξη του Λαϊλιά λέγοντας μόνο τούτο « όταν κάτι δεν μας φτάνει η λύση είναι δεν είναι να διώξουμε τους άλλους για να μπούμε εμείς .Η λύση είναι να μεγαλώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις μας».

                                     Με τιμή για τον Ε.Ο.Σ.  Σερρών


      Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Μαρμαρέλλης Ιωάννης                                      Κιοσσές Σωκράτης

2 σχόλια:

  1. αν ειναι ετσι ολα αυτα ,τοτε τι διαλο φορεας ειναι αυτος; να κανει τι; γιατί ζητανε λεφτά τότε;για να τα διαχειρίζονται τα παιδιά τα δικά μας μηπως ανέβουν οι εισπράξεις μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΑΚΧΕ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ Α.Ε. ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ?
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΜΥΠΟΜΟΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ