Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

AYTH EINAI H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ποιο ΚΟΜΜΑ έχει πλεόνασμα και ποιο είναι βουτηγμένο στα χρέη;


Ποιο ΚΟΜΜΑ έχει πλεόνασμα και ποιο είναι βουτηγμένο στα χρέη;


Πλεόνασμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ θα δει στο ταμείο του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η εκλογική εκτίναξη στο 26,89% συνοδεύεται και από μια άνευ προηγούμενου αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που ΝΔ και κυρίως ΠΑΣΟΚ έχουν πρακτικά χρεοκοπήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα αλλάξει άρδην την κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα. Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο Γιαννίτση, η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων ανέρχεται στο 0,75 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού, αντί του 1,02 τοις χιλίοις που ήταν παλιότερα. Αν υποτεθεί ότι το 2013 τα τακτικά έσοδα φτάσουν τα 52 δισ. τότε οι οικονομικές ενισχύσεις των επτά κομμάτων που μπήκαν στη νέα Βουλή θα έχουν ως εξής.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Το ταμείο είναι μείον!
Η Νέα Δημοκρατία που πήρε 1.825.609 ψήφους στις εκλογές θα δει να μπαίνουν στα ταμεία της 1,6 εκ. ευρώ λιγότερα από ότι το 2011. Συγκεκριμένα, όπως υπολογίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», η κρατική χρηματοδότηση θα πέσει από τα 17 εκ. ευρώ το 2011 στα 15,4 εκ. το 2013. Παράλληλα, όμως , η Νέα Δημοκρατία έχει δάνεια ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έσοδα από εισφορές μελών και φίλων είναι σχεδόν μηδενικά.
Κι αν τα 120 εκατομμύρια που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία στις τράπεζες φαίνονται πολλά, τα νούμερα στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν τουλάχιστον ίλιγγο. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τις 755.832 ψήφους που πήρε την Κυριακή, θα λάβει μόνο 7,5 εκατομμύρια ευρώ από 21,75 εκατομμύρια που πήρε το 2011. Την ίδια ώρα όμως, έχει δάνεια και υποχρεώσεις 125 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 98 εκ. αφορούν συμβάσεις που λήγουν μέσα στο 2013!

ΣΥΡΙΖΑ: Το πλούσιο πλέον κόμμα της Αριστεράς
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ένα από τα λίγα κόμματα που θα έχει πλεόνασμα, καθώς με τις 1.655.053 ψήφους που έλαβε, η χρηματοδότησή του θα υπερτριαπλασιαστεί: Από τα μόλις 3,9 εκ. ευρώ που έλαβε το 2011 θα εκτιναχθεί στα 14,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013, δηλαδή τα διπλά από ότι το ΠΑΣΟΚ. Μολονότι το κόμμα δεν έχει ιδιαίτερα έσοδα από συνδρομές φίλων και μελών, τα δάνειά του είναι μόλις 8 εκατομμύρια ενώ το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του είναι ιδιόκτητο. Επομένως, μπορεί να αποπληρώσει όλα τα δάνεια και να του μείνουν και άλλα 6 εκατομμύρια για να ξοδέψει το 2013…

Ευκατάστατοι θα γίνουν όμως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι με 462.456 ψήφους θα πάρουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ το 2013, ενώ η Χρυσή Αυγή θα βάλει στα Ταμεία της κάτι παραπάνω από 3,5 εκ. ευρώ.

Χαμένο θα είναι το ΚΚΕ που η μεγάλη μείωση της εκλογικής του δύναμης (το ψήφισαν μόλις 277.179 πολίτες από τους 517.249 του 2009) θα οδηγήσει και σε τσεκούρεμα της κρατικής επιδότησης. Από τα 5,2 εκ. ευρώ θα βρεθεί στα 3,95 εκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Στον κάθε αντικειμενικό παρατηρητή με τα αποτελέσματα της 17η Ιούνη τελείωσε η μεταπολίτευση και ξεκίνησε η νέα μεταπολίτευση . Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και οι πολιτικές οικογένειες που κυριάρχισαν τα τελευταία 40 χρόνια περίπου , βρίσκονται σε προθανάτια κατάσταση . Η Ελλάδα της αρπαχτής , της μίζας , της αναξιοκρατίας , της εθνικής ταπείνωσης , των τραπεζών , των πολιτικών οικογενειών τελειώνει .
    Ένα νέο αστέρι γεννήθηκε , είναι ο Τσίπρας . Την πορεία του προς την εξουσία τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει . Θα δείξει το μέλλον αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών .

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ