Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΝΟΝΙΟ Νο 2 - (3ον)


η συνέχεια από το http://oiakxos.blogspot.com/2012/02/2-2.html
  

 Γιατί ψήφισα επομένως "ΟΧΙ";

Ψήφισα «όχι» για 4 βασικούς λόγους:

Α) Γιατί δεν είχα  καμμία έγκυρη νομική διαβεβαίωση ότι με τη  Νέα Δανειακή Σύμβαση , το σχέδιο της οποίας εγκρίναμε, δεν περιορίζεται σημαντικά η εθνική μας κυριαρχία και δεν παραβιάζονται σημαντικές συνταγματικές ρυθμίσεις.

Β) Γιατί έχω την ακλόνητη  πεποίθησή  ότι τα μέτρα που τη συνοδεύουν ενισχύουν επικίνδυνα την υφεσιακή διολίσθηση στην ελληνική οικονομία και  αντιστρατεύονται την βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τα ίδια τα μέτρα του Νέου Μνημονίου  οδηγούν τη χώρα σε επίσημη ή άτακτη χρεοκοπία σε χρόνο επιλογής των πιστωτών μας, όταν δηλαδή έχουν διασφαλιστεί πλήρως τα συμφέροντα των πιστωτών μας και των τραπεζών και  έχουν πετύχει να απομονώσουν « το πρόβλημα Ελλάδα» ώστε να μην υπάρξουν   αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Γ) Γιατί , αντίθετα με τις επιλογές του Πρώτου Μνημονίου , οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Νέο Μνημόνιο, καταπατούν  με   αντισυνταγματικό τρόπο  ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις  και το σημαντικότερο αποδομούν πλήρως το θεσμικό οικοδόμημα  των  συλλογικών  διαπραγματεύσεων που αποτελεί τη βάση προάσπισης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού κεκτημένου .

Δ) Γιατί  τα μέτρα που υιοθετούνται είναι κοινωνικά δυσβάστακτα,  και προωθούν μια πρωτόγνωρη  ανακατανομή οικονομικής δύναμης σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων που  εντείνει τη ανισότητες, διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή , κάνει την πολιτική διαχείριση του Νέου Μνημονίου και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων βαθύτατα προβληματική και υπονομεύει τη δημοκρατία στον τόπο.

Ζυγιάζοντας προσεκτικά τις αρνητικές επιπτώσεις των τεσσάρων αυτών παραμέτρων με τα όποια οφέλη από ένα «NAI» και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που είχαμε και ακόμα έχουμε να διαπραγματευθούμε  μια εναλλακτική  πρόταση μέτρων κατέληξα ανεπιφύλακτα στο «OXI» .

5 σχόλια:

  1. ΡΕ ΜΠΟΥΦΕ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΛΠ .............
    ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ (ΑΡΣΕΝΗΣ) ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ......
    Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
    "ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥ" ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ..(ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ..)
    ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ...μπουρδες λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ===== ΦΙΛΕ , Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΘΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΗΤΑΝ ... ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΝΑΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ"
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

      Διαγραφή
  2. ΑΧ ΑΧ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΣΕΛΗ ΙΑΚΧΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗ....ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕ....
    ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ....ΤΗΝ "ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΣ".........................
    ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΧΑΛΙ" ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ...ΤΟΥ ΓΑΠ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ , ΦΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ....)
    ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ?
    ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΗ Κ ΚΟΛΟΝΙΑ...
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ ...ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ...
    Τ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ....ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
    ΕΣΥ?
    ΤΙ ΝΤΑΛΚΑ ΕΧΕΙΣ(ΚΑΙ ΒΑΡΑΣ?)
    ΣΟΒΑΡΕΨΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι δηλ.που ειπαν "οχι" αντισταθηκαν που?
    Στη δανειοδοτηση? Δε θελουμε δανεικα?Θελουμε τις ανταλλαγες προιόντων (δωσε 3 αυγα , παρε ενα κιλο αλευρι?)
    Σαν ΚΚΕ ΣΕ ΚΟΒΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α...ΕΤΣΙ Ε? ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
    ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ(!) ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕς ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ(ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΒΟΥΛΕΥΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΕΙΤΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΠΟΥ ΛΕΣ 'Η ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ?
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ "ΟΧΙ" ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ...ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΗΡΩΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    ΣΙΓΑ ΡΕ ΤΗ ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΟΥΣ!!!
    ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΤΡΑΝΟς Ε?
    ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...ΜΑ Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ