Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ





Η υπενθύμιση του αυτονόητου είναι αναγκαία για μια ακόμη φορά: Το χρήμα που συγκεντρώνεται με κάθε μορφής εράνους είναι δημόσιο. Για τη διοργάνωση των εράνων, προκειμένου να υπηρετηθεί κοινωφελής σκοπός, απαιτείται άδεια σύμφωνα με το νόμο και με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Συνεπώς, κρίσιμη και καθοριστική συνιστώσα για την τήρηση της διαφάνειας, αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα, είναι η απόδοση νόμιμης λογοδοσίας. Αυτή επιβάλλεται να γίνει όπως.. ορίζει η συντεταγμένη πολιτεία και μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζονται αρμοδίως. Τις αυτονόητες υποχρεώσεις προς τα θεσμικά όργανα της πολιτείας οφείλουν να τις σέβονται όλοι απαρέγκλιτα. Η τήρηση των νομικών και διαδικαστικών προϋποθέσεων είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την έγκριση της διενέργειας του εράνου. Όταν αυτές οι προϋποθέσεις δεν τηρούνται η πολιτεία οφείλει να ενεργεί σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ισχύουσα σχετική Νομοθεσία. Η τήρηση, χωρίς διακρίσεις, της αρχής της νομιμότητας είναι θεμελιώδης αρχή του Δημοσίου Δικαίου και αποτελεί τη βασική αναφορά πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζεται η λειτουργία και η δράση της Διοίκησης. Στην κρίσιμη για τη χώρα περίοδο είναι συλλογική απαίτηση η πολιτεία να λειτουργεί ως θεσμικός εγγυητής της νομιμότητας. Γι αυτό δεν ενδίδει σε εξωθεσμικές προσπάθειες παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών, με πιέσεις που ασκούνται συνδυασμένα με τη συνδρομή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έντρομων πολιτευομένων. Η έγκριση άδειας για τη διενέργεια εράνου χορηγείται εφόσον ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία με την έγκαιρη κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων.

 Μάρκος Μπόλαρης 


9 σχόλια:

  1. http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_6686.html

    ΡΕΖΙΛΙΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. www.diazoma.gr/200-Stuff-03-Diazoma/3.../N_5101_1931.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. www.karagilanis.gr/images/nodes/103/15308_n_5101_31.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως ο κύριος Μπόλαρης μπορεί να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί; Διότι ο Ανώτερος Υπουργός του κ. Λοβέρδος έδωσε την άδεια, αν και το Λύκειο δεν ενημερώθηκε για αυτό...
    Ιδού και το έγγραφο...
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka/ada/45%CE%A84%CE%98-8%CE%95%CE%9E

    Άιντε βρε, και του χρόνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΚΟ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧ@ΔΙ@!!!
    ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟ-ΣΑΠΙΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και βεβαια ειμαστε σιγουροι οτι ενα ελαχιστο μικροποσο απο τα εσοδα του δεντρου της αρπαχτησ πηγαινε για φιλανθρωπιες -αλλιως δεν μπορουσαν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα.
    και βεβαια συμφωνουμε οτι η εκμεταλλευση του ανθρωπινου πονου απο το γνωστο καναλι ειναι μεγιστο εγκλημα-αλλα δεν περιμεναμε και κατι διαφορετικο απο τετοια υποκειμενα.
    πρεπει ομως και να συγχαρουμε δημοσια τους 2 πολιτικους ανδρες που εβαλαν φρενο στην προσπαθεια διασπαθισης του δημοσιου χρηματος-οπως χθες βραδυ εκανε το τηλε-επιλογες- τον Γιαννη Βλαχο που ποτε δεν τους παραχωρησε την πλατεια ελευθεριας και τον Μαρκο Μπολαρη που δεν παρανομησε για να τους δωσει την αδεια !
    και αξιζουμε συγχαρητηρια και ολοι εμεις που απο χρονια καταλαβαμε τον σκοπο του δεντρου της απατης και αρνηθηκαμε την συνδρομη μας- γιατι ολοι μας γνωριζουμε καποιες οικογενειες που εχουν αναγκη και κανουμε ο,τι μπορουμε χωρις τυμπανοκρουσιες και προσωπικο οφελος και οχι μονο τισ αγιες αυτες μερες !(και βεβαια δεν ειμαστε καθολου πεπεισμενοι για τις αγνες προθεσεις τησ κ.Στελλας , το αντιθετο ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και τώρα τι έχετε να πείτε κύριε Μπολαρη;
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka/ada/45%CE%A84%CE%98-8%CE%95%CE%9E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To ότι δόθηκε η άδεια δεν σημαίνει καί πως η άδεια είναι νομότυπη...ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ! Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Ελληνική πολιτεία δεν σέβεται τον ίδιο της τον εαυτό καί κοινοποιεί ΠΑΡΑ τον ΝΟΜΟ και ΠΑΡΑ τον ΤΥΠΟ αποφάσεις, κάτω έστω από "πιέσεις που ασκούνται συνδυασμένα με τη συνδρομή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έντρομων πολιτευομένων".
    Το θέμα φυσικά δεν είναι τυπικό αλλά ουσιαστικό, είναι ζήτημα ηθικής τάξης καί διαφάνειας, άρα εφ΄όσον πρόκειται γιά δημόσιο χρήμα είναι καί ζήτημα τήρησης του νόμου, γιά αυτό άς μήν χασκογελούν καί χαίρονται κάποιοι προσποιούμενοι τον χαζοχαρούμενο καί πάνε να καλυψουν το απέραντο πάρτυ τους υβρίζοντες από τα πριβέ κανάλια τον Μάρκο Μπόλαρη.
    "Συνεπώς, κρίσιμη και καθοριστική συνιστώσα για την τήρηση της διαφάνειας, αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα, είναι η απόδοση ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ. Αυτή επιβάλλεται να γίνει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ