Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΒΟΥΛΗ ... ΑΚΟΥΤΕ ΝΕΝΕΚΟΙ



                                                  FORTZA ΠΑΟΚΑΡΑ

5 σχόλια:

  1. Ο Ήρωας Νικηταράς ο Τουρκοφάγος

    Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
    Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
    Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.

    Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός απεστάλθη από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.
    Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
    "Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος
    "Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
    "Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
    "Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.
    Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
    Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"
    Στις 25(ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
    Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ...................................................................................................................ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ..................................................................................................................ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ,ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.................................................................................................ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ............................................................................................................................ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕ4 ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ , ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΣΑΙ . ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ . ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ , Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAΛΕ ΒΡΕ ΓΡΑΦΙΚΕ!!!
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΜΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΙΚΑ...Κ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ....ΚΑΙ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Κ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ...ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ?
    ΗΜΑΡΤΟΝ//
    ΓΕΛΟΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ... ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ.....................................................ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ..............................................................................................................ΒΡΙΣΕ ΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΕ ΛΕΣ ΣΟΒΑΡΟ................................................................................................................................................ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ