Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

AΝΤΙ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ... Ο ΗΡΩΑΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ και Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ "ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ"

 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΤΗΝ "ΚΟΠΑΝΟΥΣΕ" ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ  Ο ΝΤΕΡΙΛΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" την 5


Αντί να ανακαλέσω τα όσα σας έγραψα για τον "Εθνάρχη", επανέρχομαι για να σας παρουσιάσω την ουσιώδη διαφορά των δύο ανδρών σε θέματα πατριωτισμού αξιοπρέπειας και πολιτικού ήθους.

Ο Ντερτιλής πολέμησε εθελοντικά για το μεγαλείο της Ελλάδας. πέταξε τους Τουρκουςε το 1964 δτη θαλασδσα από το εδαφος της Κύπρου, παρασημοφορήθηκε για την ανδρεία του ενώ ο "κουφός" Εθνάρχης, του δόγματος "Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ" και ο υπεύθυνος του "ΑΤΙΛΛΑ 2" στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας την "κοπανούσε" σαν κλέφτης στο εξωτερικό με πλαστό διαβατήριο ως "Γεώργιος Τριανταφυλλίδης ...

Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ


Με την επίκληση ενός προβλήματος βαρηκοΐας απέφυγε την κατάταξή του στις ένοπλες δυνάμεις κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, όταν σύσσωμο το Έθνος στα βουνά της Βορείου Ηπείρου έγραφε το έπος του 1940.  Μετά της γερμανική κατοχή την "κοπάνησε" στην Μέση Ανατολή. 
Η πρώτη απόπειρα για να διαφύγει στη Μέση Ανατολή την άνοιξη του 1943 αποτυγχάνει. Ακολούθησαν άλλες τρεις αποτυχημένες απόπειρες και το καλοκαίρι του 1943 κατορθώνει ύστερα από περιπέτειες να φθάσει με καΐκι στον Τσεσμέ της Τουρκίας και από εκεί στο Κάιρο. Επιστρέφει στην Ελλάδα αμέσως μετά την απελευθέρωση, αλλά ως το 1946 απέχει της ενεργού πολιτικής. Η επάνοδός του στην πολιτική συμπίπτει με τις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946, όταν και πάλι εκλέγεται βουλευτής Σερρών με το Λαϊκό Κόμμα. Ακριβώς με τις εκλογές του 1946 αρχίζει και η πενηντάχρονη πορεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Μια πορεία κατά την οποία έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της χώρας.

Στις εκλογές της 3ης  Νοεμβρίου 1963, πρώτο κόμμα ήλθε η Ενωση Κέντρου, που πήρε το 42,04% και 138 έδρες στη Βουλή, ενώ η ΕΡΕ του "Εθνάρχη" πήρε το 39,37% των ψήφων και 132 έδρες στη Βουλή. Κανένα κόμμα δεν κέρδισε την αυτοδυναμία, αλλά ο βασιλεύς Παύλος έδωσε στον Γ. Παπανδρέου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, παρά την αντίθετη άποψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος στις 9 Δεκεμβρίου 1963 αναχώρησε για το Παρίσι, με το όνομα "Γεώργιος Τριανταφυλλίδης", δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική και ορίζοντας διάδοχό του στην ηγεσία της ΕΡΕ τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Ο ΗΡΩΑΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ

Γιος αντιστρατήγου, ο Ντερτιλής συλλαμβάνεται και κρατείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι πριν πάρει μέρος σε πολλές μάχες του εμφυλίου από την πλευρά του εθνικού στρατού.             Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα φεύγει στην Κορέα εθελοντής , όπου διακρίνεται για την πολεμική του δεινότητα, ανακηρύσσεται  ο καλύτερος αξιωματικός των Συμμαχικών Δυνάμεων, παρασημοφορείται και προάγεται κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στο βαθμό του Ταγματάρχη.


Το 1964 μεταβαίνει εθελοντής και πάλι, έχει πια τον βαθμό του ταγματάρχη, με ψεύτικο διαβατήριο στην Κύπρο. Δίνει μάχη και καταλαμβάνει το προγεφύρωμα της Μασούρας, την "Κοφινού" το οποίο κατείχαν Τούρκοι κομάντος και ήταν βασικό στρατηγικό σημείο για την επικείμενη απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. Ο Ντερτιλής επιτίθεται μέρα μεσημέρι και αιφνιδιάζει τους Τούρκους τους οποίους εξοντώνει μέχρις ενός και καταλαμβάνει τον στρατηγικό θύλακα. Με τον τρόπο αυτό ματαιώνεται η σχεδιαζόμενη Τουρκική απόβαση στην Κύπρο του 1964


 Υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα, άρχισε την εκκαθάριση ενός τουρκοκυπριακού χωριού όταν ο Γρίβας του ζητά από τον ασύρματο να τεθεί κάποιο όριο στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες του μεταχειρίζονταν τους αμάχους. Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο! Το 1966, ενώ υπηρετεί στο 16ο Σύνταγμα στη Νιγρίτα Σερρών, μυείται στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.


Τα συμπεράσματα δικά σας ...

7 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ Α.....Α ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ . ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1952 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλητες ΠΡΟΔΟΤΕς ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ.
    ΑΪ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:28
    καλόόόόό
    με εκανες και γέλασα.......
    εχει και αλλο
    αλητες προδοτες φασιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΟΔΟΞΑ ΧΩΡΙΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ,ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ,ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΒΓΗΚΕ Ι5 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ..........................................................................................................ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον ΓΑΠ τί θα γράφουν μετά από χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ήρωας ισόβια και η "κότα" εθνάρχης.
    Αθάνατη Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ