Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ (1ον)



Στην δεκαετία του 80 με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, είχαμε την οριστική ανατροπή των κοινωνικών δομών .Οι όροι λαική συμμετοχή , ο λαός στην εξουσία και άλλα ωραία έκαναν την εμφάνιση τους .Στα πλαίσια των παραπάνω, δημιουργήθηκαν διάφοροι φορείς που δίνοντας την ψευδαίσθηση στην μάζα ότι συμμετέχει στην εξουσία,  έδωσαν την ευκαιρία σε διάφορα λαμόγια να κονομήσουν

ΔΗΠΕΘΕ δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα ( δίνοντας ψωμί σε όλους τους άνεργους κουλτουριάρηδες σκηνοθέτες και ηθοποιούς , να κάνουν το ψώνιο τους σε βάρος του δημόσιου χρήματος).Τα πανηγύρια των χωριών μετατράπηκαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ( με την κρατική ενίσχυση διάφοροι απίθανοι κονομούσαν ).Το κάθε χωριό απέκτησε το φεστιβάλ αναβίωσης της παράδοσης .Η κάτω Ραχούλα είχε το 10ημερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ,η Πέρα Ραχούλα το διεθνές αντάμωμα των λαών .Βαρβάτα επιχορηγούμενοι ,από το κρατικό χρήμα θίασοι ,ανέλαβαν να μάθουν στον Μήτσο και στην Κατίνα στο χωριό , τι είναι ο Αμλέτ και ο ΣΑΙΞΠΗΡ. Μουσικά σχήματα με την κρατική ενίσχυση πάντα , έμαθαν στον Κίτσο και την Μαριγώ, ότι εκτός του κλαρίνου και του σκυλάδικου υπήρχε και Μπετόβεν.

Το παραπάνω πλάνο τελείωσε την δεκαετία του 90, αφού συνέβαλε τα μέγιστα στην πνευματική αναβάθμιση του λαού και την οικονομική άνθιση των πονηρών που διαχειρίστηκαν το χρήμα. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 ο Έλληνας αποκτώντας μια οικονομική άνεση ,απέκτησε κοινωνικές ευαισθησίες. Ο κάθε κρατικοδίαιτος υπάλληλος η επιχειρηματίας που έπαιρνε μισθό 2.000 και 3.000 ευρώ ,θεωρούσε απαραίτητο να συμμετέχει σε μια οργάνωση που ασχολιόταν με το αν η Μαριλού στο Τζιμπουτί πάει σχολείο, η αν ο Μουκούμπε στο Τσάντ έτρωγε υγιεινά ( το ότι εκεί δεν υπάρχουν σχολεία , η ότι η διατροφή τους είναι με ανθρώπινο κρέας είναι λεπτομέρεια".

Ήταν η απόλυτη κοινωνική καταξίωση ,όταν ο κάθε μαλάκας μετά από ένα ανελέητο τσιμπούσι και κρασοκατάνυξη, έβγαζε από το πορτοφόλι του με τρεμάμενα χέρια την φωτογραφία κάποιου άτυχου παιδιού από την Αφρική την επιμέλεια του οποίου είχε. Για να ικανοποιήσουν αυτές τις ευαισθησίες ,εμφανίστηκαν οι ΜΚΟ .Με πρόσχημα τα παραπάνω , στήθηκαν διάφοροι οργανισμοί ( προστασία του σπουργιτιού , διάδοση της βλάχικης ενδυμασίας , ένα σπίτι για την Μπουντούνε ,χειραφέτηση των γυναικών των ΜΑΟ ΜΑΟ και άλλα τέτοια ωραία ) κοινή συνισταμένη των παραπάνω η κονόμα , αφού το κρατικό και κοινοτικό χρήμα μαζί με τις συνδρομές των αφελών , έρευσε και πάλι άφθονο και κατέληξε ως συνήθως στις τσέπες των επιτήδειων.

Τα τελευταία χρόνια μετά την κοινωνική κατακραυγή το μοντέλο αυτό εγκαταλείφθηκε. Πλέον η οικονομική κρίση δημιούργησε νέα κοινωνικά πρότυπα. Κοινωνικά αναγνωρίσιμος και αυτός που ξεχωρίζει από την μάζα, είναι ο αυτοαποκαλούμενος ενεργός πολίτης που νοιάζεται για τον τόπο του και τον συνάνθρωπο.

 Οι φορείς λοιπόν που έπρεπε να οργανώσουν την διάχυτη κοινωνική ευαισθησία στη θέση των απαξιωμένων ΜΚΟ ήταν τα FORUM, TA DIKTYA κ.α .FORUM και DIKTYA για την προστασία των αστέγων, του δάσους κά ( πρόσφατο παράδειγμα οι μίζες που έπαιρναν οι υπεύθυνοι του κέντρου αστέγων της Αθήνας , η οι εθελοντές πυροσβέστες παλιότερα που διεκδίκησαν και αρκετοί πέτυχαν την μονιμοποίηση τους στο δημόσιοι ).

Πάντα πλάι τα λαμόγια τα οποία έπαιρναν το κρατικό χρήμα , βοηθούσαν εταιρείες να φοροδιαφεύγουν, παρέχοντας εικονικά γραμμάτια είσπραξης. Πάνω σε αυτό το πλάνο άρχισαν να εμφανίζονται οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

Εξελιγμένο μοντέλο των ΜΚΟ που δεν κουβαλούσαν πάνω τους την ρετσινιά των ΜΚΟ αλλά το κυριότερο λειτουργώντας ως κλειστό κλαμπ έδιναν την δυνατότητα ευέλικτης λειτουργίας και κυρίως μη υποχρεωμένοι να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τα χρήματα που διαχειρίζονταν.

Από το χρήστη Ανώνυμος στις THE LORD OF THE M.K.O. ( Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.) στις 11:45 πμ

3 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ..................
    ......ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΨΩΜΙ.
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΥΧΤΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΣΙΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. == 7:15 , ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΘΝΑΡΧΗ ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ , ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΕΔΩΣΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΕΜΑΘΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντεχνη εξιστόρηση/αφήγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ