Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΤΩΡΑ TI NA ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;


Νέα εποχή μετά το άνοιγμα.  
Του Στάθη Κουτμερίδη "ΤΑ ΝΕΑ"

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, η κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση των επαγγελμάτων από όλους τους πολίτες σηματοδοτούν μια νέα εποχή μετάβασης από το χθες του λαϊκισμού, της ασυδοσίας και του πελατειακού κράτους στο αύριο μιας ανεπτυγμένης οικονομίας, μιας σύγχρονης και ευνομούμενης κοινωνίας.

Η ιστορία με τις άδειες ταξί έχει λίγα να διηγηθεί, πολλά όμως να διδάξει για το πελατειακό σύστημα και τις κατά καιρούς πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε. Ενας κύκλος κλειστών αγοραπωλησιών, με υψηλό κόστος για την απόκτηση των αδειών, δημιούργησε, συντήρησε μια στρεβλή εικόνα του επαγγελματισμού, μία ευθεία διάκριση προνομιούχων και μη στη χώρα μας. Η ελεύθερη αγορά, ο ανταγωνισμός δεν μπορεί και δεν έχει νόημα να λειτουργήσει σε ένα μόνο κομμάτι της χώρας, σε ορισμένους μόνο επαγγελματικούς κλάδους.

Τι να πει κανείς για τα 140 κλειστά επαγγέλματα που υπάρχουν στη χώρα μας; Η ελεύθερη και η ίση πρόσβαση όλων στα επαγγέλματα, χωρίς στρεβλώσεις και ανοχές, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την αύξηση του υγιούς ανταγωνισμού, εξυπηρετώντας έναν βασικό κοινωνικό στόχο υψηλότερης ποιότητας και χαμηλότερου κόστους υπηρεσίες προς τους πολίτες. Σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη συγκυρία, σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, όπου οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο, αναμφίβολα θα υπάρξουν αδικίες σε εκείνους που κληρονόμησαν και υπηρέτησαν αυτό το στρεβλό κι αναχρονιστικό σύστημα.

Γι’ αυτό κι είμαστε εδώ, με διάλογο και συνεργασία να αλλάξουμε και να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις. Δεν θα κάνουμε, όμως, τη χάρη στους πολιτικούς επικριτές αυτής της πρωτοβουλίας, τους συνήθεις υπόπτους, οι οποίοι υποκρίνονται και ξεγελούν τους πολίτες, με ευχολόγια και πολιτικές κορόνες, να ανακόψουν τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας μας, η οποία θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο κι όχι δανεικό μέλλον για τα παιδιά μας. Μία πορεία η οποία δεν θα κατακερματίζει τα οφέλη, αλλά θα τα διανέμει ισότιμα και ελεύθερα σε όλους.

Αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αντί να απολογηθούν, στέκονται εμπόδιο στην αλλαγή. Είναι όλοι αυτοί που καθιέρωσαν και συντήρησαν ανορθόδοξες παλαιοκομματικές πρακτικές, μοιραίες για το μέλλον της χώρας και το κύρος του πολιτικού κόσμου.

Ο Πρωθυπουργός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να αλλάξει τη χώρα μας. Και θα το κάνει, έχοντας στο πλευρό του πολιτικούς, όπως και ο Γιάννης Ραγκούσης, που δεν κρύβονται στην αδράνεια υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους, αλλά τολμούν να στηρίξουν όλες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και να συγκρουστούν με παλαιοκομματικές, καθεστωτικές και συντεχνιακές αντιλήψεις.


Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Τ... στις 12:56 μμ

15 σχόλια:

  1. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ : ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ .
    ΘΑΤΣΕΡ - ΠΙΝΟΣΕΤ - ΡΗΓΚΑΝ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Ο GAP !
    ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΔΟΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ( ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άνθρωπος είναι άπαιχτος ! Έχει εντολή ο ΓΑΠ από τον Ελληνικό λαό λέει ! Η μόνη εντολή που πήρε είναι να μοιράσει τα λεφτά γιατί πίστεψε ότι '' ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ '' .
    Αν έχουν αρχίδια να κάνουν δημοψήφισμα με το ερώτημα : ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ , ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ; ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε τώρα τι να πω εγώ ? Με βρίζουν και από πάνω!
    Το τονίζω , ότι θα κάνω , θα το κάνω εθελοντικά , είναι η προσφορά μου στη πατρίδα !
    elikopteras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΘΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ . ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ . ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοιες μαλακίες βγαίνουν και λένε και μετά τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εφοριακός είναι το επάγγελά σας κύριε Κουτμερίδη ; Και λέτε αυτά ;
    Χάθηκε η έννοια της ντροπής σε αυτό το τόπο ; Με πια διαδικασία γίνατε εφοριακός ;
    Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή τη πόλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΜΜΑΤΙΚΕΣ , ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ !
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΚΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ , Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Γι’ αυτό κι είμαστε εδώ, με διάλογο και συνεργασία να αλλάξουμε και να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις"
    ΣΤΑΘΗ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ; ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ 29-6-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EMENA MOY ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ , ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΒΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΜΑΘΑ, ΑΛΛΑ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΟ?ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 280 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ 1200 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ? 3.55 ? ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.. ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2009..ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΡΙΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΓΧΘΕΙ ΤΙ ΖΩΗ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΕΓΙΝΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ? ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ..ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΙΑΚΧΑΚΟ?

    ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΑ BEST OFF ΤΟΥ BLOG ΣΟΥ
    ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΥ
    ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΟΥΣΕΣ:
    "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΕΓΑΜΕΝΗ? ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Ή ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ?"

    ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΕΟ??

    ΘΕΛΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Τ Ω Ρ Α!!!

    ΚΟΤΑ, Ε ΚΟΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. === 7:37 ΑΝΟΗΤΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΕΓΩ ΤΑ "ΒΕST OFF" AΛΛΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ