Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 140.000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ;

Τι συμβαίνει με το αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 ευρώ
Ποια τροποποίηση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Περίπου 140.000 φορολογούμενοι απειλούνται με...φυλάκιση
Picture 0 for Τι συμβαίνει με το αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 ευρώ

Τα κάγκελα της φυλακής και συγκεκριμένα του κρατητηρίου κινδυνεύουν να δουν από την 1η Αυγούστου περίπου 140.000 Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους άνω των 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη.
Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Γ. Καπελέρη, προβλέπεται αυτόφωρη κράτηση και ποινή φυλάκισης για όσους χρωστούν στο ελληνικό κράτος πάνω από 5.000 ευρώ, εφόσον οι οφειλές τους είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες πριν από την 31η Μαρτίου 2011.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών, παρότι συμφώνησαν ότι το μέτρο είναι ορθό επί της αρχής, εξετάζουν σοβαρά να το τροποποιήσουν και να το καταστήσουν πιο ελαστικό, πιθανότατα αυξάνοντας το όριο στα 10.000 ευρώ.
Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φωνές τόσο από νομικούς όσο και από εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, που αντιτίθενται στην ισχύουσα διάταξη, υποστηρίζοντας ότι ως προτεραιότητα θα πρέπει να τεθεί η πληρωμή των χρεών και όχι η τιμωρία των οφειλετών.

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ , ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ 140.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ