Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣΤΑΘΗ, ΕΣΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ;

Η απάντηση στο Δημόσιο χρέος είναι να κάνουμε το δικό μας χρέος απέναντι στην πατρίδα μας 
28/05/2011
Του Στάθη Κουτμερίδη-Βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Βεβαίως και το ζήτημα της διερεύνησης των δεδομένων γύρω από το δημόσιο χρέος, των γεγονότων που συνετέλεσαν στη δημιουργία του, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισής τους είναι ένα εθνικό θέμα υψίστης σημασίας και βεβαίως, η συζήτησή του και η αναφορά του αποτελεί καθήκον της Ελληνικής πολιτείας, και άρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Όμως, το να εντάξουμε στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις και εργασίες, το πρόβλημα διόγκωσης και διαχείρισης του δημοσίου χρέους είναι άλλο θέμα από το να μιλούμε εντελώς επιπόλαια και ανεύθυνα για παράνομο, άκυρο και επαχθές χρέος και να αρνηθούμε την αποπληρωμή του. Δηλαδή, εύκολα λόγια, ανέξοδες και ανεύθυνες πολιτικές, ευχάριστες στους ανυποψίαστους πολίτες, ανεφάρμοστες και επικίνδυνες για τη χώρα μας. Το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι ένα εθνικό ζήτημα. Άρα με εθνικούς όρους, με πολιτική ευθύνη και σοβαρότητα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ποιες είναι οι ευθύνες και οι παράμετροι που συνετέλεσαν στην κρίση χρέους που βιώνει σήμερα η χώρα μας. Έτσι, στη δημόσια συζήτηση πρέπει να κάνουμε μία αναφορά όχι μόνο για τα λογιστικά μεγέθη που απεικονίζουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και για τα πολιτικά γεγονότα και τις πολιτικές αποφάσεις, που μας οδήγησαν σε αυτό το μεγάλο δημόσιο χρέος και στη δυσκολία διαχείρισής του.

Οι πρόσφατοι πολιτικοί χειρισμοί της προηγούμενης Κυβέρνησης, είναι γνωστό σε όλους πλέον, ότι επιδείνωσαν τη θέση και την εικόνα της χώρας μας στους διεθνείς οίκους, δημιούργησαν κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με αποτέλεσμα τώρα η χώρα μας να βιώνει το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα της ιστορίας μας.

Παρακολουθώντας τη διαχρονική εξέλιξη του δημόσιου χρέους, προκύπτει ότι η περίοδος της ραγδαίας αύξησής του ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν τα έτη 1990-1993, όπου για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος έφτασε στο 100% του εισοδήματος της χώρας μας το 1991. Συγκεκριμένες πολιτικές που έχουν να κάνουν με τις επιλογές της διετίας 2007-2009, σε σχέση με την καταγραφή και κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας μας, αποτελούν τραγικά γεγονότα μιας ανείπωτης δημοσιονομικής εκτροπής που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής. Με αποκορύφωμα το 2009, όπου σημειώθηκε τραγική αύξηση του χρέους, πάνω από 20 μονάδες του ΑΕΠ. Δυστυχώς, η χώρα μας το 2009, βρισκόταν σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αφού ο προϋπολογισμός είχε πέσει έξω κατά 31 δις ευρώ και η αξιοπιστία της δέχτηκε μοιραίο πλήγμα με την απόκρυψη του μεγέθους του δημοσιονομικού προβλήματος. Το δημόσιο χρέος από το σημείο αυτό και μετά είναι κυρίως αυτοτροφοδοτούμενο, δηλαδή το κόστος εξυπηρέτησής του αρκεί για να το διογκώνει συνεχώς και να καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Ταυτόχρονα το κόστος δανεισμού αυξάνεται εξαιτίας του μεγέθους του δημόσιου χρέους, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο η χώρα μπορεί να βγει μόνο με δραστική αντιμετώπιση του γενικότερου δημοσιονομικού προβλήματος, στοχεύοντας στην υποχρέωσή μας για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Βεβαίως, η διαχείριση και η εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους σήμερα εξελίσσεται σε μια δύσκολη διαδικασία. Το Δημόσιο Χρέος ξεπέρασε τα 354,6 δις ευρώ. Μόνο το Α’ τρίμηνο του 2011 αυξήθηκε κατά 14,3 δις και έφτασε στο 153% του ΑΕΠ. Σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 44,2 δις ευρώ. Με τα σημερινά δεδομένα, έως το 2015 η Ελλάδα θα πρέπει να έχει αποπληρώσει 205,2 δις ευρώ. Και βέβαια είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται άμεσα αποφάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποφασίζουμε μονομερώς και λέμε πως αυτό το Χρέος το κρίνουμε επαχθές και παράνομο και το διαγράφουμε και δεν το αποπληρώνουμε. Ένα δημόσιο χρέος τέτοιου μεγέθους, μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο, μόνο μέσω ενός επιθετικού και επαναστατικού, αν θέλετε, προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής, ώστε να σταματήσει η τροφοδότησή του από τα ελλείμματα που παράγονται στους προϋπολογισμούς του δημόσιου τομέα. Να σταματήσουμε να ζούμε με δανεικά και να δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουμε τα δάνειά μας. Χρειάζονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, πρωτογενή πλεονάσματα, αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, μικρότερο και ευέλικτο Κράτος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του δημοσίου χρέους ουσιαστικά ερμηνεύεται ως ένας λογιστικός έλεγχος του χρέους, δηλαδή αποσαφήνιση των όρων και των συνιστωσών του χρέους, για να αποδειχθεί άδικο, παράνομο και επαχθές, με σκοπό την άρνηση της αποπληρωμής του. Αυτό είναι μία επιπόλαια και αόριστη φιλολογία, η οποία έχει μόνον δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Είναι μία άκρως θεωρητική και μη υλοποιήσιμη προσέγγιση που δεν εξειδικεύει και δεν συγκεκριμενοποιεί, δεν στοχεύει σε συγκεκριμένες λογιστικές αρχές, αναφέρεται σε απόκρυψη ή παραποίηση στοιχείων, κινείται σε ένα γενικό και αόριστο πλαίσιο ανάλυσης των δημοσιονομικών στοιχείων, με την προκατάληψη ότι αυτό το χρέος είναι προϊόν σκανδάλων, υπερτιμολογήσεων, φοροδιαφυγής, διαφθοράς και άδικης κατανομής των εισοδημάτων στη χώρα μας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί πλήρως τις διεθνείς οικονομικές συμβάσεις και τους διεθνείς κανόνες. Αγνοεί τη βαρύτητα που έχει για το κύρος της χώρας μας και του έθνους η έγερση υποχρεώσεων που αναλαμβάνει με τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αγνοεί πλήρως τη δημόσια διαπόμπευση και τη γενική κατακραυγή της χώρας μας αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εισάγει μεθόδους και ήθη στο παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα που ανήκουν σε τριτοκοσμικές χώρες και μεσαιωνικές εποχές. Παρόλα αυτά, όμως, η συζήτηση, η διερεύνηση και η ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους είναι σκόπιμο να αποτελέσουν αντικείμενο ενδελεχούς διερεύνησης στη Βουλή από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή «Θεσμών και Διαφάνειας» αλλά και από την Επιτροπή ελέγχου του Προϋπολογισμού, οι οποίες με τη συνδρομή διακεκριμένων και υψηλού κύρους επιστημόνων μπορούν να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα και να ενημερώσουν την εθνική αντιπροσωπεία. Ήδη, διεξάγεται διερεύνηση του θέματος στην Επιτροπή «Θεσμών και Διαφάνειας», η οποία θα υποβάλλει ένα πόρισμα στην ολομέλεια της Βουλής, με συγκεκριμένες προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλλει στη θωράκιση της αξιοπιστίας της χώρας μας ενώ, παράλληλα, στην Επιτροπή Ισολογισμού, Απολογισμού και Ελέγχου του Προϋπολογισμού του κράτους, προγραμματίζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, μία συζήτηση που αφορά τη διαχρονική εξέλιξη αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους.

Για τη σημερινή κυβέρνηση, η επιλογή είναι μία. Να προχωρήσει με σχέδιο και τόλμη σε όλες τις αυτονόητες και αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μας. Θεωρίες περί χρεοκοπίας, φυγής από το Ευρώ, στάσεις πληρωμών, αναγκαστικής απομείωσης των υποχρεώσεων και καταστροφολογίας δεν οδηγούν πουθενά, παρά στην απόλυτη περιθωριοποίηση της χώρας από τις αγορές κεφαλαίων και στη βίαιη προσαρμογή της οικονομίας που θα οδηγήσει σε πολύ βαθιά ύφεση και σε πλήρη αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών του κράτους.

Οι απαισιόδοξες και φοβικές καταστροφολογίες θα φέρουν μία σειρά από επαχθείς αλυσιδωτές επιπτώσεις στο κράτος, στην οικονομία, και σε δραματικό βαθμό ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η σημερινή Κυβέρνηση με όρους εθνικής ευθύνης, με σχέδιο διεκδίκησε και κατάφερε τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης της χώρας μας για 1η φορά από τις χώρες της ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. Ανέδειξε το άγνωστο πρόσωπο της Ευρώπης, αυτό της αλληλεγγύης. Έφερε στο προσκήνιο την συνυπευθυνότητα και την αλληλεγγύη των κρατών μελών. Με τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου, άλλαξε το διπλωματικό σκηνικό στην Ευρώπη των 27. Όμως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά σε πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικονομίας και όχι σε τμηματικές και α λα ΚΑΡΤ λύσεις για να πάρουν επιτέλους ένα ηχηρό μήνυμα οι αγορές και να σταματήσουν να επενδύουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Το Μνημόνιο συνεργασίας είναι η απάντηση στους κερδοσκόπους. Για αυτούς που επαίρονται και πανηγυρίζουν πως ψήφισαν κατά του Μνημονίου, να μην ξεχνούν ποτέ πως ψήφισαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας μας με ότι δεινά σημαίνει αυτό. Ενώ όσοι ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου, ψήφισαν να προχωρήσουν αλλαγές αι μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας για να μη χρειαστεί ποτέ ξανά Μνημόνιο, δεσμεύσεις και Τρόικα.

Χρεοκοπημένες πολιτικές, λαϊκισμός και ανευθυνότητα έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτές οι πολιτικές έφεραν την Τρόικα και το Μνημόνιο στη χώρας μας και τους Έλληνες πολίτες να δοκιμάζονται με σκληρά και επώδυνα μέτρα. Αυτές οι πολιτικές που αντιστέκονται και σήμερα για να μην αλλάξει τίποτε στη χώρα μας εγκαθιστούν το μνημόνιο και την Τρόικα. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε τα προβλήματα κατάματα και να προσφέρουμε λύσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές για τον τόπο μας. Μαγικές συνταγές, αυτόματος πιλότος διαχείρισης, διαφορετικά ανεφάρμοστα μείγματα οικονομικής πολιτικής, Ζάππειο 1,2,3 κ.λπ. δεν προσφέρουν κανένα αποτέλεσμα στη λύση του προβλήματος.
Πρέπει να δράσουμε αποτελεσματικά κόντρα στις παθογένειες του παρελθόντος. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε αρκετά. Κάναμε όσα δεν γίνανε πολλά χρόνια πριν. Παίρνουμε δύσκολα και επώδυνα μέτρα, αλλά όμως αναγκαία. Υπάρχουν όμως και καθυστερήσεις, ολιγωρίες και αναβολές.

Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν από τον ελληνικό λαό μία ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του πρέπει να τολμήσει να συγκρουστεί και με τα κομματικά του παιδιά που εξέθρεψε πριν από πολλά χρόνια. Να συγκρουστεί και με τα συνδικαλιστικά κατεστημένα που εξέθρεψε, που σήμερα με όρους ιδιοκτησίας μας απειλούν, κουνώντας το δάχτυλό τους.

Ναι έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κατάσταση. Ναι είχαμε και υπερβολικές προσεγγίσεις την περίοδο που ήμασταν αντιπολίτευση. Ίσως είχαμε δημιουργήσει περισσότερες προσδοκίες και προσμονές στους πολίτες. Ίσως δεν γνωρίζαμε το βαθμό και το μέγεθος του προβλήματος. Σήμερα όμως είναι μία διαφορετική εποχή.

Είναι ιστορικές οι ευθύνες και το φάντασμα της κατάρρευσης πλανάται πάνω από όλους μας. Να προχωρήσουμε μπροστά. Τώρα πριν είναι αργά. Η Κυβέρνηση έστω και με κάποιες καθυστερήσεις πήρε μεγάλες αποφάσεις και προχωρά στις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας. Παίρνουμε επιπλέον δύσκολα μέτρα και αποφάσεις για να νοικοκυρέψουμε τη χώρα μας, καταθέσαμε ήδη το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το δίλημμα είναι εκβιαστικό για όλους μας.

 Ή θα συμφωνήσουμε σε αυτά που λέει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για συνεννόηση για εθνικό κοινό τόπο ή θα παρασυρθείτε και πάλι από την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό και θα τους υποσχεθείτε ότι θα κάνετε όλα αυτά που δεν κάνατε τα προηγούμενα χρόνια, ότι θα τους χαρίσετε ένα ψεύτικο παράδεισο. Το δίλλημα είναι εκβιαστικό αλλά πρωτίστως πολιτικό. Ανευθυνότητα, λαϊκισμός και πρόσκαιρο κομματικό όφελος; Ή υπευθυνότητα, εθνική συνεννόηση για τη σωτηρία της πατρίδος μας;

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Για να αντιμετωπίσουμε το Δημόσιο Χρέος, πρέπει πρώτα να κάνουμε το Εθνικό Χρέος απέναντι στην πατρίδα μας.

περισσότερα θέματα από: Ειδήσεις »  στο Tsepelas media group

32 σχόλια:

  1. ΠΡΑΣΥΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΔΗΜ ΥΠ29 Μαΐου 2011 στις 11:56 π.μ.

    Μαλακιες μονο για την παρτυ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμπριμε σεντονι
    αμαν ρε κουτ κουτ
    οτι ειπε η ξενοτετοια
    -να λετε οτι και μεις λιγο φταιμε

    Α Ι ΧΥΤΗΡ ρε ...

    ΙΑΚΧΕ, κοψε την πλακα
    κυριακατικα,
    αλλιως θα παμε σ αλλο site?

    ΥΓ μοι ακυβερνητοι κανε μουόι
    μια ΠΙΠΑ (pipe?) ντορο

    ΥΓ μην πειραζετε το κουμπι
    των στροφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΙΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2011
    ΟΜΙΛΙΑ

    ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ

    ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011

    ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



    Στο τέλος της υλοποίησης αυτού του προϋπολογισμού θα έχει κλείσει οριστικά ένας φαύλος κύκλος μιας δημοσιονομικής εποχής που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης, της διαφθοράς που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους Έλληνες πολίτες και στην ελληνική κοινωνία.

    Κλείνει οριστικά ο κύκλος της αμφισβήτησης και τη απαξίωσης και ανοίγει ένας νέος κύκλος της αξιοπιστίας, της προοπτικής και της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

    Είναι ο δεύτερος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και είναι ένας προϋπολογισμός συνέχειας και συνέπειας.

    Ο προϋπολογισμός αυτός θα σηματοδοτήσει την σωτηρία της χώρας μας και την έξοδο της από το μνημόνιο.

    Απόσπασμα από την Ομιλία του Στάθη Κουτμερίδη στη συζήτηση στη Βουλή επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2010

    Ο προϋπολογισμός του 2010 αποκαθιστά την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας, γιατί στηρίζεται σε καθαρούς λογαριασμούς και αποτυπώνει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ειλικρίνεια των δημοσιονομικών μας στοιχείων. Παράλληλα, εκπληρώνει στο μέτρο του δυνατού κυρίαρχους πολιτικούς μας στόχους:

    1. τη μείωση του ελλείμματος σε μονοψήφιο αριθμό ως ποσοστό του ΑΕΠ και η συγκράτηση του δημόσιου χρέους.

    2. την ενίσχυση των εσόδων με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και η ενεργοποίηση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών.

    3. την περιστολή της κρατικής σπατάλης και των δημοσίων δαπανών.

    4. τη στήριξη των εισοδημάτων με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και η ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων.

    5. την ενίσχυση της απασχόλησης, κυρίως, τω νέων και η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

    Παρά την κριτική που δεχθήκαμε από την Αντιπολίτευση, ο προϋπολογισμός εμπεριέχει πολλά θετικά στοιχεία με αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, με αύξηση του επιδόματος ανεργίας 5%, ούτως ώστε να φθάσει στο 70% του βασικού μισθού, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν νέους, με αύξηση των αγροτικών συντάξεων, με αύξηση επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες, με το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αύξηση δαπανών για την παιδεία με ένα δις ευρώ, την αύξηση δαπανών για την υγεία με 3.000 προσλήψεις για το 2010 και τέλος, την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

    Πρόκειται για έναν μεταβατικό προϋπολογισμό δημοσιονομικής προσαρμογής, ανάταξης και νοικοκυρέματος. Μας βγάζει από την γκρίζα στασιμότητα, τη συνεχή λιτότητα και την αναδιανομή από τους πολλούς στους λίγους και μας δίνει ελπίδα και όραμα πως έρχονται καλύτερες ημέρες για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν βρίσκει άλλοθι την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά που φιλοδοξεί να την αντιμετωπίσει.


    Βιογραφικό
    •Απολυτήριο Λυκείου από το Λύκειο Στρυμονικού Σερρών.
    •Κρατικό Πτυχίο Μέσης Επαγγελματικής Σχολής Γραμματέων Λογιστών Στελεχών Επιχειρήσεων.
    •Πιστοποίηση Ι.Ε.Κ. Σερρών Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου.
    •Πτυχίο τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
    •Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών - Master of Science in Banking.
    •Καλή γνωση Αγγλικών, Ρουμανικών
    •Καλή γνώση H/Y

    όταν θα καταφέρει να γράψει έκθεση στα Ρουμάνικα, τότε θα καταφέρει να σώσει και τη χώρα, και επιτέλους να μας πει πως μπήκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
    Αυτός τελείωσε..πάμε για τον επόμενο Μνημονιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ:
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΜΕ 2.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.
    ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΩςΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.
    ΤΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΑ Δ.Ε. ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.
    ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΝΙΕΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 10.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.
    ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ...........................
    ΝΑ................
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τσογλάνι να αφήσει τις μαλακίες και να μην τον πετύχω πουθενά . Εχουν πηδήξει όλους τους Έλληνες και έχουν το θράσσος και μιλάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ , ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Mr. ΜΚΟ μην έχετε άγχος , θα είστε απο τους πρώτους πελάτες μου στις Σέρρες . Μην ξεχάσετε ότι το ραντεβού μας είναι στο αυτοκινητοδρόμιο .
    elikopteras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ δεν έχω κανένα δίλλημα. Όσοι στήριξαν αυτή την πολιτική και την ψήφισαν να περάσουν ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ! Ο ΓΑΠ , Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ , Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ , Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ , ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ .
    ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι αλήθεια ότι δεν στήριξε την επίσημη υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο , αλλά τον Κτηνίατρο ?
    Α ναι , τότε τα μέτρα γιατί τα στηρίζει ?
    Για την σωτηρία της Πατρίδας που λέει και ο ΓΑΠ ? Αυτός εννοεί τη δικιά του πατρίδα , όχι τη δικιά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΟΛΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ...

    Λέτε να υπάρξουν κάποιοι στις Σέρρες, πού να αμφισβητήσουν ότι, το δημοσιευθέν χθές σε τοπικό τύπο και αναρτηθέν ήδη στο διαδίκτυο, οικονομικό ΄άρθρο΄, αποτελεί προϊον σκέψης του Στάθη Κουτμερίδη?

    Λέτε να ισχυρισθούν ότι αποτελεί μέρος κειμένου πού συνετάχθει από το αρμόδιο γραφείο επεξεργασίας ομιλιών του Υπουργείου Οικονομικών, για να αποτελέσει την εισήγηση τού εν λόγω βουλευτού, στην συζήτηση την σχετική με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αναγκαιότητας σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΄΄ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ΄΄?

    Αν και το τελευταίο ως ενδεχόμενο,θα απογοητεύσει ίσως τούς φίλους τής ανανεωτικής αριστεράς στον νομό, πού πιθανόν να αισθάνθηκαν ότι με την ΄΄αρθρογραφία΄΄ του κυβερνητικού βουλευτή, αναβαθμίζεται και η δική τους παρεμβατική δυναμική στα τοπικά δρώμενα...

    Όσον αφορά την επιχειρηματολογία τού κειμένου... Στο επιστημονικό σύγγραμμα των εκδόσεων [GUTENBERG] ΄΄ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ΄΄,των Τάσου Γιαννίτση, Γιώργου Αλογοσκούφη, Γιάννη Στουρνάρα καί Λούκας Κατσέλη,[ναί, η υπουργός...] στη σελίδα 109 αναφέρεται ότι: ΄΄Ο ΡΥΘΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΠ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΣ....΄΄ Έτσι απλά γιά να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

    Και για να γυρίσουμε στις μέρες μας...Μιλώντας με οικονομικά νούμερα...Γνωστικό αντικείμενο εξ΄άλλου του κυρίου βουλευτή... Με την εφαρμογή του Μνημονίου που ΄΄επεβλήθη΄΄ στην κυβέρνηση, στα αναθεωρημένα αποτελέσματα, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 9,1% το πρώτο τετράμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου γιά αύξηση 8%... Στό αρχικό μνημόνιο επροβλέπετο επίσης ότι το χρέος από 127% του ΑΕΠ, θα έφθανε το 2013 στο 146% του ΑΕΠ. Ήδη έχει υπερβεί το 152%...

    Αναγκαιότητα λοιπόν αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση τού Μνημονίου...Για να αλλάξουμε πρωτίστως την ψυχολογία των Ελλήνων...
    Κάτι περισσότερο απαραίτητο, ακόμη, και από την αλλαγή ψυχολογίας των αγορών...
    iathitis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο 2.52 μ.μ. ΠΟΣΟ ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΗ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ,ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΑΒΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ 24 δισ ,
    ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ 36 δισ ,
    ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ 24 δισ ,
    Καταλάβατε τι έκαναν οι αλήτες ; Έχουν πηδήξει έναν ολόκληρο λαό και έκαναν μια τρύπα στο νερό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ηλίθιοι Σαλτιμπάγκοι, κοπρίτες, άχρηστοι με γεμίσατε αυτοπεποίθηση. Ενα τσούρμο μακάκες κυκλοφορούν και οπλοφορούν βλακεία, την οποία εξακοντίζουν προς κάθε κατεύθυνση.
    Με γεμίσατε περηφάνεια γιατί δεν είμαι σαν και εσάς.
    Μονίμως, μα μονίμως κοιτάτε το δάκτυλο και όχι το δάσος. Εσείς, η φάρα σας μας εφτασε σε αυτό το οικονομικό χάλι.
    ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ, παλιόσκυλα,

    Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλο αυτό ο Στάθης το έγραψε;

    Μπράβο πρόοδος..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ . ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΡΕΝΤΣ . ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας αφήσουμε τα ψευτοκουλτουριάρικα .
    Για τον άνεργο που είναι στο περιθώριο , για τον νέο που παίρνει 300 ευρώπουλα και ούτε την γκόμενα δεν μπορεί να κεράσει καφέ , για τον συνταξιούχο των 500 ευρώ που ούτε στα εγγόνια του δεν μπορεί να πάρει ένα δώρο, για τον ιδιωτικό υπάλληλο που ζει με τον καθημερινό φόβο της απόλυσης , για τον 'προνομιούχο΄ δημόσιο υπάλληλο που δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά του πανεπιστήμιο , για τον επαγγελματία που η ύφεση και η φορομπηχτική πολιτική του κράτους τον έχουν φέρει στα πρόθαλαμο της χρεωκοπίας , κύριοι τα νούμερα ειναι ψιλά γράμματα που δεν τον ενδιαφέρουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΡΕ ?
    ΠΙΠΑ - ΚΩΛΟ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ?
    ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .
    ΠΡΩΤΑ ΠΙΠΑ - ΚΩΛΟ ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΟΙ ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 7.05 ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ .
    ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΔΝΤ .
    ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΔΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ?
    ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ 10εκ. ΕΛΛΗΝΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 8.49 & 7.05 από πιο γραφείου τύπου είστε ? Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά ? Θα μου πείτε βέβαια ότι σε κάθε εποχή υπάρχουν δοσίλογοι και κολαούζοι της εξουσίας . Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για τη σημερινή πολιτική . Αυτοί που τα εφαγαν να πληρώσουν και σίγουρα δεν τα έφαγε ο Ελληνικός λαός . Αυτοί που ψήφισαν αυτά τα μέτρα η αλήθεια είναι ότι καλά είναι να μην κυκλοφορούν και πολύ στη πλατεία γιατί δεν ξέρεις και καμμιά φορά τι μπορεί να προκύψει από κανένα που έχει καταστραφεί από τη πολιτική αυτή . Λογικό το βρίσκω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝ , ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ , ΚΑΤΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ , ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είμαι ο 2.52 και θέλω 7.05 να σου πω ότι δεν είναι προσωπικό για τον φίλο σου τον Κουτμερίδη αλλά και για όλους όσους ψήφισαν το μνημόνιο .
    Η αλήθεια είναι ότι δεν κυκλοφορούν στη πλατεία και καλά κάνουν .
    Άμα τον πετύχω λέω να ξεκινήσω από γιαουρτάκι ΣΕΡΓΑΛ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΟΥΣΤΙΑ = ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ , ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
    Α ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλαράκο 7.05 μια και βρίζεις τους ανώνυμους πως σε λένε ? Στο γραφεό του κυρίου Στάθη δουλεύεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγώ το χρέος μου απέναντι στην πατρίδα το κάνω με το παραπάνω . Όσο πιο γρήγορα πιάσω δουλειά τόσο καλύτερα .
    elikopteras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 7.05 & 8.49 ΕΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΙΜΑΙ Ο 7.05 ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΒΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ,ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ,ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ LAPTOP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ARE KURASTIKE XAMENE
    EGINES SIMPATHIS MONO
    Kai mono giati o alitis
    o patroklos ekane praksikopipa
    gia na kratisi tin edra
    min fantazese fantasmata
    (sistixo antikimeno)


    den alazi to pliktrologio
    kai grafo gringls

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ