Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η "ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

                     "ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ"  Η  ΚΟΥΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ενημερώνουμε και δημόσια όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες της πόλης των Σερρών, ότι στις 20/1 καταθέσαμε αίτηση στην Εφορεία Νεότερων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ζητάμε να κηρυχθεί διατηρητέο το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς, σύμφωνα με το Ν. 3028/2002 άρθρο 6 παράγραφος 1γ «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», σε συνδυασμό με το Ν.2039/1992 «Περί Κύρωσης της Σύμβασης για την προστασία της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ευρώπης», χρησιμοποιώντας ως βασικά επιχειρήματα τα εξής :

1. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης
2. Ένας από τους μελετητές του έργου, που φέρει και την ευθύνη της αρχιτεκτονικής του φυσιογνωμίας, είναι ο Νίκος Μουτσόπουλος. Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους Έλληνες αρχιτέκτονες. Ομότιμος καθηγητής του Αρχιτεκτονικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
3. Το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, ως ενιαίο σύνολο, συνιστά ένα εμβληματικό κτίριο, ίσως το μοναδικό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σ’ όλη την Ελλάδα. Προφανής είναι επίσης η πολεοδομική, κοινωνική και λαογραφική αξία του κτιρίου και ο ρόλος του ως τοπόσημου και σημείου αναφοράς για την πόλη, όπως άλλωστε απαιτεί ο Ν.3028/2002. Πιστεύουμε επίσης στην ιδιαίτερη σημασία της ως οικιστικού συνόλου για την τοπική ιστορία και την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στις Σέρρες και θεωρούμε ότι με την ανάπλασή της θα μετατραπεί σε κόσμημα για τις Σέρρες και ταυτόχρονα πηγή ΕΣΟΔΩΝ για το Δήμο.

Ως δημοτική κίνηση πολιτών υπεραμυνόμαστε του δικαιώματος του δικού μας και των παιδιών μας να ζήσουμε σε μία πόλη οικεία και ανθρώπινη, που θα μπορεί να οραματίζεται το μέλλον δείχνοντας τον προσήκοντα σεβασμό στον πολιτισμό, στην ιστορία και το παρελθόν της.

Είμαστε συνεπείς για άλλη μία φορά με την υπόσχεση που δώσαμε στους Σερραίους Πολίτες ότι θα υπερασπιστούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ της ΠΟΛΗΣ, όπως κάναμε με το «ΚΡΟΝΙΟ», το εστιατόριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, την αναπαλαίωση – συντήρηση του ιστορικού κτιρίου του «ΟΡΦΕΑ» που στεγάζεται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τέλος με τα τρία πρώην Στρατόπεδα.

Τονίζουμε την υποχρέωση που απορρέει από το Ν. 3028/2002, την οποία έχει πλέον η Δημοτική Αρχή να διαφυλάξει το κτίριο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ανέπαφο, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με την οποία θα κριθεί διατηρητέο ή όχι.


10 σχόλια:

  1. ΡΕ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΑΛΗΡΑ ΛΙΑΝΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ; ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΥΠΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΟΦΛΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΓΙΝΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ.ΞΥΠΝΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.(ΑΡΧΕΛΑΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ................................................................................................................................................Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΑΣΕ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΛΟ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΝΕΣΕ ΒΛΕΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΖΟ ΕΠΑΘΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ?
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ααα θα το γραψω..
    αυτοι διπλα στο μπαμπη
    ποιοι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΥΦ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ Μ....PLEASE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΚΕΙ;ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ..ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ! ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΩΑ ΞΕΡΕΙ ,ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙ , ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕΡΡΑΙΟΙ, ΚΟΨΤΕ ΚΑΤΙ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.ΟΟΟΥΡΔΑ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ