Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ή ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ;


ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ !!!





Από τα 10 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν στον Νομό Σερρών από το ΕΣΠΑ  2013 – 2015 , ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγος συνεπικουρούμενος και από την κατά τον Αθανάσιο Αραμπατζή, «χαμηλοταβανία» ζητά την «μερίδα του λέοντος» , δηλαδή 6,5 εκατομμύρια ευρώ για την «αποκατάσταση των ζημιών» της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.


Σερραίοι Συμπολίτες μου, όταν υπάρχουν δεκαετίες τώρα σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι στο Νομό μας χορταριασμένοι,  θα ανεχθούμε αυτήν την προκλητική υπερβολή;

8 σχόλια:

  1. ΟΧΙ. ΟΧΙ. ΟΧΙ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΎΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣΤΟ ΕΣΠΑ.
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.
    ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα είναι εδώ και αιώνες υπό καθεστώς ταλιμπάν. Απλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δοθούν στο μοναστήρι 100,000 ευρώ το πολλυ τα αλλα ας τα βάλει η εκκλησία και να μην πειράξουν τα αλλα τα λεφτά να δοθούν σε έργα στο νόμο να δουλέψει ο κοσμάκης να βγάλει κάνα φράγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίακχε πόσο πετυχημένο ερώτημα έχεις κάνει. Αλλά προφανώς δε θεωρούν ανάλογης σημασίας τα ευρήματα της Τερπνής, με το βυζαντινό μνημείο του Τιμίου Προδρόμου. Αλλοίμονο. καμιά σύγκριση. Στην Τερπνή πέρασαν 18 χρόνια και δεν έγινε τίποτε απολύτως, ενώ στη μονή σε μια βδομάδα αποφασίστηκε να δοθούν τα λεφτά και να γίνει άμεση αποκατάσταση. Να είσαι καλά πάντως που μας σκέφτηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AYTO ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΙΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2003 - 2015 ΜΗΝ ΧΑΡΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ.

    ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΣΤΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΜΟΙΩΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είσαι καλά Ίακχε. Το κάναμε επανειλημμένα και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους πάντες έως ότου, όχι μας κάνουν το χατήρι, αλλά κάνουν το αυτονόητο, για έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στο νομό. Αιτήματα έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού ξανά και ξανά και θα συνεχίσουν να γίνονται, μέχρι να πειστούν ότι πρέπει να δώσουν λίγη σημασία στο θέμα αυτό. Γιατί με όλες τους τις ενέργειες και τις απαντήσεις τους μας δείχνουν ότι ουδόλως ενδιαφέρονται. Δεν ήμαστε όμως διατεθειμένοι να τα παρατήσουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΔΥΜΑΜΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΣΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΜΕΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ... ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ