Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ...

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010


Φίμωση σερραϊκού ιστολογίου

Πριν μερικές μέρες φιμώθηκε οριστικά το σερραϊκό ιστολόγιο "Ίακχος" (http://oiakxos.blogspot.com/2010/11/ago.html), καθώς κάποια "σημαίνοντα" πρόσωπα των Σερρών θεώρησαν ότι η κριτική του έπληττε υπερβολικά την καλή - ψεύτικη εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω και με φασιστικές - δικτατορικές τακτικές επέβαλλαν το κλείσιμο του ιστολόγιο και την ποινική δίωξη του διαχειριστή του εν λόγω ιστολογίου.


Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως την ποινική δίωξη κίνησαν άτομα που παριστάνουν τους μεγάλους πολέμιους του φασισμού και της τρομοκρατίας και τους υπερασπιστές  της δημοκρατίας - φυσικά, όλα αυτά όσο επιτρέπουν στους ίδιους να βρίζουν χυδαία και να σπιλώνουν άτομα και συνειδήσεις. Μόλις, όμως, η δημοκρατία σημαίνει να ασκηθεί κριτική και στους ίδιους, δε διστάζουν καθόλου να την καταλύσουν,

μετατρεπόμενοι σε μικρούς κακομοίρηδες δικτατορίσκους, κρύβοντας το φασισμό τους πίσω από γελοιότητες του τύπου "δεν μπορεί να μιλάει κάποιος ανώνυμα", ή "ανώνυμοι κουκουλοφόροι". Το εξωφρενικό είναι πως οι άνθρωποι αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι των κρατούντων μόνο που δε χρειάζεται να φορούν κουκούλα, για να εκτοξεύσουν τις βρωμιές τους, μιας και το σύστημα τους δίνει ασυλία και προστασία ό, τι και να κάνουν...


Έτσι, οι φασίστες παριστάνουν τους δημοκράτες και ταυτόχρονα φιμώνουν τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου, επειδή αυτά που λέγονται εκεί δε συμφωνούν μαζί τους. Κύριοι "δημοκράτες", αυτό που είπε ο Βολταίρος σας βολεύει να το ξεχνάτε:


"Μπορεί να διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι και τη ζωή μου ακόμη το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες."


Δε θα περάσει ο φασισμός.

1 σχόλιο:

  1. "Μπορεί να διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι και τη ζωή μου ακόμη το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες."

    Tώρα το είδαμε αυτό.
    Δεν είχαμε ενημερωθεί.
    Φαίνεται ότι γίνεται συνδυασμένη προσπάθεια να φιμωθούν θαρραλέες φωνές του διαδικτύου.
    Είμαστε μαζί με κάθε ιστολόγιο που καταδιώκεται,με σκοπό τη φίμωσή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ